Haberde.Net - Türkiye Gündemi, Dünyadan Haberler
Anasayfa Teknoloji
Teknoloji

Konya'da Gençlere Para Desteği: İlk Ödeme Yapıldı

Konya Büyükşehir Belediye Başkanı Uğur İbrahim Altay, 12. sınıfta okuyan ve üniversiteye hazırlanan öğrencilere yönelik sağlayacakları 4 bin liralık nakdi desteğin 2 bin liralık ilk ödemesinin yapıldığını duyurdu. Konya Büyükşehir Belediyesi tarafından şehir genelinde örgün ve yaygın eğitim alan 12. sınıf öğrencilerine sağlanacak 4 bin liralık nakdi desteğin ilk ödemesi gerçekleştirildi.

Yayınlama: 14.01.2025 - 13:44 Kaynak: İGF Haber Ajansı Okunma: 56
Paylaş:

Konya'da öğrencilere sağlanan para desteği başladı! Konya Büyükşehir Belediye Başkanı Uğur İbrahim Altay, gençlere yönelik eğitim yardımı kapsamında yapılan ilk ödemenin detaylarını açıkladı. İşte şehir genelindeki 12. sınıf öğrencilerine destek veren projenin ayrıntıları!

Konya Büyükşehir Belediye Başkanı Uğur İbrahim Altay, 12. sınıfta okuyan ve üniversiteye hazırlanan öğrencilere yönelik sağlayacakları 4 bin liralık nakdi desteğin 2 bin liralık ilk ödemesinin yapıldığını duyurdu.

KONYA (İGFA) - Konya Büyükşehir Belediyesi tarafından şehir genelinde örgün ve yaygın eğitim alan 12. sınıf öğrencilerine sağlanacak 4 bin liralık nakdi desteğin ilk ödemesi gerçekleştirildi.

Konya Büyükşehir Belediye Başkanı Uğur İbrahim Altay, eğitimde fırsat eşitliğini sağlamak ve gençlerin geleceğe daha güçlü hazırlanmalarını desteklemek amacıyla eğitim yardımının hayata geçirildiğini ifade etti.

Geleceğimizin teminatı olan gençlerin eğitim hayatlarında yanlarında olarak onlara destek vermeyi çok önemsediklerini kaydeden Başkan Altay, “Gençlerimizin başarıları, şehrimizin ve ülkemizin geleceği için büyük önem taşıyor. Bu doğrultuda üniversite sınavına hazırlanan öğrencilerimize maddi destek sağlayarak üzerlerindeki yükü bir nebze olsun hafifletmek istiyoruz. Geçtiğimiz yıl olduğu gibi bu yıl da yapacağımız destekten 15 bin 503 öğrencimiz yararlanıyor. Öğrencilerimize bu yıl vereceğimiz desteğin ilk ödemesi olan 2 bin lirayı hesaplarına yatırdık. İkinci ödemelerini de Nisan ayında yapacağız. Gençlerimiz güzel günlerde kullansın. Eğitim alanında yeni projeler ve yardımlarla öğrencilerimizi desteklemeye devam edeceğiz” ifadelerini kullandı.

Konya Büyükşehir Belediye Başkanı Uğur İbrahim Altay, gençlerin eğitim hayatlarından bir nebze olsun yük almak amacıyla maddi destek sağlama kararı aldıklarını belirtti. Geleceklerine yatırım yapmak istediklerini vurgulayan Başkan Altay, öğrencilere verilen desteğin devam edeceğini ve yeni projelerle gençlerin yanında olacaklarını söyledi. Öğrenciler için yapılan ilk ödeme, 2 bin lirayla gerçekleşti ve gelecek aylarda ikinci ödeme de yapılacak. Konya gençlerine sağlanan bu eğitim yardımı, geleceği şekillendirecek başarılı gençlerin yetişmesine katkı sağlayacak.

# Konya # belediye başkanı # Gençlere Para Desteği
Son Haberler

Türkiye’nin ilk "Engelsiz Pazarı" Mersin Yenişehir’de kuruluyor

02.08.2026 - 23:07

Kayseri'de Büyükşehir İle Miraç'ın Tramvay Hayali Gerçeğe Dönüştü

02.08.2026 - 13:30

ASAT’tan COP31 Öncesi Güçlü Altyapı Hamlesi

02.08.2026 - 13:28

Esenyurt Belediyesi Araç Filosunu Kendi Öz Kaynaklarıyla Güçlendiriyor

02.08.2026 - 13:26

Bursa Açıkhava'da Emre Altuğ'dan Müzik Dolu Gece

02.08.2026 - 13:25

Konya Ultra Trail, 13 Ülkeden 1.300 Sporcuyu Sille'nin Doğasında Buluşturdu

02.08.2026 - 13:23

Nilüfer İlçe Şenliği Dolu Dolu Geçti

02.08.2026 - 13:22

Kadıköy Belediyesi’ne ‘Şeref Bayrağı’ Ödülü ​​​​​​​

02.08.2026 - 13:21

İBB’den Gençlere Özel Teknoloji Kampı

02.08.2026 - 12:06

Türkiye Gençlik Filarmoni Orkestrası 20. Yaşını İstanbul Konseriyle Kutladı

02.08.2026 - 10:30
Son Makaleler

Onların Sessiz Çığlıklarına Kulak Verelim

Değişen Dengeler ve Stratejik Zorunluluk

8 Mart'ta Kutlayacak Ne Var?

Kategoriler
Bilim Dünya Eğitim Ekonomi Gezi Gündem Kültür & Sanat Magazin Sağlık Siyaset Sponsor İçerik Spor Teknoloji Yaşam Yerel