Haberde.Net - Türkiye Gündemi, Dünyadan Haberler
Anasayfa Ekonomi
Ekonomi

Lezita Kemalpaşa'daki Grev Durumu Hakkında Açıklama

İzmir'in Kemalpaşa ilçesinde bulunan Lezita üretim tesislerinde başlatılan grev sonrasında yaşanan süreç hakkında detaylı bilgilendirme yapıldı. Şirket açıklamasına göre grev etkisiz kalmış, üretim tesisleri normal kapasitede çalışmaya devam etmiş ve tedarik zincirinde herhangi bir sorun yaşanmamış.

Yayınlama: 20.04.2024 - 13:37 Kaynak: İGF Haber Ajansı Okunma: 54
Paylaş:

Lezita'nın Kemalpaşa'daki üretim tesislerinde meydana gelen grev süreci dikkatleri üzerine çekti. Şirketin yaptığı açıklamaya göre, grev etkisiz kalmış ve üretim normal seyrinde devam etmiş. Hem işçilerin haklarına hem de üretimin devamlılığına verilen önem, sektörde Lezita'yı farklı kılıyor.

Lezita, Kemalpaşa'da bulunan üretim tesisinde gerçekleşen grevin ardından yaşanan süreç ile ilgili bilgilendirmede bulundu.

İZMİT (İGFA) - Lezita, İzmir'in Kemalpaşa ilçesinde bulunan üretim tesislerinde başlatılan grevin ardından devam eden süreçle ilgili bilgilendirme mesajı yayımladı.

Şirket tarafından yapılan açıklama şöyle: 

İzmir Kemalpaşa’daki fabrikamızda 7.3.2024 tarihinde Öz Gıda İş Sendikası tarafından çalışanlarımızın onayı olmaksızın başlatılan grev etkisiz olmuş; tesisimiz tam kapasite ile üretime devam ederken, tedarik zincirinde herhangi bir aksaklık yaşanmamış, kalitemizde ve işleyişte hiçbir değişiklik olmamıştır.

Grev kararından sonra yaklaşık 3.500 çalışanımızın 168’i işbaşı yapmamıştır. 3.300 çalışanımız ise çalışmaya devam etmişlerdir. Hukuka ve kanunlara uygun hareket eden şirketimiz, greve çıkan işçilerin yaptıkları işleri yerine getirmesi için hiç kimseyi istihdam etmemiştir.

Nitekim; 11.3.2024 tarihinde ve devam eden tarihlerde Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı tarafından grev kırıcılığı ve greve çıkan işçilerin yerine işçi alındığı iddiasıyla denetimler yapılmış, ancak böyle bir durumun olmadığı Bakanlık müfettişleri tarafından da teyit edilmiştir. Bu husus, resmi tutanaklarla sabittir. Mevcut durumda; greve çıkmamış olan ancak bir sebepten dolayı istifa eden, emeklilik, evlilik vb. haklı sebeplerle işten ayrılan 69 çalışanımız yerine ise 55 çalışan alınmıştır.  Bu durum da resmi kayıtlara bakılarak teyit edilebilir.

Yüzde yüz yerli ve milli şirket olarak, yerel kaynakların kullanılması birincil önceliğimizdir. Bununla birlikte söz konusu süreçte; üretimdeki iş gücü gereksinimlerini dikkate alarak devam eden çalışan bulma çabamız, fabrikamızın bulunduğu konum sebebiyle yetersiz kalabilmektedir. Bu noktada üretimin devamlılığını sağlamak amacıyla Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı Uluslararası İş Gücü Genel Müdürlüğü onaylı yabancı iş gücü kaynağı alternatif olarak değerlendirilmektedir. Bakanlık tarafından yürütülen bu uygulama, sektördeki diğer şirketlerin de başvurduğu bir yöntemdir.

Şu anda şirketimizde 37 yabancı uyruklu işçi istihdam edilmekte, bu rakam toplam iş gücümüzün sadece %1’ine tekabül etmektedir. Bu yöntemle istihdam edilen üniversite mezunu ve yabancı dil bilen personelimiz teknik ve lojistik birimlerde görevlendirilmiştir.

Lezita olarak en önemli değerimiz çalışanlarımız ve çalışanlarımızın haklarının gözetilmesidir. Sektörümüzde çalışanlarına en iyi koşulları sağlayan kurumlar arasında ilk sıralarda yer almaktan gurur duyuyoruz.

Lezita'nın İzmir Kemalpaşa'daki fabrikasında yaşanan grev süreci sonrasında devam eden işleyiş, işçi sayıları ve iş gücü kaynakları hakkında açıklamalar yapıldı. Şirketin yerli ve milli kimliğinden ödün vermeden, çalışanlarının haklarını gözeterek üretimdeki istikrarı sağlama çabaları ön plana çıktı. Ayrıca, yabancı iş gücü kaynağı kullanımının sektör genelinde uygulanabilirliği de değerlendirildi.

# Lezita # Kemalpaşa # grev
Son Haberler

Bosch, Bugün ve Yarın Yük Taşımacılığını Nasıl Şekillendiriyor?

07.09.2026 - 12:45

Eti Bakır, Kastamonu’nun İlk Tarım Lisesini İki Yılda Tamamlayacak

07.09.2026 - 12:38

İGSAŞ, Sektörde Bir İlke İmza Atarak ‘Tarım Danışma Kurulu’nu Hayata Geçirdi

07.09.2026 - 12:02

Filli Boya’dan Ustalara Okula Dönüş Desteği

07.09.2026 - 11:56

Akaryakıt Maliyetlerindeki Dalgalanma Navlun Fiyatları Üzerindeki Baskıyı Artırıyor

07.09.2026 - 11:55

Versuni Türkiye’ye Effie’den Çifte Ödül

07.09.2026 - 11:53

Keskinoğlu Foodist 2026’da Lezzetlerini Ziyaretçilerle Buluşturdu

07.09.2026 - 11:49

Junioshow 8 Eylül’de Bursa’da Kapılarını Açıyor

06.09.2026 - 23:01

Vatansever: Türkiye’nin büyüme kalitesini teknoloji yoğunluğu belirleyecek

06.09.2026 - 22:22

Buharkent'te Saniyelerin Savaşı

06.09.2026 - 22:19
Son Makaleler

Onların Sessiz Çığlıklarına Kulak Verelim

Değişen Dengeler ve Stratejik Zorunluluk

8 Mart'ta Kutlayacak Ne Var?

Kategoriler
Bilim Dünya Eğitim Ekonomi Gezi Gündem Kültür & Sanat Magazin Sağlık Siyaset Sponsor İçerik Spor Teknoloji Yaşam Yerel