Haberde.Net - Türkiye Gündemi, Dünyadan Haberler
⌂
Anasayfa ›Gündem
Gündem

Kocaeli'de Yem Bitkisi Tohumu Desteği Rekor Talep Görüyor!

Kocaeli Büyükşehir Belediyesi'nin çiftçilere yönelik yem bitkisi tohumu desteği büyük ilgi görüyor. Üreticiler, %75 hibeli tohumlara yoğun talep gösteriyor.

Yayınlama: 08.10.2025 - 12:51 Kaynak: Piha Haber Ajansı Okunma: 20
Paylaş:

Kocaeli'de tarım ve hayvancılığı canlandırmak için başlatılan yem bitkisi tohumu destek projesi, çiftçilerden adeta bir talep patlamasıyla karşılaştı! Büyükşehir Belediyesi'nin %75 hibeli tohum desteği, üreticilerin yüzünü güldürüyor. Başvuruların başladığı ilk günden itibaren başvuru merkezlerinde uzun kuyruklar oluştu. Bu proje, Kocaeli Büyükşehir Belediye Başkanı Doç. Dr. Tahir Büyükakın'ın kırsal kalkınmaya verdiği önemin en somut örneklerinden biri. Üreticiler, bu destek sayesinde üretim maliyetlerini düşürerek daha sürdürülebilir bir tarım yapma imkanı buluyor. Peki, bu yoğun ilginin arkasındaki sebepler neler? İşte detaylar...

Kocaeli Büyükşehir Belediyesi’nin tarım ve hayvancılığı geliştirmek amacıyla başlattığı “2025 Yılı Sonbahar Yem Bitkisi Tohumu Destek Projesi” kapsamında çiftçilere sağlanan yüzde 75 hibeli tohum desteğine üreticiler yoğun şekilde talepte bulunuyor.

Başvuruların başladığı ilk günlerden itibaren başvuru merkezlerinde yoğunluk yaşandı. Büyükşehir Belediye Başkanı Doç. Dr. Tahir Büyükakın’ın en önemli kırsal kalkınma hamlelerinden olan, üreticilerin gelir düzeyinin artırılmasının ve tarımsal üretimin sürdürülebilirliğinin hedeflendiği destek projeleri ile üreticilerin yüzü gülüyor. Mazot, tohum, gübre, sera ve meyve fidesi başta olmak üzere onlarca destek projesi yürüten Büyükşehir, çiftçilerin üretim süreçlerinde karşılaştığı zorlukların aşılmasına yardımcı oluyor.

ÜÇ BİN ÇİFTÇİYE TOHUM DESTEĞİ
Büyükşehir Belediyesi Muhtarlık İşleri Dairesi Başkanlığı Tarımsal Hizmetler Şube Müdürlüğünce il genelinde yürütülen yüzde 75 hibeli yem bitkisi tohumu destekleme projesi kapsamında yaklaşık 3 bin çiftçiye arpa, süt otu ve yem bezelyesinden oluşan tohum verilecek. Destekten yararlanmak isteyen üreticilerden talepler alınmaya devam ediliyor.

BAŞVURU MERKEZLERİNDE YOĞUNLUK YAŞANIYOR
Yem bitkisi tohumu desteğini sevinçle karşılayan çiftçiler, başvuru merkezlerinde yoğunluk oluşturuyor. Başvuruların ilk günlerinden itibaren özellikle tarımın yoğun olarak yapıldığı İzmit ve Kandıra ilçesindeki üreticiler, sabahın erken saatlerinden itibaren Büyükşehir Belediyesi Muhtarlık İşleri Dairesi Başkanlığı ve Kandıra Belediyesi yeni hizmet binasındaki Büyükşehir Çiftçi Başvuru Merkezi’ne akın etti.

ÇİFTÇİLER DESTEKTEN MEMNUN
Kocaeli Büyükşehir Belediyesi’nin tarımsal üretimi desteklemek amacıyla başlattığı yem bitkisi tohumu desteği, üreticiler tarafından büyük bir memnuniyetle karşılanıyor. Çiftçiler, verilen desteklerin üretim süreçlerine önemli katkılar sunduğunu ve maliyetlerini hafiflettiğini belirtiyor. Çiftçiler, aynı zamanda bu desteklerin devamını beklediklerini ifade ediyor.

