Haberde.Net - Türkiye Gündemi, Dünyadan Haberler
⌂
Anasayfa ›Gündem
Gündem

Manisa'da Alarm: 150 Anız Yangını! Tehlike Çanları Çalıyor!

Manisa'da son 24 saatte çıkan 150 yangının 90'ı anız yangını! İtfaiye ekipleri, bilinçsizce yakılan anızların doğaya verdiği zarara dikkat çekerek vatandaşları uyardı.

Yayınlama: 20.06.2025 - 11:31 Kaynak: Piha Haber Ajansı Okunma: 20
Paylaş:

Manisa'da hasat mevsimiyle birlikte anız yangınları kabusa dönüştü. İtfaiye ekipleri son bir günde 150 yangına müdahale ederken, bu yangınların büyük bir çoğunluğunun anız kaynaklı olduğu belirtildi. Peki, bu yangınların arkasındaki nedenler neler? Anız yakmanın doğaya ve ekonomiye maliyeti ne kadar? Yetkililer, vatandaşları anız yakmanın tehlikeleri konusunda uyararak yasal yaptırımların uygulanacağını duyurdu. Manisa'daki bu kritik durum, tarım ve çevre politikaları açısından önemli soruları gündeme getiriyor. Anız yangınları kontrol altına alınamazsa, Manisa'yı bekleyen tehlikeler neler?

Manisa’da hasat mevsiminin başlamasıyla anız yangınları ciddi bir sorun haline geldi. Manisa Büyükşehir Belediyesi İtfaiye Dairesi Başkanlığı, bilinçsizce yakılan anızların yalnızca tarım arazilerine değil, ormanlara, yaban hayvanlarına ve yerleşim yerlerine de zarar verdiğini vurguladı.

Son 24 saatte yaklaşık 150 yangına müdahale eden ekipler, bu yangınların 90’ının anız kaynaklı olduğunu bildirdi.

DOĞAYA VE TARIMA BÜYÜK ZARAR

Rüzgarın etkisiyle hızla yayılan anız yangınları, komşu tarlalara sıçrayarak maddi kayıplara yol açıyor. Topraktaki faydalı canlılar ve organik maddeler yok olurken, tarımsal verimlilik de ciddi şekilde azalıyor. İtfaiye ekipleri, yangınlara müdahale için binlerce ton su kullanıldığını, bu durumun su ve iş gücü kaybına neden olduğunu ifade etti. Yetkililer, anız yangınlarının çevre ve kamu kaynakları üzerinde yarattığı olumsuz etkilere dikkat çekti.

SU TANKERİ ZORUNLULUĞU VE YASAL YAPTIRIMLAR

İtfaiye Dairesi Başkanlığı, Valilik koordinesinde alınan kararla, biçerdöverle hasat yapılan tarlalarda arazi veya biçerdöver sahiplerinin su tankeri bulundurması gerektiğini hatırlattı. Vatandaşlara, anız yakmanın doğaya ve tarıma verdiği zararların yanı sıra yasal yaptırımlara da yol açabileceği uyarısında bulunuldu.

 

Manisa'da artan anız yangınları, tarım arazilerine, ormanlara ve yerleşim yerlerine ciddi zararlar veriyor. İtfaiye ekipleri, yangınlarla mücadelede büyük zorluklar yaşarken, su ve iş gücü kaybı da artıyor. Anız yakmanın topraktaki faydalı canlıları yok ettiği ve tarımsal verimliliği azalttığı vurgulanıyor. Valilik koordinasyonunda alınan kararla, biçerdöverle hasat yapılan tarlalarda su tankeri bulundurma zorunluluğu getirildi. Vatandaşların anız yakmanın yasal yaptırımlara yol açabileceği konusunda bilinçlendirilmesi hedefleniyor. Manisa'daki bu durum, anız yangınlarının önlenmesi için daha etkili tedbirlerin alınması gerektiğini gösteriyor.

Son Haberler

Kocaeli’nin Kültür Rotası Şûra’da Çizilecek

18.10.2026 - 09:55

Kadıköy Cumhuriyet Bayramı Kutlamalarına Hazır

18.10.2026 - 09:53

Menopozda En Sık Yapılan 6 Hata

18.10.2026 - 09:51

3. BUYAZ İhsan Üren Şiir Ödülü Sahibini Buldu

18.10.2026 - 09:49

Mardin Kültür Yolu Festivali İlk Gününe Kültür Ve Sanat Dolu Etkinliklerle Başladı

18.10.2026 - 09:43

Osman Gazi, Karadeniz’de Doğal Gaz Üretimini İkiye Katlamak İçin Yola Çıktı

18.10.2026 - 09:37

Sosyal medya ilanlarına milyonluk ceza

18.10.2026 - 09:35

Tüyap Denizli Kitap Fuarı Kapılarını Açtı

18.10.2026 - 09:34

Türk Gıda İhracatçıları Japonya Yolcusu

18.10.2026 - 09:31

Fransa genelinde protestolar: Çatışmalar ve gözaltılar yaşandı

18.10.2026 - 09:29
Son Makaleler

Onların Sessiz Çığlıklarına Kulak Verelim

Değişen Dengeler ve Stratejik Zorunluluk

8 Mart'ta Kutlayacak Ne Var?

Kategoriler
Bilim Dünya Eğitim Ekonomi Gezi Gündem Kültür & Sanat Magazin Sağlık Siyaset Sponsor İçerik Spor Teknoloji Yaşam Yerel