Konya KOSKİ'den Dev Hamle: Filo 19 Yeni Araçla Güçlendi! İşte Hizmet Kalitesindeki Büyük Sıçrama
Konya Büyükşehir Belediyesi KOSKİ, saha operasyonlarındaki etkinliğini ve hizmet kalitesini zirveye taşımak amacıyla önemli bir adım attı. Filosuna kattığı 19 yeni araçla, arızalara müdahale süresi kısalırken, Konyalılara sunulan hizmetlerde gözle görülür bir iyileşme ve verimlilik artışı hedefleniyor. Konya Büyükşehir Belediye Başkanı Uğur İbrahim Altay, "Konya Modeli Belediyecilik" anlayışının sahadaki yansımalarını vurgulayarak, özellikle kuraklık dönemlerinde KOSKİ ekiplerinin gösterdiği kahramanca çabaları takdir etti. Aynı zamanda şehrin su kaynaklarını koruma ve atık su arıtma kapasitesini artırma yönündeki dev yatırımlar da gündeme geldi. Baraj doluluk oranlarındaki sevindirici gelişmeler ve tasarruf bilincinin yaygınlaştırılması çağrıları, KOSKİ'nin sadece bugünü değil, Konya'nın su geleceğine yönelik kararlı vizyonunu da gözler önüne seriyor.
Konya Büyükşehir Belediyesi KOSKİ Arif Bilge Tesisleri’nde düzenlenen programda konuşan KOSKİ Genel Müdürü Ahmet Demir, araç-gereç ve ekipman altyapılarını her yıl düzenli olarak yenilediklerini ifade ederek, “Bu kapsamda 2025 yılında 24 yeni aracı filomuza takviye etmiştik. 2026 yılında ise 177 milyon liralık 19 ilave araç daha eklemiş oluyoruz. Filomuza kazandırdığımız bu iş makineleri arızlara daha hızlı müdahale edilmesini, sahadaki iş yükünün etkin şekilde yürütülmesini ve hizmet kalitesini daha da artırılmasını sağlayacaktır” diye konuştu.
AK Parti Konya İl Başkan Yardımcısı Osman Arı’nın katıldığı programda konuşan Konya Büyükşehir Belediye Başkanı Uğur İbrahim Altay da, “Konya Modeli Belediyecilik” anlayışıyla 42 bin kilometrekarelik alanda 1.138 mahallede hizmet yürütmek için yoğun bir gayret sarf ettiklerini belirterek, KOSKİ ekiplerinin özellikle yoğun kuraklığın yaşandığı geçtiğimiz yıl Konyalılara kesintisiz ve sağlıklı suyu ulaştırmak için kahramanca mücadele ettiğini söyledi.

Coğrafi olarak Türkiye'nin en büyük ili olan Konya’nın iklim değişikliğinden en çok etkilenen şehirlerden biri olduğunu anımsatan Başkan Altay, “Ama çevremizde yaşanan illerdeki su kesintisini insanımıza yaşatmamak adına gayret ediyoruz. Bundan sonra da gayret etmeye devam edeceğiz. KOSKİ’nin en önemli önceliği insanlara içme suyu sağlamak. Sonra yağmur suyuyla ilgili, afetlerden korumak ve çevreye duyarlı yaklaşımlarla insan kaynaklı atıkların çevreye zarar vermeden arıtılarak doğaya ulaşmasını sağlamak. Konya Büyükşehir ve KOSKİ olarak son dönemdeki en önemli yatırımımızı gerçekleştirerek atık su arıtma kapasitemizi iki katına çıkaracak süreci yürütüyoruz. Bahar ayında inşallah bununla ilgili temel atma törenimizi de gerçekleştirmiş olacağız” ifadelerini kullandı.
“BARAJLARIMIZIN DOLULUK ORANLARI SEVİNDİRMEYE BAŞLADI”
Sadece merkezde değil, merkezin dışındaki ilçelerin tamamında atık su arıtma tesisleri yaparak insan kaynaklı suların arıtılarak doğaya verilmesi ile ilgili de çalışmalar yürüttüklerini kaydeden Başkan Altay, “Bölgemizde bulunan Beyşehir Gölü, Tuz Gölü ve Mekke Gölü ile ilgili örnek çalışmalar yürütüyoruz. Ama tüm bunların yanında en önemlisi içme suyunu kesintisiz olarak şehre sağlayabilmek. İnşallah bu yıl yağışlar iyi gidiyor. Barajlarımızın doluluk oranları sevindirmeye başladı. Sorun yaşamayacağımız bir yıl olmasını temenni ediyorum. Rabbimden rahmet ve bereketin devam etmesi için dua ediyoruz” diye konuştu.
Başkan Altay, bir taraftan da tasarruf konusunda gayret gösterilmesi gerektiğine dikkat çekerek, “KOSKİ olarak son dönemde yapmış olduğumuz çalışmalarla 2025 yılında geçen yıla göre 2024 yılına göre yüzde 7'lik bir tasarruf sağlamayı başarabildik. Bir taraftan biz yatırımlarımıza devam edeceğiz ama bir taraftan da her yaştan vatandaşımızın suyu tasarruflu kullanması için bilinçlendirme çalışmalarına da kesintisiz bir şekilde devam edeceğiz” değerlendirmesini yaptı.
Konya Büyükşehir Belediyesi KOSKİ Genel Müdürlüğü, kent genelindeki altyapı hizmetlerinin kalitesini ve operasyonel hızını artırmak amacıyla filosuna 177 milyon lira değerinde 19 yeni araç ekledi. KOSKİ Genel Müdürü Ahmet Demir, bu takviyenin arızalara daha hızlı müdahale edilmesini, sahadaki iş yükünün etkin şekilde yürütülmesini ve genel hizmet kalitesinin artırılmasını sağlayacağını belirtti. Programda konuşan Konya Büyükşehir Belediye Başkanı Uğur İbrahim Altay, 42 bin kilometrekarelik alanda 1.138 mahallede "Konya Modeli Belediyecilik" anlayışıyla hizmet yürüttüklerini vurguladı. Başkan Altay, geçtiğimiz yıl yaşanan yoğun kuraklığa rağmen KOSKİ ekiplerinin Konyalılara kesintisiz ve sağlıklı su ulaştırmak için verdiği mücadeleyi takdir etti. İklim değişikliğinden en çok etkilenen şehirlerden biri olan Konya'da, su kesintisi yaşatmamak adına büyük gayret sarf edildiğini dile getiren Altay, içme suyu temini, yağmur suyu yönetimi ve atık su arıtma tesislerinin KOSKİ'nin en önemli öncelikleri arasında yer aldığını kaydetti. Atık su arıtma kapasitesini iki katına çıkaracak dev bir yatırımın da devam ettiğini ve temel atma töreninin bahar aylarında yapılacağını müjdeledi. Barajlardaki doluluk oranlarının sevindirici seviyelere ulaştığını ifade eden Başkan Altay, su tasarrufu konusunda da toplumsal bilinçlendirme çalışmalarına devam edeceklerini, KOSKİ olarak 2025 yılında geçen yıla göre yüzde 7'lik bir tasarruf sağlandığını sözlerine ekledi. Bu gelişmeler, KOSKİ'nin hem operasyonel kapasitesini güçlendirdiğini hem de sürdürülebilir su yönetimi ve çevre bilinci konusundaki kararlılığını açıkça ortaya koymaktadır.