Haberde.Net - Türkiye Gündemi, Dünyadan Haberler
⌂
Anasayfa ›Yaşam
Yaşam

Litvanya Heyeti, Türkiye’nin Örnek Engelsiz Yaşam Merkezi’nden Etkilendi

Kayseri Büyükşehir Belediyesi ve hayırsever iş birliğinde inşa edilen Besime Özderici Engelsiz Yaşam Merkezi, Litvanya’dan gelen heyeti hayrete düşürdü. Litvanya Belediyesi İdare Müdürü Vılma Jurgelevıčıenė, merkezin kendilerini çok etkilediğini ve Türkiye’deki engellilere verilen değerin takdire şayan olduğunu belirtti.

Yayınlama: 08.03.2024 - 09:45 Kaynak: İGF Haber Ajansı Okunma: 75
Paylaş:

Kayseri Büyükşehir Belediyesi ve hayırsever iş birliğinde kente kazandırılan ve Türkiye’ye örnek olan Besime Özderici Engelsiz Yaşam Merkezi, Litvanya’dan gelen 15 kişilik heyeti çok etkiledi.

Mehmet UZEL / KAYSERİ (İGFA) - Başkan Dr. Memduh Büyükkılıç liderliğinde, ‘İnsanı yaşat ki devlet yaşasın’ felsefesiyle yatırım ve projelerini bir bir hayata geçiren Büyükşehir Belediyesi’nin bu hizmetleri tüm ülkede örnek gösterilirken, dünyanın da ilgisini çekiyor. 

Kayseri Büyükşehir Belediyesi ve hayırsever Ali Rıza Özderici ile eşi Besime Özderici iş birliğinde hayata geçirilen Türkiye’nin en kapsamlı engelsiz yaşam merkezi Besime Özderici Engelsiz Yaşam Merkezi, ülke genelinde olduğu kadar Avrupa’nın da dikkatini çekiyor. 

Besime Özderici Engelsiz Yaşam Merkezi, dijital belediyecilik ile ilgili AB projesi kapsamında kente gelen Litvanya’nın Druskininkai Belediyesi’nden 15 kişilik heyeti, kendisine hayran bıraktı.

Gezi boyunca heyete eşlik eden Büyükşehir Belediyesi İşletmeler ve İştirakler Daire Başkanı Cenani Ayaydın, merkez hakkında bilgiler aktardı. 

“BİZİ ÇOK ETKİLEDİ”

Druskininkai Belediyesi İdare Müdürü Vılma Jurgelevıčıenė burada yaptığı açıklamada, “Buraya geldiğimiz için çok memnunuz. Engelsiz Yaşam Merkezi’niz bizi çok etkiledi. Bir hayırsever tarafından binanın yaptırılması, Kayseri Büyükşehir Belediyesi tarafından düzenlenmesi bizi çok etkiledi” dedi.

Özel çocuklara değer verilmesinin kendilerini hayran bıraktığını söyleyen Jurgelevıčıenė, “Keşke ülkemizde bu kadar çok fazla iyi hayırsever olsa. Bunu da belirtmek isterim ki, sizin engelli çocuklara ne kadar çok önem verdiğinizi, değer gösterdiğinizi gördük, bu bizi gerçekten hayran bıraktı” diye konuştu.

# Litvanya Heyeti # Besime Özderici Engelsiz Yaşam Merkezi # Engellilere Verilen Değer
Son Haberler

Doğuş Marine Deniz Teknolojilerindeki Hizmet Kapsamını Garmin İle Genişletiyor

24.10.2026 - 11:27

Tüpraş’tan Karbon Nötr Hedefi İçin Nükleer Enerji Adımı

24.10.2026 - 11:14

Türkiye'nin iklim diplomasisi COP31 öncesi Ankara'da ele alınacak

24.10.2026 - 11:12

Bakan Şimşek: Türkiye mali şeffaflıkta üst sıralarda yer aldı

24.10.2026 - 11:10

Ailekart üzerinden 56 milyar lirayı aşkın sosyal yardım ödemesi yapıldı

24.10.2026 - 11:06

Vertigo ile Baş Dönmesi Aynı Şey mi?

24.10.2026 - 10:58

Gençlerin Geleceğine Yatırım İçin İş Dünyasına Çağrı

24.10.2026 - 10:34

DenizBank Güçlü Büyümesine Devam Etti

24.10.2026 - 10:31

Perakende ve Kamu TAMPF Perakende Şurası’nda Bir Araya Geldi

24.10.2026 - 10:28

BAYEGAN Pendik Satranç Spor Kulübü Avrupa Satranç Kulüpler Kupası’nda Tarih Yazdı

24.10.2026 - 10:24
Son Makaleler

Onların Sessiz Çığlıklarına Kulak Verelim

Değişen Dengeler ve Stratejik Zorunluluk

8 Mart'ta Kutlayacak Ne Var?

Kategoriler
Bilim Dünya Eğitim Ekonomi Gezi Gündem Kültür & Sanat Magazin Sağlık Siyaset Sponsor İçerik Spor Teknoloji Yaşam Yerel