Malatya'nın gözde mesire alanlarından Orduzu Pınarbaşı Göleti, Malatya Büyükşehir Belediyesi'nin koordinasyonunda kapsamlı bir temizlik operasyonuna sahne oldu. Su altı ve çevre temizliği ekiplerinin özverili çalışmalarıyla gölet adeta baştan yaratıldı. Ancak bu pırıl pırıl görüntünün ardında yatan gerçek, yetkililerden önemli bir uyarıyı beraberinde getirdi. Göletten çıkarılan tonlarca atık, insan kaynaklı kirliliğin boyutunu gözler önüne serdi. Vatandaşların bu doğal güzelliği korumak adına göstereceği hassasiyet, gelecek nesiller için kritik bir önem taşıyor.

Malatya Büyükşehir Belediyesi İtfaiye Hizmetleri Dairesi Başkanı Ömer Çoban, Orduzu Pınarbaşı Göleti’nden birçok atık çıkardıklarını söyleyerek, vatandaşların çevreye karşı daha duyarlı olmalarını belirtti.

Orduzu Pınarbaşı mesire alanında bulunan gölet ve çevresinin her sene düzenli olarak temizlendiğini vurgulayan İtfaiye Hizmetleri Dairesi Başkanı Ömer Çoban, konuşmalarına şu şekilde devam etti:

“Güzide mekânlarımızdan biri olan Orduzu Sosyal Tesislerimiz içerisinde bulunan ve şehrimize güzellikler katan gölümüzde İtfaiye Dairesi Başkanlığına bağlı dalgıç ekiplerimiz, Park ve Bahçeler Dairesi Başkanlığı ile Çevre Koruma ve Kontrol Dairesi Başkanlığımıza bağlı ekiplerimiz ile birlikte ortak bir temizlik çalışması yaptık. Orduzu Sosyal Tesisleri, Orduzu Göleti ve gölet çevresinde gerçekleştirdiğimiz detaylı temizlik sonrasında bir sürü atık madde toplandı.  

Vatandaşlarımız buraya geldiklerinde daha kaliteli ve eğlenceli vakit geçirmeleri sağlamak, anı amaçlı çektikleri göl manzaralı fotoğraflarda görüntü kirliliklerinin olmaması için her sene olduğu gibi bu sene de temizlik çalışmalarımızı gerçekleştirdik. Gölümüzün içini ve dışını tertemiz yaptıktan sonra vatandaşlarımız artık rahat bir şekilde pikniklerini yapabilecekler. Pikniğe veya geziye gelen vatandaşlarımız etkinlikleri bittikten sonra çöplerini çevrelerinde bulunan çöp kovalarına atarlarsa, çok memnun oluruz. Çünkü gölümüz ve çevresi doğal bir güzellik olmasına rağmen tamamen insan eliyle kirletiliyor. Buralar temizlenirken büyük emeklerle ve iş birlikleriyle temizleniyor.  Eğer temizlik çalışmalarını düzenli bir şekilde yapmazsak, gölet ve çevresi çöp yığınına dönüşür. Bizler çevremizin temiz olması için mücadele ediyoruz. Halkımızdan da bu konuya hassasiyet göstermelerini rica ediyoruz. 

Bu çalışmalardan dolayı başta bizlere her daim destek olan Malatya Büyükşehir Belediye Başkanımız Sami Er’e, dalış ekibi arkadaşlarıma, Park ve Bahçeler Dairesi Başkanlığı ile Çevre Koruma ve Kontrol Dairesi Başkanlığındaki arkadaşlarıma vermiş oldukları emeklerden dolayı çok teşekkür ediyorum.” 

Malatya Büyükşehir Belediyesi, Orduzu Pınarbaşı Göleti'nde hem su altı hem de çevre temizliği olmak üzere geniş çaplı bir çalışma yürüttü. İtfaiye Dairesi dalgıç ekipleri, Park ve Bahçeler Dairesi ile Çevre Koruma ve Kontrol Dairesi Başkanlığı ekiplerinin ortaklaşa gerçekleştirdiği bu operasyonla, gölet ve çevresi kirlilikten arındırıldı. Başkan Ömer Çoban'ın ifadeleriyle, her yıl düzenlenen bu temizlik sayesinde vatandaşların daha kaliteli zaman geçirmesi ve göl manzaralı fotoğraflarda görüntü kirliliği oluşmaması hedefleniyor. Ancak, çıkarılan çok sayıda atık, vatandaşların çevreye karşı yeterince duyarlı olmadığının altını çizdi. Yetkililer, Orduzu Pınarbaşı gibi doğal güzelliklerin tamamen insan eliyle kirlendiğini belirterek, halktan çöplerini çöp kutularına atmaları ve çevreye daha duyarlı olmaları çağrısında bulundu. Bu çalışmaların düzenli yapılmaması durumunda göletin bir çöp yığınına dönüşebileceği vurgulanırken, emeği geçen tüm ekiplere ve Büyükşehir Belediye Başkanı Sami Er'e teşekkür edildi.