Haberde.Net - Türkiye Gündemi, Dünyadan Haberler
⌂
Anasayfa ›Gündem
Gündem

Konya'da Hamas Lideri İsmail Heniyye İçin Gıyabi Cenaze Namazı Kılındı

Konya'nın Sultan Selim Camii'nde İran'ın başkenti Tahran'da İsrail tarafından düzenlenen suikastla katledilen Hamas Siyasi Büro Başkanı İsmail Heniyye için gıyabi cenaze namazı kılındı. AK Parti Konya Milletvekilleri, belediye başkanları ve binlerce vatandaşın katıldığı namazda Heniyye ve Filistin halkı için dua edildi.

Yayınlama: 31.07.2024 - 18:06 Kaynak: İGF Haber Ajansı Okunma: 60
Paylaş:

Konya'da Hamas Lideri İsmail Heniyye İçin Toplu Dua ve Protesto! AK Parti Milletvekilleri ve binlerce vatandaşın katıldığı gıyabi cenaze namazında tekbir sesleri yankılandı. Adalet ve barış için ses ver!

İran’ın başkenti Tahran’da İsrail tarafından düzenlenen suikastla katledilen Hamas Siyasi Büro Başkanı İsmail Heniyye için Konya’da gıyabi cenaze namazı kılındı.

KONYA (İGFA) - Sultan Selim Camii’nde ikindi namazına müteakip kılınan cenaze namazına; AK Parti Konya Milletvekilleri Tahir Akyürek, Orhan Erdem, Mustafa Hakan Özer, Selman Özboyacı, Mehmet Baykan, Konya Büyükşehir Belediye Başkanı Uğur İbrahim Altay, AK Parti Konya İl Başkanı Hasan Angı, Selçuklu Belediye Başkanı Ahmet Pekyatırmacı, Karatay Belediye Başkanı Hasan Kılca, Meram Belediye Başkanı Mustafa Kavuş, Sivil Toplum Kuruluşu temsilcileri ve binlerce vatandaş katıldı.

Namaz öncesinde ve sonrasında Mevlana Meydanı’nda toplanan vatandaşlar, tekbir getirerek “Kahrolsun İsrail” sloganları attı.

Namazın ardından İsmail Heniyye ve Filistin halkı için dua edildi.

3 AĞUSTOS’TA MEVLANA MEYDANI’NDA BULUŞALIM 

Konya’da 3 Ağustos Cumartesi günü saat 17.30’da Konya Sivil Toplum Kuruluşları Platformu öncülüğünde İsrail’in Gazze’deki katliamlarını protesto etmek için büyük bir buluşma organize edilecek.

Şehit İsmail Heniyye, geçtiğimiz gün İslam dünyasına bir çağrı yaparak, 3 Ağustos Cumartesi günü İsrail’in Gazze’deki soykırımını ve insanlık dışı muamelelerini lanetlemeye davet etmişti.

Konya'nın Sultan Selim Camii'nde düzenlenen gıyabi cenaze namazında İsrail'in Gazze'deki katliamları protesto edildi. Konyalılar, 3 Ağustos'ta Mevlana Meydanı'nda bir araya gelerek İsmail Heniyye ve Filistin halkı için dua edeceklerdir.

# Konya # İsmail Heniyye # Gıyabi Cenaze Namazı
Son Haberler

AMD ve Meta, Meta’nın Süper Zeka Altyapısına Güç Vermek İçin Stratejik Ortaklıklarını Genişletiyor

27.10.2026 - 17:55

Susamamak, Suya İhtiyaç Duymadığınız Anlamına Gelmiyor

27.10.2026 - 17:31

Türkiye'nin makine ihracatında AB ile yeni dönem

27.10.2026 - 17:27

Zeiss Türkiye, İki Ülke Arasında Güvenilir Bir Teknoloji Köprüsü

27.10.2026 - 17:09

Anadolu Hayat Emeklilik’in Aktif Büyüklüğü Yüzde 35 Artışla 508 Milyar TL’ye Ulaştı

27.10.2026 - 17:02

İstanbullular Cumhuriyet'in 103. Yılını Coşkuyla Kutlayacak

27.10.2026 - 16:48

Türkiye Kupası’nda heyecan artıyor: Kura çekimi 4 Kasım’da

27.10.2026 - 16:45

Millî Enerji 2040 vizyonuyla enerji bağımlılığının azaltılması hedefleniyor

27.10.2026 - 16:33

Aksa Doğalgaz Teknoloji, Operasyonel Mükemmellik ve Sürdürülebilirlik Odaklı Büyümeye Devam Edecek

27.10.2026 - 16:28

Türkiye’nin Temiz Sanayi Dönüşümüne Yönelik Yatırımların Önünü Açmak için Önemli Buluşma

27.10.2026 - 16:15
Son Makaleler

Onların Sessiz Çığlıklarına Kulak Verelim

Değişen Dengeler ve Stratejik Zorunluluk

8 Mart'ta Kutlayacak Ne Var?

Kategoriler
Bilim Dünya Eğitim Ekonomi Gezi Gündem Kültür & Sanat Magazin Sağlık Siyaset Sponsor İçerik Spor Teknoloji Yaşam Yerel