Haberde.Net - Türkiye Gündemi, Dünyadan Haberler
Anasayfa Teknoloji
Teknoloji

Manisa'da Altyapı Çalışmaları Hız Kesmiyor: Selvilitepe Mahallesine Yenilik Geliyor

Manisa Büyükşehir Belediyesi MASKİ Genel Müdürlüğü, Turgutlu ilçesine bağlı Selvilitepe Mahallesi’nde bin 300 metre içme suyu şebeke hattı ve 170 apartmanın abone bağlantılarının yenilenmesi için çalışmalarına başladı. Altyapı seferberliği kapsamında, mahalleye modern altyapı hizmeti sağlanması ve kayıp kaçak oranlarının azaltılması hedefleniyor.

Yayınlama: 03.01.2025 - 10:57 Kaynak: İGF Haber Ajansı Okunma: 48
Paylaş:

Manisa Büyükşehir Belediyesi MASKİ Genel Müdürlüğü, Turgutlu ilçesine bağlı Selvilitepe Mahallesi’nde altyapı çalışmalarını hız kesmeden sürdürüyor. 170 apartmanın abone bağlantılarının yenilenmesi ve içme suyu şebeke hattının modernizasyonu hedeflenirken, altyapının güçlendirilmesi çevreye duyarlı bir çözüm olarak dikkat çekiyor. Manisa'nın 17 ilçesine yayılan altyapı seferberliği, yaşanabilir bir şehir hedefine adım adım ilerliyor.

Manisa Büyükşehir Belediyesi MASKİ Genel Müdürlüğü, Turgutlu ilçesine bağlı Selvilitepe Mahallesi’nde bin 300 metre içme suyu şebeke hattı ve 170 apartmanın abone bağlantılarının yenilenmesi için çalışmalarına başladı.

MANİSA (İGFA) - Manisa Büyükşehir Belediye Başkanı Mimar Ferdi Zeyrek’in başlattığı “Altyapı seferberliği” yalnızca Manisa merkeziyle sınırlı kalmayarak 17 ilçeye yayıldı. MASKİ Genel Müdürlüğü bünyesinde Turgutlu’nun merkez mahallelerinden 22 bin nüfusa sahip Selvilitepe’de de altyapı çalışmalarına başlandı. Mahallede ilk etapta 12 sokağı içine alan bin 300 metre içme suyu şebeke hattı ve 170 apartmanın abone bağlantısı (branşman hatları) yenilenecek. Çalışmalar, yapılan iş planlamasına göre etap etap diğer sokaklarda da devam edecek. Bu çalışmalar, eski altyapı nedeniyle meydana gelen kayıp kaçak oranlarında da önemli ölçüde azalma sağlayacak. Böylece hem sağlıklı ve kesintisiz içme suyu hem de çevreye duyarlı bir altyapı hizmeti sağlanması amaçlanıyor. 

“TEK KURUŞUN İSRAF EDİLMESİNE İZİN VERMEYECEĞİZ”

Manisa Büyükşehir Belediyesi olarak altyapı çalışmalarına hız kesmeden devam edeceklerini söyleyen Başkan Zeyrek, “Turgutlu ilçemizin Selvilitepe Mahallesinde sürekli patlayan altyapımızı, branşman bağlantıları ile birlikte modernize ediyoruz. 170 apartmanın branşman bağlantısını ve kısmi şebeke hattını yeniliyoruz. Manisa’mızın tüm ilçeleriyle birlikte daha yaşanılabilir daha modern bir kent olması için çalışıyoruz. Hemşerilerimizin yaşam konforunu yükseltmek, taleplerine ve beklentilerine ivedi bir şekilde cevap vermek bizlerin asli görevi. Şehzadeler’den Demirci’ye, Sarıgöl’den Kırkağaç’a, Gördes’ten Salihli’ye Manisa’mızın 17 ilçesinde tek kuruşun israf edilmesine izin vermiyor, altyapıdan üstyapıya Manisa’mızın çehresini daha da modern hale getirmek için ilmek ilmek çalışıyoruz. Altyapı seferberliğimiz hız kesmeyecek” dedi. 

Manisa Büyükşehir Belediye Başkanı Mimar Ferdi Zeyrek’in liderliğinde başlatılan altyapı seferberliği, Manisa merkezini aşarak tüm ilçelere yayılıyor. Selvilitepe Mahallesi'nde gerçekleştirilen altyapı çalışmaları, özellikle içme suyu şebeke hatlarının yenilenmesi ve apartmanların bağlantılarının modernize edilmesiyle bölge halkına daha sağlıklı ve kesintisiz su temini sağlayacak. Başkan Zeyrek, altyapı hizmetlerine olan önemlerini vurgulayarak, altyapı seferberliğinin süreceğini ve Manisa'nın modernleşme yolculuğunda kararlılıkla ilerleneceğini belirtiyor.

# Manisa Belediyesi # MASKİ Genel Müdürlüğü # Selvilitepe Mahallesi
Son Haberler

Uluslararası Güreş Turnuvası’na Türk sporcular damga vurdu

03.08.2026 - 00:07

Türkiye’nin ilk "Engelsiz Pazarı" Mersin Yenişehir’de kuruluyor

02.08.2026 - 23:07

Ankara'da Sanat Duvarda

02.08.2026 - 23:02

Kadıköy'de Sportif Heyecan

02.08.2026 - 22:59

Kayseri'de Büyükşehir İle Miraç'ın Tramvay Hayali Gerçeğe Dönüştü

02.08.2026 - 13:30

ASAT’tan COP31 Öncesi Güçlü Altyapı Hamlesi

02.08.2026 - 13:28

Esenyurt Belediyesi Araç Filosunu Kendi Öz Kaynaklarıyla Güçlendiriyor

02.08.2026 - 13:26

Bursa Açıkhava'da Emre Altuğ'dan Müzik Dolu Gece

02.08.2026 - 13:25

Konya Ultra Trail, 13 Ülkeden 1.300 Sporcuyu Sille'nin Doğasında Buluşturdu

02.08.2026 - 13:23

Nilüfer İlçe Şenliği Dolu Dolu Geçti

02.08.2026 - 13:22
Son Makaleler

Onların Sessiz Çığlıklarına Kulak Verelim

Değişen Dengeler ve Stratejik Zorunluluk

8 Mart'ta Kutlayacak Ne Var?

Kategoriler
Bilim Dünya Eğitim Ekonomi Gezi Gündem Kültür & Sanat Magazin Sağlık Siyaset Sponsor İçerik Spor Teknoloji Yaşam Yerel