Haberde.Net - Türkiye Gündemi, Dünyadan Haberler
Anasayfa Gündem
Gündem

Kocaeli'de Aşure İkramıyla Muharrem Ayı Coşkusu

Kocaeli Büyükşehir Belediyesi, Muharrem ayı kapsamında geleneksel aşure ikram etkinliği düzenliyor. Vatandaşlar, Kartepe Köseköy Pazarı ve Çayırova Fatih Caddesi'nde başlayan aşure dağıtımıyla bolluğu ve bereketi paylaşıyor.

Yayınlama: 16.07.2024 - 15:56 Kaynak: İGF Haber Ajansı Okunma: 41
Paylaş:

Kocaeli Büyükşehir Belediyesi, Muharrem ayı coşkusunu şehir sakinleriyle paylaşıyor! Geleneksel aşure ikramıyla bolluk ve bereketi taçlandırıyor. Kartepe ve Çayırova'da başlayan etkinlik, vatandaşları aşurenin lezzetiyle buluşturuyor.

Kocaeli Büyükşehir Belediyesi, Kocaeli’nin 12 ilçesinde kent sakinlerine aşure ikram etmeye başladı

KOCAELİ (İGFA) - Kocaeli Büyükşehir Belediyesi, Muharrem ayı vesilesiyle her yıl geleneksel olarak düzenlediği aşure ikram etkinliğini bu yıl da gerçekleştiriyor. Bolluğun, bereketin ve paylaşmanın simgesi olan Muharrem ayında gerçekleştirilen aşure dağıtımında vatandaşlar bu bereketli günden paylarını alıyor. Büyükşehir’in aşure dağıtımı bugün Kartepe Köseköy Pazarı ve Çayırova Fatih Caddesi’nde başladı. Etkinlik paylaşma ve dayanışma ruhunu pekiştirirken, dağıtılan aşureleri afiyetle yiyen vatandaşlar bu lezzetli ikramdan dolayı Büyükşehir Belediyesi’ne teşekkür etti.

KARTEPE VE ÇAYIROVA

Sivil Toplum Kuruluşları ile İlişkiler Dairesi Başkanlığı ekipleri, Muharrem ayı nedeniyle pazar alanlarında ve belirlenen merkezi noktalarda esnafa ve vatandaşa aşure ikram ediyor. Bu kapsamda Kartepe Köseköy Pazarı ve Çayırova Fatih Caddesi’nde aşure dağıtıldı. Büyükşehir’in aşure ikramı 17 Temmuz Çarşamba günü (yarın) 4 noktada vatandaşlar ile buluşacak. Buna göre 13.30’da Gölcük Anıtpark ve Eski Kandıra Belediyesi’nin karşısında, 16.00’da Dilovası Kent Meydanı’nda, 20.30’da ise Başiskele Sahili’nde aşure dağıtımı gerçekleştirilecek.

Kocaeli Büyükşehir Belediyesi, her yıl Muharrem ayında düzenlediği aşure ikramını bu yıl da kent sakinlerine ulaştırıyor. Vatandaşlar, şehrin çeşitli noktalarında gerçekleştirilen aşure dağıtımı sayesinde bolluk ve bereketin tadını çıkarıyor. Aşure geleneği, Kartepe ve Çayırova'da başlayarak 4 farklı noktada devam ediyor, vatandaşlar ise bu anlamlı etkinlikle bir araya geliyor.

# Kocaeli Büyükşehir Belediyesi # Aşure Dağıtımı # Muharrem Ayı
Son Haberler

TEKNOFEST 2026 Mavi Vatan’da 1.500 Metrelik Açık Su Yüzme Yarışı Heyecanı

12.08.2026 - 14:45

İBB’den; Çiftçilere Ücretsiz Kışlık Sebze Fidesi!

12.08.2026 - 14:33

Güvercinada Açıklarında Deniz Dibi Temizliği Yapıldı

12.08.2026 - 14:24

Tekfen'de OYAK Dönemiyle Güçlü Bir Başlangıç

12.08.2026 - 13:53

ABB’nin K9 Ekipleri Başkent'te Görev Başında

12.08.2026 - 13:48

Fırat EDAŞ’tan Şebeke Altyapısına 1,3 Milyar TL’lik Bakım Programı

12.08.2026 - 13:38

Çalı Köy Filmleri Festivali 10 Yaşında

12.08.2026 - 13:26

DHL Group, Büyüme Fırsatlarını Değerlendirerek İkinci Çeyrekte Gelir ve Kârlılığını Önemli Ölçüde Artırdı

12.08.2026 - 13:19

MSC Cruises'ın Yeni Mega Gemisi MSC World Asia Akdeniz'e Açılıyor

12.08.2026 - 13:00

Bisiklet tutkunları 23 Ağustos’ta Ankara’da beşinci kez buluşacak

12.08.2026 - 12:53
Son Makaleler

Onların Sessiz Çığlıklarına Kulak Verelim

Değişen Dengeler ve Stratejik Zorunluluk

8 Mart'ta Kutlayacak Ne Var?

Kategoriler
Bilim Dünya Eğitim Ekonomi Gezi Gündem Kültür & Sanat Magazin Sağlık Siyaset Sponsor İçerik Spor Teknoloji Yaşam Yerel