Haberde.Net - Türkiye Gündemi, Dünyadan Haberler
⌂
Anasayfa ›Gündem
Gündem

Manisa İtfaiyecilere Yeni Koruyucu Kıyafetler Dağıtıldı

Manisa Büyükşehir Belediye Başkanı Mimar Ferdi Zeyrek'in talimatlarıyla alınan yeni koruyucu kıyafetler, itfaiyecilere dağıtılmaya başlandı. Dört katmanlı yapısıyla yüksek ısı ve alevlere karşı üstün koruma sağlayan kıyafetler artık itfaiyecilerin güvenliğini sağlıyor.

Yayınlama: 11.03.2025 - 11:41 Kaynak: Piha Haber Ajansı Okunma: 15
Paylaş:

Manisa'nın ateş savaşçıları gücüne güç kattı! Manisa Büyükşehir Belediye Başkanı Mimar Ferdi Zeyrek'in talimatıyla itfaiyecilere dağıtılan yeni koruyucu kıyafetler, yüksek ısı ve alevlere karşı maksimum koruma sağlıyor. Son teknoloji kıyafetler, itfaiyecilerin güvenliğini en üst seviyeye taşıyor.

Manisa Büyükşehir Belediye Başkanı Mimar Ferdi Zeyrek’in talimatları ile alınan yeni koruyucu kıyafetler, itfaiyecilere dağıtılmaya başlandı. Dört katmanlı yapısıyla yüksek ısı ve alevlere karşı üstün koruma sağlayan kıyafetler; baret, başlık, antiflaş, ceket, eldiven, pantolon ve çizme gibi ekipmanlardan oluşuyor.

Genel Sekreter Yardımcısı Oğuz Murat Pınar, yeni kıyafetlerin hayırlı olmasını dileyerek, “İnşallah giymek zorunda kalmazsınız. Umarım kıyafetlerden memnunsunuzdur. En iyisini almaya gayret gösterdik. Sizler, her şeyin en iyisine layıksınız. Ferdi Başkanımıza da desteğinden dolayı sizin adınıza teşekkür ediyorum. Hayırlı olsun” dedi.

“SON TEKNOLOJİ KORUYUCU KIYAFETLER”

İtfaiye Dairesi Başkanı Gürhan İnal da, Manisa Büyükşehir Belediyesi İtfaiye Dairesi Başkanlığı olarak son teknoloji koruyucu kıyafetleri aldıklarını belirterek, yangın kıyafetlerinin itfaiye ekiplerimiz için tam takım olarak tasarlandığının söyledi. "Çizmesinden alt tulumuna, üst tulumundan miğferine kadar flaş başlıkları, eldivenleri, kafa fenerleri hepsi mevcut" diyen İnal, "Arkadaşlarımız, artık yangınlara Ferdi Zeyrek Başkanımızın talimatıyla alınan yeni ekipmanlarla müdahalede bulunacak. Olayların olmasını istemiyoruz, ama geçtiğimiz yıl, 13 bin olayımız meydana gelmiş. Kıyafetlerimiz ateşe karşı dayanıklı, 4 bariyerli. Omuzlarında, diz ve dirseklerinde güçlendirmeler var. Antiflaş başlıklarıyla birlikte aleve karşı dayanıklı. Özel dikim eldivenler mevcut. Bu eldivenler ile ateşe yaklaşıldığı zaman ele herhangi bir zarar gelmeden, arkadaşlarımız müdahalede bulunabilecek” dedi.

Yeni koruyucu kıyafetlerin personele teslimi sonrasında meydana gelen araç yangınına ilk müdahale, bu kıyafetler ile yapıldı.

Yanan araca en kısa sürede müdahale eden itfaiye ekipleri, yeni koruyucu kıyafetler ile yangını güvenli bir şekilde kontrol altına aldı.

Manisa İtfaiye Dairesi, son teknoloji koruyucu kıyafetleri alarak personeline dağıtmaya başladı. Başkan Mimar Ferdi Zeyrek'in önderliğinde gerçekleşen bu girişim, itfaiyecilerin güvenliğini artırmayı hedefliyor. Yeni kıyafetler sayesinde, itfaiye ekipleri daha etkili bir şekilde yangın müdahalesi yapabiliyor. Ayrıca, kıyafetlerin ateşe dayanıklı özellikleri sayesinde personelin güvenliği sağlanmış olacak. Manisa'da yaşanan araç yangınına yapılan ilk müdahale, yeni koruyucu kıyafetlerle gerçekleşerek başarılı bir şekilde kontrol altına alındı.

Son Haberler

Fenerbahçe’ye Marco Asensio şoku! Yıldız futbolcu en az 2 ay yok

18.10.2026 - 14:27

Tekerlekli Sandalye Basketbol Kadın Milli Takımı Avrupa şampiyonu

18.10.2026 - 13:36

Ankara-Kayseri arası YHT ile 1 saat 45 dakika olacak

18.10.2026 - 12:44

Rusya'da İHA saldırıları: Petrol terminalinde yangın

18.10.2026 - 12:40

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Yayman'dan Hatay'da yatırım ve yeni anayasa mesajı

18.10.2026 - 12:38

Airbus: Türkiye'nin uçak ihtiyacı 1800'e ulaşacak

18.10.2026 - 12:21

ABB’den Afetlere Karşı Farkındalık Koşusu

18.10.2026 - 12:05

Kayseri’de ‘Küçük Dostlar Kedi Kasabası’ Ziyaretçi Akınına Uğruyor

18.10.2026 - 12:03

‘700. Yıl Söyleşileri’ Bursa’nın Tarihî Yolculuğuyla Başladı

18.10.2026 - 12:01

Türkiye'de ticari araç ihracatı: 5 milyar doları aştı

18.10.2026 - 11:54
Son Makaleler

Onların Sessiz Çığlıklarına Kulak Verelim

Değişen Dengeler ve Stratejik Zorunluluk

8 Mart'ta Kutlayacak Ne Var?

Kategoriler
Bilim Dünya Eğitim Ekonomi Gezi Gündem Kültür & Sanat Magazin Sağlık Siyaset Sponsor İçerik Spor Teknoloji Yaşam Yerel