Haberde.Net - Türkiye Gündemi, Dünyadan Haberler
Anasayfa Yerel
Yerel

Kocaeli'de Erasmus Rüzgarı: Hollandalı Öğrenciler Antikkapı'da Türk Mutfağını Keşfetti!

Hollandalı öğrenciler Kocaeli'de Antikkapı'da staj yaparak Türk mutfağını ve kültürünü yakından tanıma fırsatı buldu. Afet mutfağını da inceleyen öğrenciler, unutulmaz bir deneyim yaşadı.

Yayınlama: 29.05.2025 - 15:36 Kaynak: Birlik Haber Ajansı Okunma: 41
Paylaş:

Kocaeli Büyükşehir Belediyesi'nin Avrupa Birliği Erasmus Programı kapsamında Hollandalı öğrencilere ev sahipliği yapması, şehrin uluslararası alandaki tanınırlığını artırıyor. Antikkapı bünyesinde gerçekleşen staj programı, öğrencilere Türk mutfağının zenginliğini ve kültürel değerlerini keşfetme imkanı sunarken, Kocaeli'nin yöresel lezzetlerinin tanıtımına da katkı sağlıyor. Hollandalı öğrenciler, hem geleneksel Türk yemeklerini deneyimleme fırsatı buluyor hem de Türk misafirperverliğini yakından tanıyor. Bu etkileşim, kültürel alışverişi güçlendirirken, Kocaeli'nin gastronomi turizmi potansiyelini de ortaya çıkarıyor. Programın başarıyla devam etmesi, Kocaeli'nin eğitim ve turizm alanındaki uluslararası iş birliklerine örnek teşkil ediyor.

KOCAELİ-BHA Kocaeli Büyükşehir Belediyesi iştiraklerinden Antikkapı, 2019 yılından bu yana “Avrupa Birliği Erasmus Programı” kapsamında Hollanda’dan gelen öğrencileri ağırlıyor. Bu yıl Antikkapı’nın misafir ettiği 6 Hollandalı öğrenci, Hızır 41 Afet Mutfağı başta olmak üzere Maide Kafe ve Restoran’da Türk mutfağı ve kültürünü tanıyarak deneyim kazandı. Kocaeli’de 12 gün staj yaptılar Hollanda’nın Schiedam şehrinde Lentiz Life College kurumumda eğitim gören 6 öğrenci, Hızır 41 Afet Mutfağı ve Maide Kafe ve Restoran’da Türk mutfağının yemeklerini 12 gün süren staj programı ile öğrendi. Öğrenciler, 12-15 Mayıs tarihlerinde Maide Restoran’da, 16-23 Mayıs tarihlerinde ise Hızır 41 Üretim Tesisinde eğitim görerek iki ayrı mutfağı da deneyimleme fırsatı buldu. 2019’dan bu yana 43 öğrenci Gastronomi alanında staj yapan öğrenciler, hem geleneksel Türk yemeklerini deneyimledi hem de kültürümüzün mutfak yoluyla tanıtımına katkı sağladı. Bu kapsamda Kocaeli’nin yöresel lezzetlerini tanıma ve uygulama fırsatı bulan gençler, aynı zamanda Türk misafirperverliğini yakından tanıyarak kültürel etkileşimi de güçlendirdi. Antikkapı A.Ş. 2019 yılından bu yana toplamda 43 Hollandalı öğrenciyi belirli dönemlerde gerçekleşen staj programları kapsamında Kocaeli’nde ağırladı. Staj döneminde Erasmus öğrencileri, Türkiye’nin en büyük afet üssü olan Hızır 41 Afet Mutfağını yerinde inceleme fırsatı buldu. Hollandalı öğrenciler, Afet Mutfağı ve bilincini geliştirerek, afet zamanında gerçekleşecek aksiyon planlarını da yerinde incelemiş oldu. Türk asıllı Hollandalı öğrenciden teşekkür Aslen Adanalı olan ve Hollandalı öğrenci grubunun danışman eğitimcisi olan Melisa Özbiçer, Hollandalı öğrencilere eşlik etti. İzmit Seka Park’ta bulunan Maide Kafe ve Restoranı çok beğendiğini, Hızır 41 Afet Mutfağının da çok modern bir tesis olduğunu belirten Özbiçer, “Burada tatlılar olsun, etler olsun, ekmekler olsun ve üretilen yemekler olsun çok güzel bir şekilde hazırlanıyor” dedi. Öğrenci arkadaşları ve kendisinin buraya staj görmek için geldiğini söyleyen Özbiçer, “Biz önce Maide Restoran’da, sonrasında ise Bu Hızır 41 Afet Mutfağında staj yaptık. Buradaki çalışanlar her alanda bize çok güzel bir şekilde yardımcı oldular. Beni etkileyen, burasının olası bir afet durumunda Marmara Bölgesi ve Türkiye’ye yardımda bulunacak olması. Bize bu staj imkanını sağlayan Kocaeli Büyükşehir Belediye Başkanı Tahir Büyükakın’a ve belediye personellerine çok teşekkür ederiz” dedi.

Kocaeli Büyükşehir Belediyesi iştiraklerinden Antikkapı, 2019 yılından beri Hollandalı öğrencilere staj imkanı sunarak Türk mutfağını ve kültürünü tanıtıyor. Bu yıl 6 öğrenci Hızır 41 Afet Mutfağı ve Maide'de eğitim aldı. Toplamda 43 öğrenci ağırlayan Antikkapı, öğrencilere hem geleneksel yemekleri deneyimleme hem de afet mutfağını inceleme fırsatı sundu. Türk asıllı danışman Melisa Özbiçer, programdan duyduğu memnuniyeti dile getirerek Kocaeli Büyükşehir Belediyesi'ne teşekkür etti.

# Antikkapı # ERASMUS # Türk Mutfağı # Kocaeli
Son Haberler

Bakan Bak: Ortak Değerlerin Zedelenmesine Müsaade Edemeyiz

24.07.2026 - 23:27

HuqqA & HuQQabaz Yeşil Yatırımlarına Devam Ediyor

24.07.2026 - 21:44

Anadolu Hayat Emeklilik ile Gaziantep Büyükşehir Belediyesi İş Birliğini Yeniledi

24.07.2026 - 21:43

Çocuklarda Yutulan Diş Macunu İstemsiz Gluten Maruziyetine Sebep Olabilir

24.07.2026 - 17:34

Manisa Büyükşehir Alaşehir’de Yol Konforunu Artırıyor

24.07.2026 - 17:04

Siemens ve HD Hyundai Gemi İnşasında Dijital Dönüşümü Hızlandırıyor

24.07.2026 - 17:01

TEKNOFEST Şampiyonu Liseliler Projelerini Arktik'te Test Etti

24.07.2026 - 16:43

Hyundai Motor Türkiye’den İşletmelere Özel Finansman Çözüm

24.07.2026 - 16:32

Dijital Teknolojiler İklimlendirme Sistemlerinde Yeni Dönemi Başlatıyor

24.07.2026 - 15:56

Kayseri'de Başkan Büyükkılıç, UND Yönetimiyle Kayseri'nin Lojistik Geleceğini Görüştü

24.07.2026 - 15:55
Son Makaleler

Onların Sessiz Çığlıklarına Kulak Verelim

Değişen Dengeler ve Stratejik Zorunluluk

8 Mart'ta Kutlayacak Ne Var?

Kategoriler
Bilim Dünya Eğitim Ekonomi Gezi Gündem Kültür & Sanat Magazin Sağlık Siyaset Sponsor İçerik Spor Teknoloji Yaşam Yerel