Haberde.Net - Türkiye Gündemi, Dünyadan Haberler
Anasayfa Gündem
Gündem

Kocaeli'de Engelsiz Yaşam Coşkusu: Çocuklar 3 Aralık'ta Gönüllerince Eğlendi!

Kocaeli Büyükşehir Belediyesi, 3 Aralık Dünya Engelliler Günü'nde Gonca Engelsiz Yaşam Merkezi'nde özel bir etkinlik düzenleyerek çocukların yüzünü güldürdü. Atölyelerde el becerilerini sergileyen çocuklar, unutulmaz bir gün yaşadı.

Yayınlama: 06.12.2025 - 09:38 Kaynak: Kapsül Haber Ajansı Okunma: 79
Paylaş:

Kocaeli Büyükşehir Belediyesi, engelli bireylere yönelik kapsayıcı yaklaşımını bir kez daha gözler önüne serdi. 3 Aralık Dünya Engelliler Günü kapsamında düzenlenen özel etkinlik, Gonca Engelsiz Yaşam Merkezi'nde coşkuyla kutlandı. Çocuklar, yaratıcılıklarını konuşturdukları atölyelerde keyifli anlar yaşarken, aileleri de bu anlamlı günde çocuklarının mutluluğuna ortak oldu. Etkinlik, engelli bireylerin sosyal hayata katılımını desteklemenin ve farkındalık yaratmanın önemini bir kez daha vurguladı. Kocaeli Büyükşehir Belediyesi'nin bu anlamlı etkinliği, toplumda engellilik konusunda bilinç oluşturulmasına katkı sağladı.

Kocaeli Büyükşehir Belediyesi, 3 Aralık Dünya Engelliler Günü kapsamında Gonca Engelsiz Yaşam Merkezi’nde özel bir etkinlik düzenledi. Merkezde gerçekleştirilen atölyelerde çocuklar hem eğlendi hem de kendi el emekleriyle ürünler ortaya çıkardı.

Kocaeli Büyükşehir Belediyesi, 3 Aralık Dünya Engelliler Günü kapsamında Gonca Engelsiz Yaşam Merkezi’nde özel bir etkinlik düzenledi. Merkezde gerçekleştirilen atölyelerde çocuklar hem eğlendi hem de kendi el emekleriyle ürünler ortaya çıkardı.

ÖZEL ÇOCUKLARA ÖZEL ETKİNLİK

Kadın ve Aile Hizmetleri Dairesi Başkanlığı’na bağlı Çocuk Hizmetleri Şube Müdürlüğünce kurulan atölyelerde çocuklar; şapka ve kalemlik boyama, kişisel anahtarlık tasarlama gibi birçok yaratıcı faaliyete katıldı. Boya, tasarım ve el becerisi çalışmalarıyla çocuklar keyifli vakit geçirdi. Etkinlikte gönüllü eğitmenler ve merkez personeli, çocuklarla bire bir ilgilenerek onların hem eğlenmesini hem de yeni beceriler kazanmasını sağladı. Renkli görüntülere sahne olan atölyelerde üretilen şapkalar, kalemlikler ve anahtarlıklar, çocukların gün boyunca sergilediği yaratıcılığı gözler önüne serdi.

FARKINDALIK ETKİNLİĞİ

Engelli bireylerin sosyal yaşama katılımını artırmak, farkındalık oluşturmak ve özellikle çocukların üretim süreçlerine dahil olarak kendilerini ifade etmeleri için Kadın ve Aile Hizmetleri Dairesi Başkanlığınca düzenlenen etkinlik, ailelerin memnuniyetini kazandı. 3 Aralık Dünya Engelliler Günü çerçevesinde düzenlenen etkinlik, Kocaeli Büyükşehir Belediyesi’nin engelli bireyler ve ailelerine yönelik hizmetlerde kapsayıcı yaklaşımını bir kez daha ortaya koydu.

Kocaeli Büyükşehir Belediyesi, 3 Aralık Dünya Engelliler Günü dolayısıyla Gonca Engelsiz Yaşam Merkezi'nde özel bir etkinlik düzenledi. Çocuklar, şapka ve kalemlik boyama, anahtarlık tasarlama gibi atölyelerde gönüllerince eğlendi. Gönüllü eğitmenler eşliğinde el becerilerini geliştiren çocuklar, gün boyunca yaratıcılıklarını sergiledi. Etkinlik, engelli bireylerin sosyal hayata katılımını artırmayı ve farkındalık oluşturmayı amaçlarken, ailelerin de memnuniyetini kazandı. Kocaeli Büyükşehir Belediyesi'nin bu etkinliği, engelli bireylere yönelik hizmetlerdeki kapsayıcı yaklaşımını bir kez daha ortaya koydu ve toplumda engellilik konusunda farkındalık yaratılmasına önemli bir katkı sağladı.

# 3 Aralık Dünya Engelliler Günü # Engelsiz Yaşam Merkezi # Kocaeli Büyükşehir Belediyesi
Son Haberler

Bakan Bak: Ortak Değerlerin Zedelenmesine Müsaade Edemeyiz

24.07.2026 - 23:27

HuqqA & HuQQabaz Yeşil Yatırımlarına Devam Ediyor

24.07.2026 - 21:44

Anadolu Hayat Emeklilik ile Gaziantep Büyükşehir Belediyesi İş Birliğini Yeniledi

24.07.2026 - 21:43

Çocuklarda Yutulan Diş Macunu İstemsiz Gluten Maruziyetine Sebep Olabilir

24.07.2026 - 17:34

Manisa Büyükşehir Alaşehir’de Yol Konforunu Artırıyor

24.07.2026 - 17:04

Siemens ve HD Hyundai Gemi İnşasında Dijital Dönüşümü Hızlandırıyor

24.07.2026 - 17:01

TEKNOFEST Şampiyonu Liseliler Projelerini Arktik'te Test Etti

24.07.2026 - 16:43

Hyundai Motor Türkiye’den İşletmelere Özel Finansman Çözüm

24.07.2026 - 16:32

Dijital Teknolojiler İklimlendirme Sistemlerinde Yeni Dönemi Başlatıyor

24.07.2026 - 15:56

Kayseri'de Başkan Büyükkılıç, UND Yönetimiyle Kayseri'nin Lojistik Geleceğini Görüştü

24.07.2026 - 15:55
Son Makaleler

Onların Sessiz Çığlıklarına Kulak Verelim

Değişen Dengeler ve Stratejik Zorunluluk

8 Mart'ta Kutlayacak Ne Var?

Kategoriler
Bilim Dünya Eğitim Ekonomi Gezi Gündem Kültür & Sanat Magazin Sağlık Siyaset Sponsor İçerik Spor Teknoloji Yaşam Yerel