Haberde.Net - Türkiye Gündemi, Dünyadan Haberler
Anasayfa Gündem
Gündem

Manisa'da Yerel Süt Üreticileri İçin İş Birliği Protokolü İmzalandı - Manisa Haberleri

Manisa Büyükşehir Belediyesi ile Yılmaz Süt Üreticileri ve Tarımsal Kalkınma Kooperatifi arasında süt toplama merkezi ve paketleme tesisi kurulumunu içeren iş birliği protokolü imzalandı. Üreticilere destek ve uygun fiyatlı süt ürünleri sağlamak amacıyla gerçekleştirilen bu adım, Manisalılara güvenilir süt ürünlerine kolay ulaşma imkanı sunuyor.

Yayınlama: 26.02.2025 - 10:44 Kaynak: Piha Haber Ajansı Okunma: 20
Paylaş:

Manisa Büyükşehir Belediyesi, kırsal kalkınma ve kooperatifçilik alanında attığı kararlı adımlarla dikkat çekiyor. Yerel süt üreticilerinin desteklenmesi ve tüketicilere uygun fiyatlı süt ürünleri sunulmasını hedefleyen iş birliği protokolü imzalandı. Süt toplama merkezi ve paketleme tesisi kurulumu ile Manisalıların kaliteli süt ürünlerine kolayca erişebilmesi sağlanacak.

Manisa Büyükşehir Belediyesi’nin kırsal kalkınma ve kooperatifçilik konusunda kararlı adımları, tüm hızıyla sürüyor. Hem üreticilere hem de tüketicilere desteğe yönelik gerçekleştirilen çalışmalarla Manisalıların güvenilir süt ürünlerine ulaşması sağlanıyor. Bu kapsamda Manisa Büyükşehir Belediyesi ile Yılmaz Süt Üreticileri ve Tarımsal Kalkınma Kooperatifi iş birliğiyle süt toplama merkezi ve paketleme tesisi kuruldu. Büyükşehir Belediyesi’nin katkılarıyla oluşturulan üretim alanında ‘Halk Mandıra’ markasıyla süt üretimi gerçekleştirilmesi ve bu sütlerin, ‘Halk Mandıra’ mağazalarında uygun fiyatlı olarak satışa sunulması amacıyla iş birliği protokolü imzalandı.

ÜRETİCİYE DESTEK, MANİSALIYA UYGUN FİYATLI ÜRÜN

İş birliği protokolü, SPİLAŞ Yönetim Kurulu Başkanı Cenk Atlı ile Salihli Yılmaz Süt Üreticileri ve Tarımsal Kalkınma Kooperatifi Başkanı Kudret Gergin tarafından imzalandı. Törene, Kooperatif Başkan Yardımcısı Tarık Seçgin, Halk Mandıra Müdürü Kıvanç Kurtaslanoğlu ve Büyükşehir Belediyesi Başkan Danışmanı Salih Fulcun da katıldı. İmzalanan protokolle süt üreticilerinin daha sağlıklı ve verimli üretim yapmaları teşvik edilecek ve SPİLAŞ, kooperatif tarafından üretilen sütlerin en az 10 tonluk kısmını üretim ve satış için değerlendirecek.

“HALK MANDIRA’DA MANİSALILARLA BULUŞTURULACAK”

Salihli Yılmaz Süt Üreticileri ve Tarımsal Kalkınma Kooperatifi Başkanı Kudret Gergin, “Bu iş birliği, üreticilerimizin daha güçlü bir yapıya kavuşmasını sağlayacak. Ayrıca, bölgedeki hayvancılık faaliyetleri de daha ileriye taşınacak” ifadelerini kullandı.

SPİLAŞ Yönetim Kurulu Başkanı Cenk Atlı ise “Vatandaşların çiğ süt talebini karşılamak için yüksek kaliteli, hastalıktan ari sütlerin, uygun fiyatla sunulmasına yönelik süt toplama merkezi ve paketleme tesisi kuruldu. O bölgede bulunan üreticilerin sütleri alınıyor, paketlenerek Manisa Büyükşehir Belediyesi’nin sosyal belediyecilik hizmetleri arasında yer alan ‘Halk Mandıra’ aracılığıyla Manisalılarla buluşacak” diye konuştu.

Manisa'da yapılan iş birliği protokolü ile Yılmaz Süt Üreticileri ve Tarımsal Kalkınma Kooperatifi ile Manisa Büyükşehir Belediyesi arasındaki ortaklık, süt üreticilerinin verimliliğini artırmayı ve tüketicilere uygun fiyatlı süt ürünleri sunmayı amaçlıyor. Bu adım sayesinde bölgedeki hayvancılık faaliyetlerinin gelişmesi ve Manisalıların kaliteli süt ürünlerine kolay ve güvenilir bir şekilde erişebilmesi hedefleniyor.

Son Haberler

Puratos Türkiye’nin Yadigâr Buğdaylar Yolculuğunda Üçüncü Hasat

19.08.2026 - 13:15

Bakan Güler, Hava Kuvvetleri Komutanı Orgeneral Dalkıran’ı Kabul Etti

19.08.2026 - 12:28

EKOS Electric Transformatör Siparişlerini Hızlandırıyor

19.08.2026 - 12:22

Boeing x GİRVAK “Airpreneurs” Programı Beşinci Kez Genç Yetenekleri Bekliyor

19.08.2026 - 11:59

Pronet’in Müşteri Odaklı Hizmet Dönüşümüne 3 Stevie Ödülü!

19.08.2026 - 11:57

Albaraka Türk, Kahramanmaraş’taki İkinci Şubesini Hizmete Açtı

19.08.2026 - 11:51

Nu Teknoloji ve Gözcü Mobil'den Yapay Zeka Destekli Hijyen Yönetim Platformu

19.08.2026 - 11:45

Matlı Şirketler Grubu Yenilenebilir Enerji Yatırım Bütçesini 160 Milyon Dolara Çıkaracak

19.08.2026 - 11:38

Türk Henkel’in İz Bırak Projesi, 444 Çocuğa Ulaşarak Sürdürülebilirlik Bilinci Aşıladı

19.08.2026 - 10:36

Güneş Enerjisi Yatırımlarıyla İşletmeler Geleceğe Güvenle İlerliyor

19.08.2026 - 10:36
Son Makaleler

Onların Sessiz Çığlıklarına Kulak Verelim

Değişen Dengeler ve Stratejik Zorunluluk

8 Mart'ta Kutlayacak Ne Var?

Kategoriler
Bilim Dünya Eğitim Ekonomi Gezi Gündem Kültür & Sanat Magazin Sağlık Siyaset Sponsor İçerik Spor Teknoloji Yaşam Yerel