Haberde.Net - Türkiye Gündemi, Dünyadan Haberler
Anasayfa Yaşam
Yaşam

Mardin Sıcaklığında Rekor Kırıldı: Termometreler 47 Dereceyi Gösterdi

Güneydoğu Anadolu Bölgesi'nde sıcaklık mevsim normallerinin üzerinde seyrederken, Mardin'de termometreler 47 dereceyi gördü. Sıcaktan bunalanlar parkları tercih ederken, Meteoroloji yetkilileri uyarıda bulundu.

Yayınlama: 15.08.2024 - 16:37 Kaynak: İGF Haber Ajansı Okunma: 28
Paylaş:

Mardin'de hava sıcaklığı adeta rekor kırdı! Termometreler 47 dereceyi gösterdiğinde vatandaşlar park ve bahçelerde serinlemeye çalıştı. Meteoroloji uyarıda bulunarak kronik rahatsızlığı olanları, yaşlıları ve çocukları dikkatli olmaları konusunda uyardı.

Hava sıcaklığının mevsim normallerinin üzerinde seyrettiği Güneydoğu’da sıcaklık Mardin’de 47 dereceyi gördü.

Şehmus EDİS / MARDİN (İGFA) -  Mardin’de sıcaktan bunalanlar parklara akın ederken,  Meteoroloji yetkilileri  20 Ağustos'a kadar bölgede sıcaklığın mevsim normallerinin 6 ile 10 derece üzerinde seyredeceğini açıkladı; kronik rahatsızlıkları olanlar, yaşlılar ve çocukların 11.00 ile 16.00 saatleri arasında dikkatli ve tedbirli olmaları yönünde uyardı. Termometrelerin 47 dereceyi gösterdiği Mardin’de sıcaktan bunalan vatandaşlar kendilerini park ve bahçelerde attı.

Serinlemek için kendilerini parklara ve serin yerlere atan vatandaşlar, 2 aydır Mardin'de sıcaklardan bunaldıklarını belirterek, Mardin'de hava sıcaklığı 47 dereceyi bulduğunu ifade ettiler.

Sıcaklardan dolayı  bunaldığını  için kendisini parka attığını ifade eden Merve Aydın ise, Biraz serinlemek için parkta vakit geçiriyorum. Gece sıcak gündüz sıcak Mardin adeta kaynıyor. Allah’a çok şükür, acaba öbür dünyada ne yaparız. Ondan korkuyoruz” dedi.

Mardin'de 47 dereceyi geçen sıcaklık, vatandaşları parklara sürükledi. Meteoroloji tarafından yapılan açıklamada, bölgede sıcaklığın mevsim normallerinin üzerinde seyredeceği belirtildi. Sıcaklardan dolayı parkları tercih eden Mardinliler, uzun süredir süren yüksek dereceli hava sıcaklıklarından şikayetçi. Gece gündüz sıcaklığın etkili olduğu kentte, vatandaşlar serinlemek için park ve bahçelere akın etti. Sıcaklık rekorları kıran Mardin'deki vatandaşlar, gelecek günler için daha da sıcak hava beklentisinde olduklarını ifade ettiler.

# Mardin sıcaklık rekoru # Güneydoğu sıcak hava # Mardin termometre 47 derece
Son Haberler

Kuşadası'nda Tarihi Roma Hamamı Özenli Çalışmayla Değer Buldu

18.08.2026 - 22:48

Ülker, İlk Yarı Yıl Finansallarını Açıkladı

18.08.2026 - 21:27

Japon Deprem Uzmanı Yoshınori Moriwaki, GEBKİM’de Sanayicilerle Buluştu

18.08.2026 - 17:57

Borusan Cat 2026 Roadshow & Demo Turu ile Sahaya Çıkıyor

18.08.2026 - 16:23

Başkent'te Gran Fondo Heyecanına Geri Sayım Başladı 

18.08.2026 - 16:20

Halkbank ve TÜBİTAK KARE İş Birliğiyle Düzenlenen HackAntarktika İçin Başvurular Başladı

18.08.2026 - 15:47

10’uncu Çalı Köy Filmleri Festivali İçin Geri Sayım Başladı

18.08.2026 - 15:39

Teknopanel’de Üst Düzey Atama

18.08.2026 - 15:20

Alternatif Bank’ın Bankacılık Vizyonu 19 Global Ödülle Taçlandı

18.08.2026 - 15:17

COP31 Türkiye Buluşmaları – Gaziantep Toplantısı Düzenlendi

18.08.2026 - 14:54
Son Makaleler

Onların Sessiz Çığlıklarına Kulak Verelim

Değişen Dengeler ve Stratejik Zorunluluk

8 Mart'ta Kutlayacak Ne Var?

Kategoriler
Bilim Dünya Eğitim Ekonomi Gezi Gündem Kültür & Sanat Magazin Sağlık Siyaset Sponsor İçerik Spor Teknoloji Yaşam Yerel