Haberde.Net - Türkiye Gündemi, Dünyadan Haberler
Anasayfa Gündem
Gündem

Leman Dergisine Hz. Muhammed Karikatürü Nedeniyle Mali Suçlar Soruşturması Şoku!

Leman dergisi, Hz. Muhammed karikatürü yayınlaması üzerine mali suçlar soruşturmasıyla karşı karşıya! Dergi yetkilileri gözaltına alındı, şirketlerin mali destekleri inceleniyor.

Yayınlama: 02.07.2025 - 13:16 Kaynak: Birlik Haber Ajansı Okunma: 57
Paylaş:

Türkiye gündemine bomba gibi düşen bir haberle karşınızdayız! Leman dergisi, yayımladığı tartışmalı Hz. Muhammed karikatürü nedeniyle sadece tepki toplamakla kalmadı, aynı zamanda mali suçlar soruşturmasıyla da karşı karşıya kaldı. Başsavcılık, karikatürün 'halkı kin ve düşmanlığa tahrik veya aşağılama' suçu oluşturabileceği şüphesiyle harekete geçti. Soruşturma kapsamında dergi yetkilileri ve bağlantılı şirketlerin mali destek alıp almadıkları mercek altına alındı. Bu beklenmedik gelişme, ifade özgürlüğü ve dini değerler arasındaki hassas dengeyi bir kez daha gündeme getirirken, Leman dergisinin geleceği hakkında da soru işaretleri yarattı.

İSTANBUL - BHA

Başsavcılığın açıklamasına göre, 26 Haziran’da yayımlanan karikatürün “halkı kin ve düşmanlığa tahrik veya aşağılama” suçu oluşturabileceği değerlendirildi. Soruşturma kapsamında, dergi yetkilileri ile bağlantılı şirketlerin mali destek alıp almadıkları araştırılıyor.

Derginin yazı işleri müdürü Zafer Aknar, grafiker Cebrail Okçu, karikatür sahibi Doğan Pehlevan ve müessese müdürü Ali Yavuz gözaltına alındı. İşlemlerinin ardından adliyeye sevk edildiler.

İstanbul Başsavcılığı tarafından yapılan açıklamaya göre, 26 Haziran'da yayınlanan bir karikatür, 'halkı kin ve düşmanlığa tahrik veya aşağılama' suçu kapsamında değerlendirildi ve soruşturma başlatıldı. Soruşturma kapsamında, derginin yazı işleri müdürü Zafer Aknar, grafiker Cebrail Okçu, karikatür sahibi Doğan Pehlevan ve müessese müdürü Ali Yavuz gözaltına alındı. Dergi yetkilileri ve bağlantılı şirketlerin mali destek alıp almadıkları da detaylı bir şekilde inceleniyor. Bu soruşturma, Türkiye'de ifade özgürlüğü sınırları ve dini değerlerin korunması arasındaki gerilimi gözler önüne seriyor. Olayın hukuki süreci ve sonuçları yakından takip edilecek.

# Leman Dergisi # Hz. Muhammed karikatürü # mali suçlar soruşturması
Son Haberler

Arabica Coffee, Dünya Motokros Şampiyonası Heyecanını Afyonkarahisar’da Yaşattı

08.09.2026 - 16:45

TAV, Kuzey Makedonya Ohrid Havalimanı’nı Yeniledi

08.09.2026 - 16:32

Bodrum’da Deniz Börülcesi Hasadı Sofraya Taşındı

08.09.2026 - 16:22

Çerkezköy Ulaşımına Candan İmza

08.09.2026 - 16:11

Eren Enerji WEPs İmzacısı Olarak Kadınların Güçlenmesini Destekleyecek

08.09.2026 - 15:29

ING’den Yeni İş Kuranlara Güçlü Başlangıç Desteği

08.09.2026 - 15:25

Matlı Şirketler Grubu Keskinoğlu ve Yörsan’la Foodist İstanbul’da Sektör Profesyonelleriyle Buluştu

08.09.2026 - 13:56

TMB Başkanı M. Erdal Eren: “OVP, Sektörümüz Açısından Önemli Bir Yol Haritası Sunuyor”

08.09.2026 - 13:52

STM’den Üç Kıtada Millî Teknoloji

08.09.2026 - 13:29

İş Bankası’nın “Çiftçilerin Gücüne Güç Katan İmeceKart” Kampanyasında Traktörler Sahiplerini Buldu

08.09.2026 - 13:23
Son Makaleler

Onların Sessiz Çığlıklarına Kulak Verelim

Değişen Dengeler ve Stratejik Zorunluluk

8 Mart'ta Kutlayacak Ne Var?

Kategoriler
Bilim Dünya Eğitim Ekonomi Gezi Gündem Kültür & Sanat Magazin Sağlık Siyaset Sponsor İçerik Spor Teknoloji Yaşam Yerel