Haberde.Net - Türkiye Gündemi, Dünyadan Haberler
⌂
Anasayfa ›Ekonomi
Ekonomi

Konya İŞKUR'dan İstihdama Dev Katkı: İş Dünyasıyla Güç Birliği Çalıştayı

Konya İŞKUR, istihdamı artırmak amacıyla iş dünyasının insan kaynakları yöneticileriyle buluştu. İşbirliği atağıyla geleceğin iş gücü stratejileri masaya yatırıldı, sonuçlar merakla bekleniyor!

Yayınlama: 24.12.2025 - 10:05 Kaynak: Piha Haber Ajansı Okunma: 193
Paylaş:

Konya İŞKUR, şehirdeki istihdam oranlarını yükseltmek ve iş gücü piyasasını canlandırmak adına önemli bir adım attı. İlde faaliyet gösteren büyük ölçekli işyerlerinin insan kaynakları yöneticilerini bir araya getiren kapsamlı bir çalıştay düzenlendi. Bu özel buluşmada, işgücü talepleri, işbirliği fırsatları ve nitelikli istihdamın önemi detaylıca ele alındı. Toplantıdan çıkan sonuçlar, Konya'nın gelecek istihdam stratejilerine yön verecek potansiyel taşıyor. İŞKUR'un bu vizyoner atağı, hem iş arayanlara yeni kapılar aralayacak hem de işletmelerin nitelikli eleman ihtiyacını karşılamasına yardımcı olacak.

İl Müdürü Önder Çiftci, çalıştayda yaptığı açıklamada, ilde faaliyet gösteren 50 ve daha fazla çalışanı bulunan işyerlerinin insan kaynakları yöneticileriyle bir araya geldiklerini belirtti. Çiftci, “Toplu iş görüşmeleri, işgücü taleplerinin yayımlanması, kurumlar arası iş birliğinin istihdama katkısı, istihdam fuarları, veli toplantıları, İş Kulübü Eğitimleri ve kariyer günleri hakkında reel sektörün görüşlerini aldık. Elde edilen sonuçları raporlaştırarak Genel Müdürlüğümüzle paylaşacağız” dedi.

Çiftci, bu tür faaliyetlerin yoğun ilgi gördüğünü vurgulayarak, sektör bazında yapılacak çalıştaylarla daha mikro ölçekte veriler elde edilerek istihdamın artırılmasına katkı sağlanacağını ifade etti. “İstihdam ve danışmanlık gibi çok yönlü faaliyetler, özel ve kamu sektörüyle nitelikli iş birliğini zorunlu kılıyor. Biz de bu güçle hizmet vermeye devam edeceğiz” diye konuştu.

Çalışma hayatına yönelik ilginin giderek arttığını belirten Çiftci, kurumların iş birliğinin kalitenin artmasının temel taşlarından biri olduğunu söyledi. “Amacımız, iş birliklerini artırarak nitelikli insan kaynağını çalışma hayatına çekmek ve kalıcı, kaliteli istihdamı yaygınlaştırmaktır” dedi.

Çalıştaya katılım gösteren ve iş birliği çalışmalarına destek veren işyerleri insan kaynakları yöneticilerine teşekkür eden İl Müdürü Çiftci, çalışmaların hayırlı sonuçlara vesile olmasını temenni etti.

Programa katılım sağlayan insan kaynakları yöneticileri de Kurumsal hizmetlerin geliştirilmesi adına bu tür etkinliklerin önemli olduğunu, görüşlerinin alınmasına çok değer verdiklerini belirtti. Program grupların hazırladıkları raporların sunumuyla sona erdi.

Konya İŞKUR İl Müdürü Önder Çiftci liderliğinde gerçekleştirilen bu önemli çalıştay, ildeki istihdamın artırılmasına yönelik güçlü bir iş birliği platformu oluşturdu. Çalıştaya katılan 50 ve daha fazla çalışanı bulunan işyerlerinin insan kaynakları yöneticileriyle; toplu iş görüşmeleri, işgücü talepleri, istihdam fuarları, İş Kulübü Eğitimleri ve kariyer günleri gibi birçok kritik konu masaya yatırıldı. Elde edilen görüş ve öneriler raporlaştırılarak Genel Müdürlüğe sunulacak, böylece reel sektörün beklentileri ulusal düzeyde de dikkate alınacak. Çiftci, nitelikli insan kaynağını çalışma hayatına çekmeyi ve kalıcı istihdamı yaygınlaştırmayı hedeflediklerini vurgularken, sektör bazında yapılacak mikro ölçekli çalışmalarla verimliliğin daha da artırılacağını belirtti. Bu iş birliği atağı, Konya'nın iş gücü piyasasında sürdürülebilir kalkınma ve nitelikli istihdam hedeflerine ulaşmasında kritik bir rol oynayacak ve hem işverenler hem de iş arayanlar için olumlu sonuçlar doğuracak.

Son Haberler

Türk Gıda İhracatçıları Japonya Yolcusu

18.10.2026 - 09:31

Fransa genelinde protestolar: Çatışmalar ve gözaltılar yaşandı

18.10.2026 - 09:29

Resmî Gazete’de bugün: 18 Ekim 2026 Resmi Gazete kararları

18.10.2026 - 08:58

Yağışlı haftanın ardından sıcaklıklar artacak mı?

18.10.2026 - 08:55

Süper Lig’de günün fikstürü: 3 karşılaşma oynanacak

18.10.2026 - 08:53

Süper Lig’de günün sonuçları: Fenerbahçe’den galibiyet, Galatasaray deplasmanda kazandı

17.10.2026 - 23:18

Galatasaray deplasmanda kazandı: Deniz Gül 88. dakikada attı

17.10.2026 - 18:52

Ütüyü Buzdolabına Koymak Hastalığın Net Bir İşareti!

17.10.2026 - 18:41

Kristal Piksel 2026 Video Oyun Ödülleri Sahiplerini Buldu

17.10.2026 - 18:33

Türk Telekom Küresel Arenadaki Güçlü Konumunu Pekiştiriyor

17.10.2026 - 18:32
Son Makaleler

Onların Sessiz Çığlıklarına Kulak Verelim

Değişen Dengeler ve Stratejik Zorunluluk

8 Mart'ta Kutlayacak Ne Var?

Kategoriler
Bilim Dünya Eğitim Ekonomi Gezi Gündem Kültür & Sanat Magazin Sağlık Siyaset Sponsor İçerik Spor Teknoloji Yaşam Yerel