Haberde.Net - Türkiye Gündemi, Dünyadan Haberler
⌂
Anasayfa ›Gündem
Gündem

Kocaeli'de Yangın Felaketine Geçit Yok! Mangal ve Açık Ateş Denetimleri Katlanarak Artırıldı

Kocaeli'de mangal ve açık ateş keyfine sıkı denetimler geldi! Özellikle yaz aylarında artan yangın riskine karşı zabıta ekipleri park, sahil ve yeşil alanlarda denetimlerini katladı, vatandaşları uyardı.

Yayınlama: 02.06.2026 - 09:18 Kaynak: Piha Haber Ajansı Okunma: 84
Paylaş:

Kocaeli Büyükşehir Belediyesi, vatandaşların huzurlu ve güvenli bir yaz geçirmesi adına önemli bir adım attı. Özellikle yaz aylarında artan yangın riskine ve çevre kirliliğine karşı açık ateş denetimleri sıkılaştırıldı. Artık park, sahil ve yeşil alanlarda mangal ve semaver yakmak kesinlikle yasak. Zabıta ekipleri 153 Çağrı Merkezi'ne gelen ihbarları titizlikle değerlendirirken, bu alanlarda sürekli kontroller gerçekleştiriyor. Bu yeni düzenlemeler, sadece yangınları önlemekle kalmayıp, ortak kullanım alanlarımızın temizliğini ve sağlığını da güvence altına almayı hedefliyor. Kocaeli'de yaşayanlar ve şehre gelen misafirler için alınan bu kararların detayları haberimizde!

153 Çağrı Merkezi’ne ulaşan ihbarlar doğrultusunda harekete geçen Kocaeli Büyükşehir Belediyesi zabıta ekipleri, yasaklı alanlarda gerçekleştirdikleri denetimlerde mangal ve açık ateş kullanımına yönelik kontrollerini sürdürüyor.

Yapılan denetimlerde tespit edilen olumsuzluklar ekiplerin bilgilendirme ve uyarılarıyla giderilirken, vatandaşlara da kurallar hakkında bilgi veriliyor.

MANGAL, SEMAVER VE AÇIK ATEŞ YASAK

Büyükşehir Belediyesi sorumluluğunda bulunan park, sahil, millet bahçesi, doğal yaşam alanı, yürüyüş yolu, rekreasyon alanı, kent parkı ve yeşil alanlarda mangal, semaver ve açık ateş yakılmasına izin verilmiyor. Uygulama; çevre kirliliğinin önlenmesi, vatandaşların ortak kullanım alanlarından daha sağlıklı yararlanması ve olası yangın risklerinin önüne geçilmesi amacıyla sürdürülüyor.

DENETİMLER YOĞUN ŞEKİLDE SÜRÜYOR

Büyükşehir Zabıtası, özellikle yaz döneminde yoğun ilgi gören sahil alanları, millet bahçeleri, doğal yaşam parkları ve rekreasyon alanlarında denetimlerini artırdı. Ekipler, vatandaşların ortak kullanım alanlarından güvenli ve huzurlu şekilde yararlanabilmesi için kontrollerine aralıksız devam ediyor.

Büyükşehir Belediyesi, vatandaşların park, sahil ve yeşil alanlardan temiz, güvenli ve huzurlu şekilde faydalanabilmesi için denetimlerini sürdürüyor.

Yetkililer, mangal ve açık ateş yasağına uyulması konusunda vatandaşlardan hassasiyet beklediklerini belirterek, karşılaşılan olumsuzlukların 153 Çağrı Merkezi’ne bildirilmesini istedi.

Kocaeli Büyükşehir Belediyesi'nin aldığı kararla, şehirdeki park, sahil, millet bahçesi, doğal yaşam alanı ve tüm yeşil alanlarda mangal, semaver ve açık ateş yakılması yasaklandı. Bu sıkı uygulama, özellikle yaz aylarında artan orman ve çevre yangınları riskini minimize etmeyi, ayrıca vatandaşların ortak kullanım alanlarından daha temiz ve sağlıklı bir şekilde faydalanmasını sağlamayı amaçlıyor. Büyükşehir Zabıta ekipleri, 153 Çağrı Merkezi'ne ulaşan ihbarları değerlendirerek ve rutin denetimlerle bu yasağın takibini yapıyor. Tespit edilen olumsuzluklar karşısında uyarı ve bilgilendirme çalışmaları yapılırken, vatandaşların kurallara uyma konusunda hassasiyet göstermesi bekleniyor. Kocaeli'nin doğasını korumak ve güvenli bir yaşam alanı sunmak adına devam eden bu denetimler, tüm vatandaşların huzuru için büyük önem taşıyor. Olası ihlallerin veya olumsuz durumların 153'e bildirilmesi, bu uygulamanın başarısı için kritik bir rol oynuyor.

Son Haberler

Süper Lig’de günün sonuçları: Fenerbahçe’den galibiyet, Galatasaray deplasmanda kazandı

17.10.2026 - 23:18

Galatasaray deplasmanda kazandı: Deniz Gül 88. dakikada attı

17.10.2026 - 18:52

Ütüyü Buzdolabına Koymak Hastalığın Net Bir İşareti!

17.10.2026 - 18:41

Kristal Piksel 2026 Video Oyun Ödülleri Sahiplerini Buldu

17.10.2026 - 18:33

Türk Telekom Küresel Arenadaki Güçlü Konumunu Pekiştiriyor

17.10.2026 - 18:32

Türkiye Bisiklet Federasyonu Yönetimi Güven Tazeledi

17.10.2026 - 18:29

Sütaş, Süt ve Süt Ürünlerinde “Türkiye’nin En Güvenilir Markası”

17.10.2026 - 18:28

Potada derbi heyecanı: Beşiktaş, Galatasaray’ı ağırlayacak

17.10.2026 - 17:35

Bakan Çiftçi’den kuvvetli yağış ve fırtına uyarısı

17.10.2026 - 17:32

Ankara’nın meşhur ayazı kolonyaya dönüştürüldü

17.10.2026 - 16:47
Son Makaleler

Onların Sessiz Çığlıklarına Kulak Verelim

Değişen Dengeler ve Stratejik Zorunluluk

8 Mart'ta Kutlayacak Ne Var?

Kategoriler
Bilim Dünya Eğitim Ekonomi Gezi Gündem Kültür & Sanat Magazin Sağlık Siyaset Sponsor İçerik Spor Teknoloji Yaşam Yerel