Haberde.Net - Türkiye Gündemi, Dünyadan Haberler
Anasayfa Gündem
Gündem

Konya Büyükşehir, 2025 İçin Yüksek Hibe Destekli Tarım Başvurularını Almaya Başladı

Konya Büyükşehir Belediyesi, 31 ilçede çiftçiye yönelik fidan ve fide desteklerinin 2025 yılı başvurularını almaya başladı. Başkan Uğur İbrahim Altay, kırsal kalkınmayı ve çiftçinin gelirini artırmayı hedefleyen hibe desteklerinin bu yıl yüzde 50'den yüzde 85'e kadar olduğunu açıkladı. Başvurular 31 Temmuz'a kadar devam edecek.

Yayınlama: 02.07.2024 - 09:39 Kaynak: İGF Haber Ajansı Okunma: 50
Paylaş:

Konya Büyükşehir, 2025 yılı için yüzde 85'e kadar hibe destekli tarım desteklemelerinin başvurularını almaya başladı. Başkan Altay, kırsal kalkınmayı desteklemek ve çiftçilerin refah seviyesini artırmak amacıyla önemli adımlar attı. Detaylar haberimizde!

Konya Büyükşehir Belediye Başkanı Uğur İbrahim Altay, kırsal kalkınmayı sağlamak ve çiftçinin yaşadığı bölgede refah seviyesini artırmak amacıyla 31 ilçede tarımsal desteklere devam ettiklerini belirterek, 2025 yılı için yüzde 50'den yüzde 85'e kadar hibe destekli fidan ve fide desteği başvurularını 31 Temmuz’a kadar alacaklarını açıkladı.

KONYA (İGFA) - Konya Büyükşehir Belediyesi, 31 ilçede çiftçiye yönelik sürdürdüğü fidan ve fide desteklerinin 2025 yılı başvurularını almaya başladı.

Konya Büyükşehir Belediye Başkanı Uğur İbrahim Altay, Büyükşehir Belediyesi olarak kırsal kalkınmayı sağlama adına tarımsal desteklemelerin 2025’te de artarak devam edeceğini belirtti.

Kırsaldaki en önemli önceliklerinin vatandaşların yaşadıkları bölgelerde refah seviyesini artırmak olduğunu vurgulayan Başkan Altay, kırsal kalkınmayı sağlamak ve çiftçinin yaşadığı bölgede gelirini artırmak amacıyla 2025 yılı için planlanan yüzde 50 hibe destekli; elma, asma, şeftali, kiraz, ceviz, badem, aronya, ahududu, böğürtlen, az su tüketen bitkilerden; nohut, Macar fiği, aspir, korunga ile yüzde 85 hibe destekli tıbbi aromatik bitkilerden; kekik, adaçayı ve sumak için destekleme başvurularını 31 Temmuz tarihine kadar alacaklarını belirtti.

Başkan Altay, pilot bölgelerde Antep Fıstığı ve kestane fidanı desteklemesi yapılmaktadır. Çiftçi Kayıt Sistemi’ne kayıtlı tüm çiftçi kardeşlerimi Büyükşehir Belediyemizin sağladığı bu imkandan faydalanmaya davet etti.

Konya Büyükşehir Belediyesi, çiftçilere yönelik yapmış olduğu tarımsal desteklemeler kapsamında 2025 yılı için büyük bir adım attı. Başkan Uğur İbrahim Altay liderliğinde gerçekleştirilen çalışmalarla kırsal kalkınma ve çiftçilerin gelirlerinin artırılması hedefleniyor. Desteklemelere ilişkin sektörde yaşanan gelişmeleri ve detayları takip etmek için başvuru tarihlerini kaçırmayın.

# Konya Büyükşehir # tarımsal destek # Başkan Uğur İbrahim Altay
Son Haberler

Junioshow 8 Eylül’de Bursa’da Kapılarını Açıyor

06.09.2026 - 23:01

Vatansever: Türkiye’nin büyüme kalitesini teknoloji yoğunluğu belirleyecek

06.09.2026 - 22:22

Buharkent'te Saniyelerin Savaşı

06.09.2026 - 22:19

Angela Merkel’in Merakla Beklenen Kitabı Okurla Buluştu

06.09.2026 - 10:36

Ünlü Alman Piyanist LEVI.SCT, Türkiye’de İlk Kez Ela Excellence Resort Belek’te Sahne Aldı

06.09.2026 - 10:33

“Kazanan Şirket, Denemiş Olan Şirkettir” 

06.09.2026 - 10:31

Mert Demir’den Kayseri’de Müzik Dolu Gece

06.09.2026 - 10:30

Porsuk Akıyor, Eskişehir’de Festival Heyecanı Devam Ediyor

06.09.2026 - 10:28

‘Mercan Köşk’ten Tarsus’ta Görkemli Gala!

06.09.2026 - 10:27

İzmir’in Kuzeyinde Su Altyapısına 147 Milyon Liralık Yatırım

06.09.2026 - 10:24
Son Makaleler

Onların Sessiz Çığlıklarına Kulak Verelim

Değişen Dengeler ve Stratejik Zorunluluk

8 Mart'ta Kutlayacak Ne Var?

Kategoriler
Bilim Dünya Eğitim Ekonomi Gezi Gündem Kültür & Sanat Magazin Sağlık Siyaset Sponsor İçerik Spor Teknoloji Yaşam Yerel