Haberde.Net - Türkiye Gündemi, Dünyadan Haberler
⌂
Anasayfa ›Siyaset
Siyaset

Mehmet Akalın'dan Emeklilerin Sorunlarına Dikkat Çeken Çarpıcı Konuşma

Edirne Milletvekili Prof. Dr. Mehmet Akalın, TBMM'de yaptığı konuşmada, 2024 yılının "Emekliler Yılı" ilan edilmesine rağmen emeklilerin karşılaştığı derin sorunlara değindi. Akalın, emekli maaşlarının yetersizliği, sağlık hizmetlerine erişimdeki zorluklar ve barınma sorunlarına yönelik çarpıcı açıklamalarda bulundu.

Yayınlama: 25.07.2024 - 09:13 Kaynak: İGF Haber Ajansı Okunma: 53
Paylaş:

Edirne Milletvekili Prof. Dr. Mehmet Akalın, Emeklilerin yaşadığı zorlukları meclise taşıdı. Akalın'ın çarpıcı konuşması milletvekillerini harekete geçirdi. Emekli maaşlarının yetersizliği ve sağlık hizmetlerine erişimdeki problemler gündemin en önemli konuları arasında yer alıyor. Mehmet Akalın'ın çağrısıyla emeklilerin yaşadığı sorunlara çözüm bulunacak mı?

Edirne Milletvekili Prof. Dr. Mehmet Akalın, TBMM'de yaptığı konuşmada, İYİ Parti Grubu'nun önerisi üzerine emeklilerin yaşadığı sorunlara dikkat çekti.

ANKARA (İGFA) - Edirne Milletvekili Prof. Dr. Mehmet Akalın, TBMM'de yaptığı konuşmada, 2024 yılının "Emekliler Yılı" olarak ilan edilmesine rağmen emeklilerin yaşadığı derin sorunların çözülmediğini belirtti.

Akalın’ın konuşması şöyle;

"Emekli maaşlarının yetersizliği emeklilerimizin yaşamlarını zorlaştıran en temel sorunlar arasında yer almaktadır. Mesela, Ankara'da 4 kişilik bir ailenin sadece gıda harcamaları sınırı yani açlık sınırı 19 bin liradır; buna, giyinme ve barınma gibi diğer zorunlu harcamalar da eklendiğinde rakam 60 bin liranın üzerine çıkmaktadır. Yıllarca çalışıp ülkemize hizmet etmiş emeklilerimiz şimdilerde temel ihtiyaçlarını dahi karşılayamaz duruma gelmiştir. Gerçeklikten ve maalesef, insani değerlerden uzak emekli maaşlarının enflasyon oranlarının gerisinde kalması emeklilerimizi ekonomik bir çıkmazın içine sürüklemektedir ve onların hak ettikleri yaşam kalitesini imkânsız hâle getirmektedir. Emeklilerimiz 12.500 lira maaşla âdeta açlığa terk edilmiştir" dedi.

Akalın, emeklilerin sağlık hizmetlerine erişimde yaşadığı zorluklara da dikkat çekti. Özellikle kronik hastalıklara sahip emeklilerin sağlık hizmetlerine ulaşmakta büyük zorluklar yaşadığını belirtti. Yetersiz sağlık hizmetleri, ilaç temininde yaşanan sıkıntılar ve sağlık merkezlerine erişimde karşılaşılan engellerin emekliler için ciddi bir tehdit oluşturduğunu ifade ederek"Gerek randevu sisteminde gerek hastanelerde yaşanan uzun bekleme süreleri ve yaşlı bakım hizmetlerinin yetersizlikleri emeklilerimizin sağlıklı bir yaşam sürdürmesini engellemektedir" dedi.

Barınma konusuna da değinen Akalın, emeklilerin uygun konutlarda barınma imkânı bulamamasının ciddi bir sorun olduğunu belirtti. "Konut yetersizliği yaşanan ülkemizde emeklilerimiz de bu durumdan paylarına düşeni almışlardır. Hükûmet, emeklilerimizle dalga geçer gibi öğrenciler için bile yeterli olmayan KYK yurtlarını emekliler için kullanıma açmıştır yani emeklilerimize 'Koğuş sistemi odalarda sizi ağırlamak isteriz. Gelin, tatilinizi burada yapın.” ifadelerini kullandı.

Akalın, emeklilerin sorunlarının çözümü için kapsamlı bir araştırma yapılması ve uygulanabilir politikaların oluşturulması gerektiğini vurguladı. Emekli maaşlarının en az asgari ücret seviyesinde olması gerektiğini belirterek, tüm milletvekillerini konunun çözümü için özverili ve ciddi davranmaya davet etti.

Edirne Milletvekili Prof. Dr. Mehmet Akalın, TBMM'de yaptığı konuşmada emeklilerin karşılaştığı sorunlara dikkat çekerek, emekli maaşlarının yetersizliğinden, sağlık hizmetlerine erişimdeki zorluklardan ve barınma sorunlarından bahsetti. Akalın, emeklilerin temel ihtiyaçlarını karşılamakta güçlük çektiğini vurgulayarak, emekli maaşlarının artırılması ve yaşam standartlarının yükseltilmesi gerektiğini ifade etti. Özellikle kronik hastalıklara sahip emeklilerin sağlık hizmetlerine erişiminde yaşanan problemlere değinen Akalın, kapsamlı bir araştırma yapılması ve uygulanabilir politikaların oluşturulması çağrısında bulundu.

# Mehmet Akalın # Emeklilerin Sorunları # Emekli Maaşları
Son Haberler

Küresel İş Ortağı Koç Holding'den COP31 Öncesi New York'ta İklim Mesaisi

27.09.2026 - 22:04

TİKA Güney Afrika’da Özel Çocukların Yanında Olmaya Devam Ediyor

27.09.2026 - 21:57

Sıfır Atık’ta 9 Yıllık Dönüşüm COP31’e Taşınıyor

27.09.2026 - 21:37

Bakan Ersoy: “Turizmi Dört Mevsime ve 81 İlimize Yaymak İçin Çalışıyoruz”

27.09.2026 - 21:35

İstanbul İçin Kuvvetli Yağış ve Fırtına Uyarısı

27.09.2026 - 16:33

Yağlı Güreş Cumhurbaşkanlığı Kupası’nda Başpehlivan Orhan Okulu Oldu

27.09.2026 - 16:32

Türk Telekom’la Sanatın Kalbi AKM’de Festival Heyecanı Başladı

27.09.2026 - 16:30

15. Uluslararası Antalya Gitar Festivali Sona Erdi

27.09.2026 - 10:58

Tepeboz’da Balıkçıya Destek, Çocuklara Saha Sözü

27.09.2026 - 10:58

Nilüfer’de Balkan Rüzgarı 

27.09.2026 - 10:56
Son Makaleler

Onların Sessiz Çığlıklarına Kulak Verelim

Değişen Dengeler ve Stratejik Zorunluluk

8 Mart'ta Kutlayacak Ne Var?

Kategoriler
Bilim Dünya Eğitim Ekonomi Gezi Gündem Kültür & Sanat Magazin Sağlık Siyaset Sponsor İçerik Spor Teknoloji Yaşam Yerel