Malatya Beydağı'nda Rekor Ağaçlandırma! 10 Bin Fidan Toprakla Buluştu
Malatya Büyükşehir Belediyesi'nin öncülüğünde Beydağı'nda gerçekleştirilen 'Bir Fidan Bin Umut – Beydağı Fidan Dikim Şenliği', çevre bilincini artırma ve şehrin yeşil dokusunu güçlendirme hedefiyle büyük bir katılımla gerçekleşti. Vali Seddar Yavuz, Başkan Sami Er ve çok sayıda öğrencinin katılımıyla 10 bin 444 fidan toprakla buluştu. Etkinlik, Malatya'nın geleceğine yönelik umutları yeşertirken, doğaya sahip çıkmanın önemine dikkat çekti. Bu anlamlı proje, çevre kirliliği ve iklim değişikliğiyle mücadelede önemli bir adım olarak değerlendiriliyor. Malatya, bu ağaçlandırma hamlesiyle daha yaşanabilir ve sürdürülebilir bir şehir olma yolunda ilerliyor.
Malatya Büyükşehir Belediyesi, şehrin çevresel sürdürülebilirliğini artırmak amacıyla Beydağı’nda yürüttüğü ağaçlandırma hamlesine bir yenisini ekledi. Karagöz Mahallesi’ndeki ağaçlandırma alanında düzenlenen 'Bir Fidan Bin Umut – Beydağı Fidan Dikim Şenliği' ile yüz binlerce tohum ve 10 bin 444 fidan toprakla buluşturuldu.
Malatya Valisi Seddar Yavuz, Büyükşehir Belediye Başkanı Sami Er, 2. Ordu Kurmay Başkanı ve Garnizon Komutanı Tümgeneral Aydın Kılıç, Yeşilyurt Belediye Başkanı Prof. Dr. İlhan Geçit, kamu kurumları ve öğrencilerin yoğun katılım gösterdiği etkinlikte, geleceğe yönelik önemli bir çevre mesajı verildi.
ER: BUGÜN DİKİLEN HER FİDAN YARININ MALATYA’SINA NEFES OLACAK
Ağaçlandırma sürecinin 2010’lu yıllarda başlatıldığını hatırlatan Başkan Sami Er, çalışmayı “Kaldığımız yerden devam” anlayışıyla büyüttüklerini söyledi. Er, çevre kirliliği ve iklim değişikliğine dikkat çekerek, “Doğaya sahip çıkmak artık bir tercih değil zorunluluk. Diktiğimiz her fidan, modern ve yaşanabilir bir Malatya için umut kaynağıdır.” ifadelerini kullandı.
Malatya Valisi Seddar Yavuz ise projenin vefa ve kararlılıkla sürdüğünü belirterek, “Şehrimizi herkesin hayranlıkla izleyeceği bir görünüme kavuşturuyoruz. Doğayı korumak bir Müslümanın en önemli önceliğidir.” dedi.
Etkinlik, halk oyunları gösterileriyle devam etti.
Program sonunda protokol üyeleri ve öğrenciler birlikte fidan dikerek Beydağı’nın yeşillendirilmesine katkı sundu.

Malatya Beydağı'nda düzenlenen fidan dikim şenliği, şehrin çevresel sürdürülebilirliğine önemli bir katkı sağladı. Büyükşehir Belediyesi'nin öncülüğünde gerçekleştirilen etkinlikte, 10 binin üzerinde fidan toprakla buluştu. Vali Yavuz ve Başkan Er'in vurguladığı gibi, bu proje Malatya'yı daha yeşil ve yaşanabilir bir şehir haline getirme vizyonunun bir parçası. Etkinlik, çevre bilincini artırmanın yanı sıra, gelecek nesillere daha temiz bir çevre bırakma amacını taşıyor. Halk oyunları gösterileriyle renklenen şenlik, Malatya'nın çevreye duyarlı yaklaşımını bir kez daha gözler önüne serdi.