Haberde.Net - Türkiye Gündemi, Dünyadan Haberler
Anasayfa Spor
Spor

Mariia Sukhopalova Dünya Kupası’nda Zirvede

Sakarya Büyükşehir Belediyesi Spor Kulübü’nün milli bisikletçisi Mariia Sukhopalova, Almanya’da gerçekleştirilen Dağ Bisikleti Eliminatör Dünya Kupası’nın final etabında üçüncülük elde etti. Başarılı sporcu, toplamda topladığı 270 puanla genel klasmanda zirveye çıkarak Dünya Kupası şampiyonluğunu ilan etti.

Yayınlama: 16.07.2026 - 13:11 Kaynak: Piha Haber Ajansı Okunma: 178
Paylaş:

Sakarya Büyükşehir Belediyesi Spor Kulübü Bisiklet sporcusu Mariia Sukhopalova, uluslararası bisiklet arenasında tarihi bir başarıya imza attı.

Almanya’nın Aalen kentinde gerçekleştirilen Dünya Dağ Bisikleti Eliminatör Dünya Kupası yarışlarında güçlü rakiplerine karşı başarılı bir performans sergileyen Sukhopalova, finiş çizgisini üçüncü sırada geçti.

Sezon boyunca elde ettiği başarılı sonuçlarla Dünya Kupası genel klasmanında zirvede yer alan Mariia Sukhopalova, Aalen’de kazandığı puanlarla dünya şampiyonluğunu ilan etti. Sakarya ve Polonya etablarının ardından Almanya’da da podyuma çıkan Mariia, toplam 270 puanla şampiyon oldu.

Sakarya Büyükşehir Belediyesi Spor Kulübü'nden yapılan açıklamada, “Dağ Bisikleti Eliminatör Dünya Kupası yarışlarını topladığı puanlarla genel klasman lideri olarak tamamlayarak Dünya Kupası şampiyonu olan sporcumuz Mariia Sukhopalova'yı yürekten tebrik ediyoruz. Sakarya'da spora yapılan yatırımların uluslararası arenada böylesine önemli başarılarla karşılık bulması, şehrimiz adına büyük bir gurur kaynağıdır. Elde edilen bu şampiyonluğun, Sakarya spor tarihine unutulmayacak bir başarı olarak geçeceğine inanıyoruz” ifadelerine yer verildi.

Sakarya Büyükşehir Belediye Başkanı Yusuf Alemdar da, Dünya Kupası şampiyonu Mariia Sukhopalova'yı, antrenörlerini ve teknik ekibi elde ettikleri tarihi başarı dolayısıyla kutlayarak başarılarının devamını diledi. Büyükşehir’in Ukraynalı genç sporcusu Mariia Sukhopalova, MTB Eliminatör Dünya Şampiyonluğu’nun ardından ilk kez Dünya Kupası şampiyonu oldu.

 

Son Haberler

İhracat ve Lojistik Sektörleri LOGISTECH’te Buluşuyor

18.09.2026 - 18:10

İGA İstanbul Havalimanı 4. Ana Pisti Hizmete Açtı

18.09.2026 - 17:49

ABB Ve Ferrari Hypersail, Yenilenebilir Enerji Teknolojileri İçin İş Birliği Yapıyor

18.09.2026 - 17:00

Bakırcı GYO: “Gayrimenkulde yatırım dengeleri yeniden şekilleniyor”

18.09.2026 - 16:52

Üsküdar’da Üniversite Öğrencilerine Ulaşım Desteğinde Başvuru Süresi 30 Eylül’e Uzatıldı

18.09.2026 - 16:50

ASELSAN’ın ANTIDOT ve FULMAR Sistemlerinden Bayraktar TB2 ile Güç Birliği 

18.09.2026 - 15:35

KAPLAN ZPT’nin İlk Aracı Türkiye’de Üretildi

18.09.2026 - 14:34

Akıncı Hava Hedefini Sungur İle Vurdu

18.09.2026 - 14:32

Türkiye’nin Ay Yolculuğunda Geri Sayım Başladı

18.09.2026 - 14:31

TEI’den Mahmudiye’ye Kırtasiye Desteği

18.09.2026 - 14:29
Son Makaleler

Onların Sessiz Çığlıklarına Kulak Verelim

Değişen Dengeler ve Stratejik Zorunluluk

8 Mart'ta Kutlayacak Ne Var?

Kategoriler
Bilim Dünya Eğitim Ekonomi Gezi Gündem Kültür & Sanat Magazin Sağlık Siyaset Sponsor İçerik Spor Teknoloji Yaşam Yerel