Haberde.Net - Türkiye Gündemi, Dünyadan Haberler
⌂
Anasayfa ›Gündem
Gündem

Mansur Yavaş'tan Sürpriz Karar: Cumhurbaşkanlığı Adaylığı Askıda!

Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Mansur Yavaş, İstanbul Üniversitesi'nin Ekrem İmamoğlu'nun diplomasının iptal edilmesine tepki göstererek, Cumhurbaşkanlığı adaylığını haksızlığa karşı askıya aldığını duyurdu.

Yayınlama: 18.03.2025 - 21:52 Kaynak: İGF Haber Ajansı Okunma: 57
Paylaş:

Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Mansur Yavaş, İstanbul Üniversitesi'nin Ekrem İmamoğlu'nun diplomasının iptal edilmesine tepki gösterdi. Yavaş'ın haksızlık karşısındaki kararlı duruşu gözleri üzerine çekerken, Cumhurbaşkanlığı adaylığını askıya alması ise siyasi arenada dikkatleri üzerine çekti.

Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Mansur Yavaş, İstanbul Üniversitesi'nin Ekrem İmamoğlu'nun diplomasını iptal etme kararı sonrasında kendisinin aldığı kararı duyurdu. Yavaş, "Böylesine hukuksuz bir süreçte daha önce üçlü masada ifade ettiğim “Cumhurbaşkanlığı adaylığımı günü gelince değerlendireceğim” kararımı, bu hukuksuzluk ortadan kalkana kadar ASKIYA alacağımı da kamuoyuna ilan ediyorum" dedi.

ANKARA (İGFA) - Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Mansur Yavaş, İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu’nun diplomasının iptal edilmesi kararına ilişkin açıklamalarda bulundu.

Başkan Yavaş, “Cumhurbaşkanlığı adaylığımı günü gelince değerlendireceğim” kararını, hukuksuzluk ortadan kalkana kadar askıya aldığını duyurdu.

Sosyal medya hesabından paylaşımda bulunan Başkan Yavaş, Ekrem İmamoğlu’nun hukuka ve tüm mevzuata uygun diplomasının iptal edilmesine ilişkin karar sonrası Türkiye demokrasisi maalesef bir başka evreye geçtiğini kaydederek,  İstanbul Üniversitesi’nin verdiği karara tepki gösterdi.

"İmamoğlu’nun hukuk ve demokrasi dışı bir zorlama ile adaylık hakkının elinden alınmasına sessiz kalacağımızı ya da bundan hoşlanacağımızı kimse düşünmesin" diyen Yavaş, "Ben Ekrem Başkanımıza yapılan bu haksızlığı kabul etmiyorum. Tüm bu hukuki ve siyasi sürecin her dakikasında Ekrem Başkanımızın yanında olacağımı, böylesine hukuksuz bir süreçte daha önce üçlü masada ifade ettiğim “Cumhurbaşkanlığı adaylığımı günü gelince değerlendireceğim” kararımı, bu hukuksuzluk ortadan kalkana kadar ASKIYA alacağımı da kamuoyuna ilan ediyorum" dedi.

https://twitter.com/mansuryavas06/status/1902023781390147676

Yavaş, "CHP içindeki dayanışma duygumuzu ise kimse küçümsemesin ve bizlerin, en büyük makamlar karşısında bile bu birlikteliği kaybetmeyeceğimizi unutmasın. Hele, ‘selden kütük kapmaya’ çalışanlarla bizleri aynı tutmaya kalkmasınlar. Türkiye’de hukukun üstünlüğüne gölge düşüren her adımın karşısında olmaya, adalet ve demokrasi mücadelesini sürdürmeye devam edeceğiz. Ekrem başkanım; haklı mücadelenizin sonuna kadar yanınızdayız" ifadelerini kullandı.

Başkan Yavaş, hukuka aykırı bir süreçte aldığı kararını gerekçe göstererek Cumhurbaşkanlığı adaylığını haksızlık sona erinceye kadar askıya aldığını açıkladı. Ekrem İmamoğlu'na destek veren Yavaş, adalet ve demokrasi mücadelesini sürdüreceğini vurgulayarak, Türkiye'nin demokratik değerleri konusundaki hassasiyetini bir kez daha ortaya koydu.

# Mansur Yavaş # Cumhurbaşkanlığı adaylığı # Ekrem İmamoğlu
Son Haberler

Polisan Kansai Boya’nın kalan yüzde 50’si 93 milyon dolara satıldı

27.10.2026 - 23:44

AMD ve Meta, Meta’nın Süper Zeka Altyapısına Güç Vermek İçin Stratejik Ortaklıklarını Genişletiyor

27.10.2026 - 17:55

Susamamak, Suya İhtiyaç Duymadığınız Anlamına Gelmiyor

27.10.2026 - 17:31

Türkiye'nin makine ihracatında AB ile yeni dönem

27.10.2026 - 17:27

Zeiss Türkiye, İki Ülke Arasında Güvenilir Bir Teknoloji Köprüsü

27.10.2026 - 17:09

Anadolu Hayat Emeklilik’in Aktif Büyüklüğü Yüzde 35 Artışla 508 Milyar TL’ye Ulaştı

27.10.2026 - 17:02

İstanbullular Cumhuriyet'in 103. Yılını Coşkuyla Kutlayacak

27.10.2026 - 16:48

Türkiye Kupası’nda heyecan artıyor: Kura çekimi 4 Kasım’da

27.10.2026 - 16:45

Millî Enerji 2040 vizyonuyla enerji bağımlılığının azaltılması hedefleniyor

27.10.2026 - 16:33

Aksa Doğalgaz Teknoloji, Operasyonel Mükemmellik ve Sürdürülebilirlik Odaklı Büyümeye Devam Edecek

27.10.2026 - 16:28
Son Makaleler

Onların Sessiz Çığlıklarına Kulak Verelim

Değişen Dengeler ve Stratejik Zorunluluk

8 Mart'ta Kutlayacak Ne Var?

Kategoriler
Bilim Dünya Eğitim Ekonomi Gezi Gündem Kültür & Sanat Magazin Sağlık Siyaset Sponsor İçerik Spor Teknoloji Yaşam Yerel