“GÜBRE VE TOHUMLARIN VERİMİ ÇOK İYİ”

Çiftçi Ünal Kocabaş, “Kocaeli Büyükşehir Belediyesi’nin birçok desteğinden yararlandım. Çok iyi katkı sağlıyor. Aldığımız gübre ve tohumların verimi de çok iyi. 5-6 yıldır yulaf ekiyorum. Destekler oldukça üretiyoruz. Tahir Büyükakın Başkanımıza teşekkür ediyorum” dedi.

“BÜYÜKŞEHİR HER ZAMAN ÜRETİCİNİN YANINDA”

Çiftçi Hüseyin Yıldız ise, “Tohum destekleme programı başvurusu için geldim. Daha önce mısır, arpa, süt tozu almıştık. Çiftçiler olarak çok memnunuz. Kocaeli Büyükşehir Belediyesi her zaman üreticinin yanında. Başkanımıza teşekkür ediyorum, kendisinden Allah razı olsun” diye konuştu.

“DESTEKLER SAYESİNDE NEFES ALDIK”
Üretici Harun Sarı da, “50 yaşındayım. 15 yaşından beri çiftçilik yapıyorum. Büyükşehir Belediyesinin hizmetlerinden memnunuz. Gübre olsun, tohum olsun gayet güzel. Kaliteli ve verimli. Bu destekler sayesinde biraz nefes aldık. Başkanımıza teşekkür ediyorum. Desteklerin artarak devam etmesini istiyoruz” dedi.

Kocaeli Büyükşehir Belediyesi'nin yem bitkisi tohumu destek projesi, Kocaeli genelindeki yaklaşık 3 bin çiftçiye arpa, süt otu ve yem bezelyesi tohumu dağıtımını kapsıyor. Çiftçiler, bu destek sayesinde üretim maliyetlerinin önemli ölçüde azaldığını ve verimliliğin arttığını belirtiyor. Proje kapsamında başvuru merkezlerinde yoğunluk yaşanırken, üreticiler Büyükşehir Belediyesi'ne teşekkürlerini iletiyor. Bu destekler, Kocaeli'de tarımsal üretimin sürdürülebilirliğine önemli katkılar sağlıyor ve çiftçilerin gelir düzeyini artırmaya yardımcı oluyor. Projenin devamlılığı ve kapsamının genişletilmesi, Kocaeli tarımının geleceği açısından büyük önem taşıyor.

Son Haberler

ABB’den Afetlere Karşı Farkındalık Koşusu

18.10.2026 - 12:05

Kayseri’de ‘Küçük Dostlar Kedi Kasabası’ Ziyaretçi Akınına Uğruyor

18.10.2026 - 12:03

‘700. Yıl Söyleşileri’ Bursa’nın Tarihî Yolculuğuyla Başladı

18.10.2026 - 12:01

Türkiye'de ticari araç ihracatı: 5 milyar doları aştı

18.10.2026 - 11:54

Samsung’dan Yapay Zeka Altyapı Şirketi Helix’e 1 Milyar Dolarlık Yatırım 

18.10.2026 - 11:54

Kolluk kuvvetleri işlenen 60 cinayeti daha aydınlattı

18.10.2026 - 11:50

Doğan Nadi Gürelman'ın Cumhuriyet ve Atatürk Temalı Özel Sergisi Sanatseverlerle Buluşuyor

18.10.2026 - 11:14

Altın Portakal’da Kısa Film Yönetmenleri Derneği ve FİLM-YÖN Jürileri Belli Oldu

18.10.2026 - 11:12

İşe Alımı İlandan Teklife Tek Platformda Buluşturan Yapay Zeka Destekli Hireall Kullanıma Açıldı

18.10.2026 - 11:07

Dursun Erkılıç: Sabahattin Ali cinayeti aydınlatılmalı

18.10.2026 - 10:45
Son Makaleler

Onların Sessiz Çığlıklarına Kulak Verelim

Değişen Dengeler ve Stratejik Zorunluluk

8 Mart'ta Kutlayacak Ne Var?

Kategoriler
Bilim Dünya Eğitim Ekonomi Gezi Gündem Kültür & Sanat Magazin Sağlık Siyaset Sponsor İçerik Spor Teknoloji Yaşam Yerel