Haberde.Net - Türkiye Gündemi, Dünyadan Haberler
⌂
Anasayfa ›Yerel
Yerel

Konya'da Mezuniyet Sevinci! Başkent Üniversitesi'nden Eğitime ve Sağlığa Büyük Destek

Başkent Üniversitesi Konya Sağlık Hizmetleri MYO'nun mezuniyet töreni coşkuyla yapıldı. Üniversite heyeti, Konya'daki sağlık ve eğitim kurumlarına ziyaretlerde bulundu.

Yayınlama: 30.06.2025 - 12:30 Kaynak: Birlik Haber Ajansı Okunma: 62
Paylaş:

Konya'da Başkent Üniversitesi rüzgarı esti! Sağlık Hizmetleri Meslek Yüksekokulu'nun 16. dönem mezuniyet töreni, unutulmaz anlara sahne oldu. Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Özcan Yağcı'nın katılımıyla gerçekleşen tören, Konya'daki sağlık ve eğitim alanındaki önemli katkıları bir kez daha gözler önüne serdi. Mezuniyet coşkusunun yanı sıra, Başkent Üniversitesi'nin bölgedeki yatırımları ve sağlık hizmetlerindeki başarısı dikkat çekti. Peki, bu anlamlı törende neler yaşandı? Üniversitenin Konya'ya sunduğu katkılar neler?

KONYA-BHA

Başkent Üniversitesi Konya Sağlık Hizmetleri Meslek Yüksekokulu’nun 16. dönem mezuniyet töreni, yoğun katılımla ve büyük bir coşkuyla gerçekleştirildi. Törene, Başkent Üniversitesi Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Özcan Yağcı başkanlığındaki üniversite heyeti katıldı. Törenin ardından Konya’daki çeşitli sağlık ve eğitim kurumlarına ziyaretlerde bulunuldu.

Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Yağcı’nın mezuniyet töreninde yaptığı konuşma, salondakiler tarafından beğeniyle karşılandı. Törende, Okul Müdürü Prof. Dr. Keziban Uçar Karabulut, Başhekim Doç. Dr. Volkan Akdoğan, Müdür Yardımcısı Öğr. Gör. Burcu Üstün ve öğretim üyeleri de hazır bulundu. Organizasyonun genel yapısı ve içerdiği duygusal atmosfer, katılımcılardan tam not aldı.

Konya’nın Türkiye’nin yüzölçümü bakımından en büyük ili olduğuna dikkat çeken konuşmalarda, bölgedeki tarımsal üretimdeki azalma da dile getirildi. Tarım alanlarının işlenmemesi ve dışa bağımlılık konusundaki endişeler paylaşıldı.

Konya’nın tarihi ve kültürel önemine de vurgu yapıldı. Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk’ün İstanbul ve İzmir’den sonra en çok ziyaret ettiği şehir olan Konya’ya 12 kez geldiği ve toplamda 33 gün kaldığı hatırlatıldı.

Konya’daki temaslar kapsamında, Başkent Üniversitesi Konya Uygulama ve Araştırma Merkezi de ziyaret edildi. 2003 yılından bu yana hizmet veren merkez, 22 bin metrekare kapalı alanı, dört ana bloğu ve yaklaşık 700 personeliyle dikkat çekiyor. Böbrek, karaciğer, kalp ve kemik iliği nakillerinde yüksek başarı oranlarıyla öne çıkan merkez, sadece Türkiye’de değil, başta Irak, Afganistan, Somali ve ABD olmak üzere 20’den fazla ülkeden hasta kabul ediyor.

Başkent Üniversitesi Kurucusu Prof. Dr. Mehmet Haberal’ın liderliğinde yürütülen sağlık hizmetleri kapsamında, bazı durumlarda Ankara’daki ameliyat ekibinin de Konya’ya taşındığı ve bir günde dört ameliyatın başarıyla tamamlandığı belirtildi.

Ziyaret sırasında hasta yoğunluğu nedeniyle programa katılamayan Başhekim Doç. Dr. Volkan Akdoğan’ın yerine tanıtımı, Kurumsal İletişim Koordinatörü Feyza Gusun üstlendi. Doç. Dr. Meltem Karacan Gölen ve Uzm. Dr. Rahime Seren’in çalışma alanlarında yer alan rengârenk çiçeklerin hastane çalışanları ve hastalar üzerinde olumlu etkiler yarattığı gözlendi.

Başkent Üniversitesi Konya Uygulama ve Araştırma Merkezi, güçlü akademik kadrosu, ileri teknolojik altyapısı ve uluslararası sağlık standartlarıyla hem Türkiye’ye hem dünyaya hizmet vermeye devam ediyor.

Başkent Üniversitesi Konya Sağlık Hizmetleri MYO'nun mezuniyet töreni, bölgedeki eğitim ve sağlık alanındaki önemli bir kilometre taşı oldu. Üniversite heyeti, Konya'daki sağlık ve eğitim kurumlarına gerçekleştirdiği ziyaretlerle işbirliğini güçlendirdi. Başkent Üniversitesi Konya Uygulama ve Araştırma Merkezi'nin uluslararası düzeydeki sağlık hizmetleri ve başarıları vurgulandı. Ayrıca, Konya'nın tarihi ve kültürel önemine değinilerek, Atatürk'ün şehre olan ilgisi hatırlatıldı. Tören, üniversitenin bölgeye olan katkılarının ve gelecekteki projelerinin önemini bir kez daha ortaya koydu.

# Başkent Üniversitesi Konya # mezuniyet töreni # Sağlık Hizmetleri
Son Haberler

Bahçeli’den Libya mutabakatı değerlendirmesi

23.10.2026 - 17:51

DMM’den sosyal medyada yaş doğrulama dolandırıcılığına karşı uyarı

23.10.2026 - 17:44

Beşiktaş’ın 4. forması satışa çıktı!

23.10.2026 - 17:41

Konut Piyasasında Yılın Son Çeyreği: Gözler Faizlerde ve Ertelenen Talepte

23.10.2026 - 17:35

Arçelik'ten 200 Milyon Euroluk Dev Yatırım

23.10.2026 - 17:18

Voleybolda heyecan yeniden yükseliyor: İşte haftanın maç programı

23.10.2026 - 16:58

MHP'nin 15. Olağan Büyük Kurultayı 7 Şubat 2027'de yapılacak

23.10.2026 - 16:44

Perakende ve Kamu, TAMPF Perakende Şurası’nda Bir Araya Geldi

23.10.2026 - 16:35

Tesla İtibar ve Görünürlükte, Togg Beğenide Zirvede

23.10.2026 - 16:26

Upcycle’ın da Artık Pasaportu Var

23.10.2026 - 16:25
Son Makaleler

Onların Sessiz Çığlıklarına Kulak Verelim

Değişen Dengeler ve Stratejik Zorunluluk

8 Mart'ta Kutlayacak Ne Var?

Kategoriler
Bilim Dünya Eğitim Ekonomi Gezi Gündem Kültür & Sanat Magazin Sağlık Siyaset Sponsor İçerik Spor Teknoloji Yaşam Yerel