Haberde.Net - Türkiye Gündemi, Dünyadan Haberler
Anasayfa Gündem
Gündem

Konya'da Kırsal Kalkınma Hamlesi: 'Yarının Köyleri' Projesi Başladı!

Konya'da UNDP, Konya Büyükşehir Belediyesi ve diğer paydaşların iş birliğiyle hayata geçirilen 'Yarının Köyleri Projesi', kırsal kalkınmaya yeni bir soluk getirecek. Dijital Merkez ile Yarma Mahallesi'nde start alan proje, büyük heyecan yarattı!

Yayınlama: 12.06.2025 - 18:29 Kaynak: Piha Haber Ajansı Okunma: 39
Paylaş:

Konya, kırsal kalkınmada Türkiye'ye örnek olacak bir projeye ev sahipliği yapıyor! 'Yarının Köyleri Projesi', UNDP, Konya Büyükşehir Belediyesi, Karatay Belediyesi, KTO Karatay Üniversitesi ve Trendyol'un güçlerini birleştirmesiyle hayata geçiyor. Yarma Mahallesi'nde kurulacak Dijital Merkez, kırsal bölgelerde yaşayan vatandaşlarımızın hayatını kolaylaştıracak ve yeni fırsatlar sunacak. Proje, özellikle gençler, kadınlar ve engelli bireyler için dijital fırsat eşitliği sağlamayı hedefliyor. Konya Büyükşehir Belediye Başkanı Uğur İbrahim Altay'ın vurguladığı gibi, bu proje Anadolu'ya yayılacak bir üretim ve teknoloji kardeşliğine dönüşecek. Proje ile köyden kente göçün durması hatta tersine göçün başlaması bekleniyor. Konya, kırsal kalkınma alanında Türkiye'ye ilham kaynağı olmaya hazırlanıyor.

UNDP, Konya Büyükşehir Belediyesi, Karatay Belediyesi, KTO Karatay Üniversitesi ve Trendyol iş birliğiyle başlatılan “Yarının Köyleri Projesi”, Yarma Mahallesi’nde kurulacak Dijital Merkez ile start aldı. Protokol imza töreni, Konya Büyükşehir Belediyesi Taş Bina Kültür Sanat’ta gerçekleştirildi.

Törende, Proje Direktörü Cihat Balcı ve Portföy Yöneticisi Cem Bayrak projeyle ilgili sunum yaparken protokol, Dominguez, Altay, Ortaç ve Öztürk tarafından imzalandı.

“KÖYDEN KENTE GÖÇ DURACAK, TERSİNE GÖÇ BAŞLAYABİLİR”

Karatay Belediye Başkanı Hasan Kılca, Konya’nın tarımsal potansiyeline vurgu yaparak, “Bu proje, sürdürülebilir tarımı ve kırsalda dijitalleşmeyi ön plana çıkarıyor. Olumlu sonuçlanırsa köyden kente göç durabilir, hatta tersine göç başlayabilir” dedi.

KTO Karatay Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Fevzi Rifat Ortaç, projenin Konya ve üniversite için büyük bir fırsat olduğunu belirtirken, KTO Başkanı Selçuk Öztürk, “Kalkınma sadece şehirlerle sınırlı değil. Toprağın bereketini teknolojiyle buluşturan bu proje, Konya’dan Türkiye’ye örnek olacak” diye konuştu.

“DİJİTAL FIRSAT EŞİTLİĞİYLE YENİ UFUKLAR”

Konya Büyükşehir Belediye Başkanı Uğur İbrahim Altay, projenin kırsal kalkınmaya yeni bir soluk getireceğini vurguladı: “Yarma Mahallesi’nde kuracağımız Dijital Merkez, kırsal kalkınmanın ve yeşil dönüşümün sembolü olacak. Teknolojinin imkânlarını köylerimize taşıyarak üretim gücünü artıracağız. Gençler, kadınlar ve engelli bireyler için dijital fırsat eşitliği sunacağız. E-ticaret, markalaşma ve akıllı tarım uygulamalarıyla yerel ürünlerin değerini yükselteceğiz.”
Altay, projenin Türkiye’nin kırsal gelecek vizyonuna yön vereceğini ekleyerek, “Konya, emeği dijitalle buluşturuyor. Bu hareket, Anadolu’ya yayılacak bir üretim ve teknoloji kardeşliğine dönüşecek” dedi.

“ÇİFTÇİLER VE GENÇLER İÇİN YENİ FIRSATLAR”

UNDP Türkiye Mukim Temsilcisi Monica Merino Dominguez, Yarma Dijital Merkezi’nin çiftçilere, kadınlara, gençlere ve çocuklara eğitim ve e-ticaret fırsatları sunacağını belirtti: “Konya’da yeni bir fasıl açıyoruz. Bu merkez, kaliteli ürün üretimini ve e-ticareti destekleyecek. İş birliğimizin devamını diliyorum" dedi.

 

'Yarının Köyleri Projesi', Konya'nın kırsal bölgelerinde yaşayan vatandaşlarımızın yaşam kalitesini artırmayı ve ekonomik kalkınmayı desteklemeyi amaçlayan kapsamlı bir girişimdir. Yarma Mahallesi'nde kurulacak Dijital Merkez, çiftçilere, kadınlara, gençlere ve çocuklara eğitim, e-ticaret ve diğer dijital fırsatlar sunarak kırsal alanda kalkınmanın önünü açacaktır. Proje, akıllı tarım uygulamaları ve yerel ürünlerin markalaşması yoluyla kırsal ekonomiyi güçlendirecek ve köyden kente göçü engellemeye yardımcı olacaktır. 'Yarının Köyleri Projesi', Konya'nın kırsal kalkınma vizyonunu yansıtan önemli bir adımdır ve Türkiye'ye örnek teşkil edecektir.

Son Haberler

Halkbank ve TÜBİTAK KARE İş Birliğiyle Düzenlenen HackAntarktika İçin Başvurular Başladı

18.08.2026 - 15:47

10’uncu Çalı Köy Filmleri Festivali İçin Geri Sayım Başladı

18.08.2026 - 15:39

Teknopanel’de Üst Düzey Atama

18.08.2026 - 15:20

COP31 Türkiye Buluşmaları – Gaziantep Toplantısı Düzenlendi

18.08.2026 - 14:54

İkinci El Araç Satışında Fiyat Kadar Güven de Öne Çıkıyor

18.08.2026 - 14:36

Enpara Bank’a Global Finance Digital Bank Awards’tan İki Ödül

18.08.2026 - 14:32

Sabahları Yorgun Kalkmanın Şaşırtıcı Nedeni: “Sahte Dinlenme”

18.08.2026 - 14:25

Kurumları Yapay Zekaya Taşıyacak Millî Platform Göreve Hazır

18.08.2026 - 14:12

Yeşilay Yarı Maratonu Öncesi İstanbul’da Koordinasyon Toplantısı

18.08.2026 - 13:57

Figofinans’tan Nitelikli Yatırımcılara Yönelik  İlk Tahvil İhracı

18.08.2026 - 13:50
Son Makaleler

Onların Sessiz Çığlıklarına Kulak Verelim

Değişen Dengeler ve Stratejik Zorunluluk

8 Mart'ta Kutlayacak Ne Var?

Kategoriler
Bilim Dünya Eğitim Ekonomi Gezi Gündem Kültür & Sanat Magazin Sağlık Siyaset Sponsor İçerik Spor Teknoloji Yaşam Yerel