Haberde.Net - Türkiye Gündemi, Dünyadan Haberler
Anasayfa Gündem
Gündem

Mardin Yeşilli Festivali: Kıraç Konseriyle 50 Bin Kişi Coştu! Son Dakika

Mardin Yeşilli'de 17. Uluslararası Festival, Kıraç konseri ve Bakan Işıkhan'ın katılımıyla coşkuyla sona erdi. Festivalde birlik ve beraberlik mesajları verildi, stant gelirleri Gazze'ye bağışlandı.

Yayınlama: 16.06.2025 - 13:15 Kaynak: Piha Haber Ajansı Okunma: 33
Paylaş:

Mardin Yeşilli'de düzenlenen 17. Uluslararası Festival, Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Işıkhan'ın katılımıyla büyük bir coşkuya sahne oldu. Festivalde sahne alan ünlü sanatçı Kıraç, yaklaşık 50 bin kişiye unutulmaz bir konser deneyimi yaşattı. Yeşilli Belediye Başkanı Hayrettin Demir, festivalin Mardin'in kültürel zenginliklerini tanıtma ve kardeşlik bağlarını güçlendirme amacını taşıdığını vurguladı. Festivalde stant gelirlerinin Gazze'ye bağışlanması, etkinliğe ayrı bir anlam kattı. Mardin Valisi Tuncay Akkoyun, bu tür etkinliklerin birlik ve beraberliği pekiştirdiğini belirtti.

Festivalin son gününde Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Işıkhan, Mardin Valisi ve Büyükşehir Belediye Başkan Vekili Tuncay Akkoyun, Mardin Milletvekili Faruk Kılıç, AK Parti İl Başkanı Mehmet Uncu ve protokol üyeleri, Yeşilli Gençlik Merkezi’nde bir araya geldi. Ünlü sanatçı Kıraç’ın sahne aldığı gecede yaklaşık 50 bin kişi unutulmaz anlar yaşadı.

“MARDİN’İN MEDENİYETLER BEŞİĞİ KİMLİĞİNİ TANITIYORUZ”

Yeşilli Belediye Başkanı Hayrettin Demir, açılış konuşmasında festivalin 28 yıllık tarihine vurgu yaparak, “Bu festival, Mardin’in kültürel zenginliklerini tanıtmak ve kardeşlik iklimini güçlendirmek için düzenleniyor. Mardin’in olumsuz algısını değiştirmek, medeniyetler beşiği kimliğini öne çıkarmak amacıyla başlatıldı. Bugüne kadar havaalanı, hükümet konağı, belediye binası gibi önemli yatırımları ilçemize kazandırdık. Mardin’in taşı, inancı, kardeşliği ve dostluğu bu festivalle dünyaya tanıtıyoruz” dedi.

Mardin Valisi Tuncay Akkoyun, Mardin’in sevgi, kardeşlik ve birliğin şehri olduğunu belirterek, “Bu tür etkinlikler birlik ve beraberliği pekiştiriyor. Festivalde stant gelirlerinin Gazze’ye bağışlanması gibi duyarlı bir davranış sergileyen belediye başkanımızı, kaymakamımızı ve esnafımızı tebrik ediyorum” dedi.

“YEŞİLLİ, MEDENİYETLERİN BULUŞMA NOKTASI”

Bakan Vedat Işıkhan, Yeşilli’nin kültürel çeşitliliğiyle Türkiye ve dünyada önemli bir yer tuttuğunu vurguladı. “Mardin ve Yeşilli, medeniyetlerin buluştuğu bir coğrafya. El sanatlarından yöresel tatlara, konserlerden yarışmalara kadar bu festival, kültürel zenginliği gelecek nesillere aktarıyor. Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan liderliğinde, Mardin’i hak ettiği noktaya taşımak için tüm imkânlarımızı seferber edeceğiz,” dedi. Işıkhan, geliri Gazze’ye bağışlanan yöresel ürün stantlarını da gezdi.

KIRAÇ’TAN UNUTULMAZ KONSER

Mardin Diller ve Dinler Korosu’nun büyüleyici performansının ardından sahne alan Kıraç, yaklaşık 50 bin kişiye coşkulu bir konser sundu.

estival, kiraz ve ses yarışmasında dereceye girenlere ödüllerin verilmesiyle sona erdi.

 

Mardin Yeşilli 17. Uluslararası Festivali, Bakan Işıkhan'ın katılımı ve Kıraç'ın konseriyle unutulmaz anlara sahne oldu. Festival, Mardin'in kültürel zenginliklerini ve medeniyetler beşiği kimliğini öne çıkarma amacını başarıyla yerine getirdi. Belediye Başkanı Demir'in vurguladığı gibi, festival Mardin'in olumsuz algısını değiştirmek ve kardeşlik iklimini güçlendirmek için önemli bir platform oluşturdu. Vali Akkoyun'un birlik ve beraberlik mesajları ve stant gelirlerinin Gazze'ye bağışlanması, festivalin duyarlılığını gösterdi. Festival, yöresel ürünlerin tanıtımı, konserler ve yarışmalarla dolu dolu geçti ve Kıraç'ın konseriyle zirveye ulaştı.

Son Haberler

İstanbul’da Kentsel Dönüşüm 1 Milyona Ulaştı

16.08.2026 - 19:48

3. Devlet Türk Sanatları Yarışması Başlıyor

16.08.2026 - 19:46

Petrol ve Doğal Gaz Üretimi Hız Kesmiyor

16.08.2026 - 19:42

BELMEK Kursiyerlerinin El Emeği Eserleri Görücüye Çıktı

16.08.2026 - 17:49

Malatya'da Kuru Kayısı Sektörünün Geleceği İçin Semineri Düzenlendi

16.08.2026 - 15:28

Kocaeli’nde 36 Saatlik Kentsel Arama Kurtarma Tatbikatı

16.08.2026 - 15:24

95. İzmir Enternasyonal Fuarı Öncesi Kültürpark’ta Hazırlıklar Hız Kazandı

16.08.2026 - 12:36

Ayvalık’ın Üretim Tarihine Işık Tutan Yeni Kitap Tanıtıldı

16.08.2026 - 12:35

Denizli Büyükşehir’den Miniklere “Okula Merhaba” Desteği

16.08.2026 - 12:14

Karabağlar’ın İlk Personel Tiyatrosu Sahnede

16.08.2026 - 12:13
Son Makaleler

Onların Sessiz Çığlıklarına Kulak Verelim

Değişen Dengeler ve Stratejik Zorunluluk

8 Mart'ta Kutlayacak Ne Var?

Kategoriler
Bilim Dünya Eğitim Ekonomi Gezi Gündem Kültür & Sanat Magazin Sağlık Siyaset Sponsor İçerik Spor Teknoloji Yaşam Yerel