Köyceğiz'de Korkutan Yangın: Yüzlerce Kişi Tahliye Edildi! Son Durum
Muğla'nın incisi Köyceğiz'de başlayan orman yangını, bölge halkını tedirgin ediyor. Gece boyunca süren yoğun çalışmaların ardından sabahın ilk ışıklarıyla havadan da müdahale başladı. Yangının yerleşim yerlerine yaklaşmasıyla birlikte yüzlerce vatandaşımız güvenlik amacıyla tahliye edildi. Alevlerin tehdit ettiği mahallelerde yaşayanların yanı sıra, hayvanlar da güvenli bölgelere taşınıyor. Yetkililer, yangını kontrol altına almak için tüm imkanları seferber etmiş durumda. Rüzgarın etkisiyle büyüyen alevlere karşı verilen mücadele devam ederken, Köyceğiz'den gelen son gelişmeler yürekleri ağza getiriyor.
MUĞLA-BHA
Gece boyunca karadan devam eden söndürme çalışmalarına sabahın ilk ışıklarıyla uçak ve helikopterler de katıldı. Bölgeye 143 arazöz, 122 araç, 20 iş makinesi ve 939 personelin yanı sıra 10 uçak ve 14 helikopter sevk edildi.
Alevlerin yaklaştığı Akköprü, Sazak ve Pınar mahallelerinde tedbir amaçlı 218 ev boşaltılırken, toplam 582 kişi güvenli alanlara tahliye edildi. Ayrıca 997 küçükbaş ve 496 büyükbaş hayvan bölgeden çıkarıldı.
İlk tespitlere göre yangında 2 depo ile 2 ahır hasar görürken, 10 küçükbaş hayvan telef oldu. Rüzgarın etkisini sürdürdüğü bölgede ekipler, yangını kontrol altına almak için yoğun çaba harcıyor.
Köyceğiz'deki orman yangını ikinci gününde de etkisini sürdürüyor. Yangın nedeniyle Akköprü, Sazak ve Pınar mahallelerinde toplam 582 kişi tahliye edildi. Yangında ilk belirlemelere göre 2 depo ve 2 ahır hasar görürken, 10 küçükbaş hayvan telef oldu. Bölgeye çok sayıda arazöz, araç, iş makinesi, personel, uçak ve helikopter sevk edildi. Rüzgarın etkisiyle yayılan yangını kontrol altına alma çalışmaları aralıksız devam ediyor. Ekipler, yangının daha fazla büyümesini engellemek için yoğun çaba gösteriyor.