Haberde.Net - Türkiye Gündemi, Dünyadan Haberler
Anasayfa Gündem
Gündem

MEB, Harita Genel Müdürlüğü ile İş Birliği Protokolü İmzaladı

Talim ve Terbiye Kurulu Başkanlığı ile Harita Genel Müdürlüğü arasında ders kitapları ile eğitim araç ve gereçlerinde kullanılmak üzere müşterek harita üretimine ilişkin iş birliği protokolü imzalandı. Protokolle, öğrencilerin coğrafi ve analiz yeteneklerini geliştirmek amacıyla temel haritacılık prensipleri doğrultusunda haritaların üretilmesi ve kullanılması sağlanacak.

Yayınlama: 04.04.2024 - 17:51 Kaynak: İGF Haber Ajansı Okunma: 27
Paylaş:

Millî Eğitim Bakanlığı, Harita Genel Müdürlüğü ile iş birliği yaparak ders kitapları ve eğitim araçlarında kullanılacak haritaların üretimine ilişkin protokol imzaladı. Protokolle, öğrencilerin coğrafi ve analiz yeteneklerini geliştirmek amacıyla temel haritacılık prensipleri doğrultusunda haritalar üretilecek.

Talim ve Terbiye Kurulu Başkanlığı ile Harita Genel Müdürlüğü arasında ders kitapları ile eğitim araç ve gereçlerinde kullanılmak üzere müşterek harita üretimine ilişkin iş birliği protokolü imzalandı.

ANKARA (İGFA) - Millî Eğitim Bakanlığı Talim ve Talim ve Terbiye Kurulu Başkanlığı tarafından düzenlenen "Harita Çalıştayları" neticesinde Millî Savunma Bakanlığı Harita Genel Müdürlüğü arasında ders kitapları ile eğitim araç ve gereçlerinde yer alan haritaların millî menfaatlere, bilimsel ilkelere uygun ve işlevsel bir şekilde kullanılması, haritaların kullanımda birlik sağlanması ve müşterek harita üretimine yönelik iş birliği protokolü imzalandı.

İş birliği kapsamında ders kitapları ile eğitim araç ve gereçleri içeriğinde yer verilen ve öğrenim sürecini derinleştirmek, zenginleştirmek ve desteklemek için önemli bir araç hâline gelmiş olan haritaların temel haritacılık prensipleri ve millî menfaatlere uygun olarak üretilmesini sağlamak ve "Kültür ve Gönül Coğrafyası Atlası"nın hazırlanması yönünde müşterek üretimlerin hayata geçirilmesi amaçlanıyor.

İmzalanan protokolle birlikte ders kitapları ile eğitim araç ve gereçleri içeriğinde yer verilen haritaların kullanımında birlik sağlanarak geçmişten günümüze kıta ve dünya haritalarında doğru ve eksiksiz bilgilerin kullanılması ve dezenformasyonun önüne geçilmesi hedefleniyor. Bununla birlikte protokol kapsamında üretilen haritaların öğrenme süreçlerinde daha etkili bir şekilde kullanılması ve öğrencilerin coğrafi ve analiz yeteneklerini geliştirmelerine yardımcı olması bekleniyor.

Talim ve Terbiye Kurulu Başkanlığı ile Harita Genel Müdürlüğü arasında imzalanan iş birliği protokolü, ders kitapları ve eğitim araçlarında kullanılacak haritaların millî menfaatlere uygun şekilde üretilmesini sağlayacak. Bu protokol ile öğrencilerin coğrafi ve analiz yeteneklerini geliştirmesi hedeflenirken, kültür ve gönül coğrafyası atlasının hazırlanması da bekleniyor.

# MEB harita iş birliği # harita üretimi protokolü # Temel haritacılık prensipleri
Son Haberler

Karaova’da 12 Bin Metrekarelik Yol Yapım Mesaisi

31.08.2026 - 21:51

ABB’den Yeni Eğitim Öğretim Yılında Öğrencilere 1 Milyar 252 Milyon Liralık Eğitim Desteği

31.08.2026 - 21:49

Efeler’de Gençlik ve İzcilik için Dev İş Birliği

31.08.2026 - 17:18

DOA Mobil Uygulaması 3 Milyon Kullanıcıya Ulaştı

31.08.2026 - 17:12

Yumaklı Açıkladı: 2026’da 94 Bin Ton Kuru İncir Rekoltesi Bekleniyor

31.08.2026 - 17:06

Timelog Lojistik, Deneyimini İkinci Kuşak Yöneticiler ve Renault Trucks ile İleri Taşıyor

31.08.2026 - 15:35

TOSFED İstanbul Park'ta Nefes Kesen Mücadele

31.08.2026 - 15:30

Koç Holding, COP31 İklim Değişikliği Zirvesi’nin “Küresel İş Ortağı” Oldu

31.08.2026 - 15:27

Geleceğin Elektrikli Araçları TEKNOFEST 2026’da Piste Çıkıyor

31.08.2026 - 15:02

Nissan ve Honda’dan Teknolojik İş Birliği

31.08.2026 - 14:54
Son Makaleler

Onların Sessiz Çığlıklarına Kulak Verelim

Değişen Dengeler ve Stratejik Zorunluluk

8 Mart'ta Kutlayacak Ne Var?

Kategoriler
Bilim Dünya Eğitim Ekonomi Gezi Gündem Kültür & Sanat Magazin Sağlık Siyaset Sponsor İçerik Spor Teknoloji Yaşam Yerel