Haberde.Net - Türkiye Gündemi, Dünyadan Haberler
⌂
Anasayfa ›Gündem
Gündem

Malatya'da Deprem Şehitleri Unutulmadı

Malatya Valisi Seddar Yavuz ve Malatya Büyükşehir Belediye Başkanı Sami Er, 6 Şubat depremlerinin 2. yıl dönümünde deprem şehitlerini anma etkinliklerine katılarak dualarla onları andılar.

Yayınlama: 06.02.2025 - 14:46 Kaynak: Piha Haber Ajansı Okunma: 28
Paylaş:

Malatya Valisi Seddar Yavuz ve Malatya Büyükşehir Belediye Başkanı Sami Er, 6 Şubat depremlerinde hayatını kaybeden vatandaşlar için duygusal anma törenlerine katılarak, deprem şehitlerini unutmadılar. Anma etkinliklerinde duygusal anlar yaşandı.

Malatya Valisi Seddar Yavuz ve Malatya Büyükşehir Belediye Başkanı Sami Er, 6 Şubat depremlerinin 2. yıl dönümünde ilk olarak, 78 vatandaşın hayatını kaybettiği Hâkim Bey Apartmanını ziyaret ederek, deprem şehitlerini dualarla andılar. Akabinde Hâkim Bey Apartmanının bulunduğu alana her bir şehidimiz için karanfil bıraktılar.

Deprem Şehitliği Anıtı'nda Duygusal Tören

Hâkim Bey Apartmanında gerçekleştirilen anma sonrasında 6 Şubat 2023 Kahramanmaraş depremlerinin ikinci yıl dönümü programıları kapsamında depremlerde Malatya'da hayatını kaybeden 1251 deprem şehidimiz için Şehir Mezarlığında anma programı düzenlendi.

Asrın felaketi olarak nitelendirilen 6 Şubat 2023 Kahramanmaraş merkezli depremlerde hayatını kaybeden vatandaşlarımız için Deprem Şehitliği Anıtında gerçekleştirilen Anma Töreni, Kültür ve Turizm Bakanı Mehmet Nuri Ersoy, Milli Eğitim eski Bakanı ve Ordu Milletvekili Mahmut Özer, AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Nihat Zeybekçi’nin katılımlarıyla gerçekleştirildi. Yoğun katılım ile gerçekleşen anma töreninde depremlerde hayatını kaybeden deprem şehitleri dualarla anıldı.

Duaların okunmasının ardından Malatya Büyükşehir Belediye Başkanı Sami Er, 6 Şubat depremlerinde hayatını kaybeden deprem şehitlerinin mezarına karanfil bırakarak, şehit ailelerine baş sağlığı diledi.

6 Şubat depremlerinin 2. yıl dönümünde Malatya'da hayatını kaybeden deprem şehitleri dualarla anıldı. Deprem Şehitliği Anıtı'nda gerçekleştirilen duygusal anma törenine katılan devlet büyükleri ve vatandaşlar, deprem şehitlerini saygı ve minnetle andılar. Malatya Büyükşehir Belediye Başkanı Sami Er'in deprem şehitlerinin mezarlarına bıraktığı karanfiller duygusal anların yaşandığı anma programına ayrı bir anlam kattı.

Son Haberler

Doğan Nadi Gürelman'ın Cumhuriyet ve Atatürk Temalı Özel Sergisi Sanatseverlerle Buluşuyor

18.10.2026 - 11:14

Altın Portakal’da Kısa Film Yönetmenleri Derneği ve FİLM-YÖN Jürileri Belli Oldu

18.10.2026 - 11:12

İşe Alımı İlandan Teklife Tek Platformda Buluşturan Yapay Zeka Destekli Hireall Kullanıma Açıldı

18.10.2026 - 11:07

Dursun Erkılıç: Sabahattin Ali cinayeti aydınlatılmalı

18.10.2026 - 10:45

Kocaeli’nin Kültür Rotası Şûra’da Çizilecek

18.10.2026 - 09:55

Kadıköy Cumhuriyet Bayramı Kutlamalarına Hazır

18.10.2026 - 09:53

Menopozda En Sık Yapılan 6 Hata

18.10.2026 - 09:51

3. BUYAZ İhsan Üren Şiir Ödülü Sahibini Buldu

18.10.2026 - 09:49

Mardin Kültür Yolu Festivali İlk Gününe Kültür Ve Sanat Dolu Etkinliklerle Başladı

18.10.2026 - 09:43

Osman Gazi, Karadeniz’de Doğal Gaz Üretimini İkiye Katlamak İçin Yola Çıktı

18.10.2026 - 09:37
Son Makaleler

Onların Sessiz Çığlıklarına Kulak Verelim

Değişen Dengeler ve Stratejik Zorunluluk

8 Mart'ta Kutlayacak Ne Var?

Kategoriler
Bilim Dünya Eğitim Ekonomi Gezi Gündem Kültür & Sanat Magazin Sağlık Siyaset Sponsor İçerik Spor Teknoloji Yaşam Yerel