Haberde.Net - Türkiye Gündemi, Dünyadan Haberler
Anasayfa Eğitim
Eğitim

Manisa’daki Süt Üreticilerine Yeni Bir Proje Tanıtılıyor

Manisa Büyükşehir Belediyesi'nin öncülüğünde gerçekleştirilen “Tek Dam” projesi, süt hayvanı yetiştiricilerini bir araya getirerek kontrollü üretim yapmalarını ve hayvancılık süreçlerinde karşılaşılan zorluklara çözüm bulmayı amaçlıyor.

Yayınlama: 18.02.2025 - 12:59 Kaynak: Piha Haber Ajansı Okunma: 11
Paylaş:

Manisa'da hayvancılık sektöründe devrim niteliğinde bir proje olan “Tek Dam” projesi, süt üreticilerini bir araya getirerek verimliliklerini artırmayı hedefliyor. Kooperatifleşme ve eğitim desteği ile gelirlerin yükseltilmesi ve sağlıklı süt ürünlerinin tüketiciye sunulması planlanıyor. Ayrıca, evler altında yapılan sağlıksız hayvan yetiştiriciliğine son verilerek hijyen koşullarının sağlanması öngörülüyor.

Proje kapsamında, süt hayvanı yetiştiricilerinin bir araya gelerek kontrollü üretim yapmaları ve hayvancılık süreçlerinde karşılaşılan zorluklara çözüm bulunması hedefleniyor. Ayrıca, kooperatifleşme ve eğitim desteğiyle üreticilerin gelirlerinin artırılması ve ekonomiye katkı sağlanması planlanıyor. Projenin bir diğer önemli amacı ise evlerin altında sağlıksız ortamlarda yapılan hayvan yetiştiriciliğinin önüne geçmek, hijyen koşullarını sağlamak ve tüketicilere ari işletme süt kalitesinde süt ve süt ürünleri sunmak.

Manisa Büyükşehir Belediyesi tarafından, Gölmarmara, Salihli ve Sarıgöl ilçelerinin ardından, Alaşehir’in Uluderbent Mahallesi'nde düzenlenen toplantılarda, üreticilerin yaşadığı sorunlar, artan yem fiyatları ve düşük süt fiyatlarından kaynaklanan maddi kayıplar gibi zorluklar ele alındı. Ayrıca, “Tek Dam” projesinin detayları paylaşılarak öneriler değerlendirildi. Uluderbent Tarımsal Kalkınma Kooperatifi’nin ev sahipliğinde gerçekleştirilen toplantıya, Alaşehir Belediye Başkanı Ahmet Öküzcüoğlu, meclis üyeleri, Manisa Büyükşehir Belediyesi Başkan Danışmanı Prof. Dr. Yusuf Kurucu, Ege Üniversitesi Ziraat Fakültesi Tarım Ekonomisi Bölüm Başkanı Prof. Dr. Murat Yercan, Kırsal Hizmetler Dairesi Başkanı Yılmaz Usta, kooperatif üyeleri, siyasi parti temsilcileri ve hayvan yetiştiricileri katıldı.

Ortak Çözümler Üreteceğiz

Prof. Dr. Yusuf Kurucu, Manisa Büyükşehir Belediyesi olarak kırsal kalkınmayı desteklemek için “Tek Dam” projesini hayata geçirdiklerini belirterek, “Amacımız, süt üreticilerimizi bir araya getirerek daha hijyenik, verimli ve sürdürülebilir bir üretim sağlamak. Bu proje ile üreticilerimiz kooperatifleşme ve eğitim desteği alarak gelirlerini artıracak, tüketicilere daha kaliteli süt ve süt ürünleri sunulacak. Ayrıca, bir araya gelerek, yüksek yem maliyetleri ve düşük süt fiyatları gibi sorunlara ortak çözümler üreteceğiz” dedi.

Manisa'da süt hayvanı yetiştiricileri için büyük bir umut olan “Tek Dam” projesi, ev sahipliğini Uluderbent Tarımsal Kalkınma Kooperatifi'nin yaptığı toplantılarda detaylarıyla ele alındı. Alaşehir Belediye Başkanı Ahmet Öküzcüoğlu'nun da katıldığı etkinlikte, süt üreticileri için ortak çözümler ve yeni teknikler tartışıldı. Bu proje ile Manisa’da hayvancılık sektörüne önemli bir katkı sağlanması ve süt üretiminde kalitenin artırılması hedefleniyor.

Son Haberler

Golden Global Yatırım Bankası’ndan Yurt Dışı Eğitim Hayallerine Finansman Desteği

19.08.2026 - 13:56

Prof. Dr. Okan Tüysüz’den Deprem Uyarıları

19.08.2026 - 13:42

İşsiz Sayısı Geriledi, İstihdam Arttı

19.08.2026 - 13:19

Yenişehir’de 11 Bin Ağaç Sıfır Atıkla Kurtuldu

19.08.2026 - 13:18

Puratos Türkiye’nin Yadigâr Buğdaylar Yolculuğunda Üçüncü Hasat

19.08.2026 - 13:15

Bakan Güler, Hava Kuvvetleri Komutanı Orgeneral Dalkıran’ı Kabul Etti

19.08.2026 - 12:28

EKOS Electric Transformatör Siparişlerini Hızlandırıyor

19.08.2026 - 12:22

Boeing x GİRVAK “Airpreneurs” Programı Beşinci Kez Genç Yetenekleri Bekliyor

19.08.2026 - 11:59

Pronet’in Müşteri Odaklı Hizmet Dönüşümüne 3 Stevie Ödülü!

19.08.2026 - 11:57

Albaraka Türk, Kahramanmaraş’taki İkinci Şubesini Hizmete Açtı

19.08.2026 - 11:51
Son Makaleler

Onların Sessiz Çığlıklarına Kulak Verelim

Değişen Dengeler ve Stratejik Zorunluluk

8 Mart'ta Kutlayacak Ne Var?

Kategoriler
Bilim Dünya Eğitim Ekonomi Gezi Gündem Kültür & Sanat Magazin Sağlık Siyaset Sponsor İçerik Spor Teknoloji Yaşam Yerel