Haberde.Net - Türkiye Gündemi, Dünyadan Haberler
Anasayfa Siyaset
Siyaset

Mehmet Akalın'dan Emeklilerin Sorunlarına Dikkat Çeken Çarpıcı Konuşma

Edirne Milletvekili Prof. Dr. Mehmet Akalın, TBMM'de yaptığı konuşmada, 2024 yılının "Emekliler Yılı" ilan edilmesine rağmen emeklilerin karşılaştığı derin sorunlara değindi. Akalın, emekli maaşlarının yetersizliği, sağlık hizmetlerine erişimdeki zorluklar ve barınma sorunlarına yönelik çarpıcı açıklamalarda bulundu.

Yayınlama: 25.07.2024 - 09:13 Kaynak: İGF Haber Ajansı Okunma: 50
Paylaş:

Edirne Milletvekili Prof. Dr. Mehmet Akalın, Emeklilerin yaşadığı zorlukları meclise taşıdı. Akalın'ın çarpıcı konuşması milletvekillerini harekete geçirdi. Emekli maaşlarının yetersizliği ve sağlık hizmetlerine erişimdeki problemler gündemin en önemli konuları arasında yer alıyor. Mehmet Akalın'ın çağrısıyla emeklilerin yaşadığı sorunlara çözüm bulunacak mı?

Edirne Milletvekili Prof. Dr. Mehmet Akalın, TBMM'de yaptığı konuşmada, İYİ Parti Grubu'nun önerisi üzerine emeklilerin yaşadığı sorunlara dikkat çekti.

ANKARA (İGFA) - Edirne Milletvekili Prof. Dr. Mehmet Akalın, TBMM'de yaptığı konuşmada, 2024 yılının "Emekliler Yılı" olarak ilan edilmesine rağmen emeklilerin yaşadığı derin sorunların çözülmediğini belirtti.

Akalın’ın konuşması şöyle;

"Emekli maaşlarının yetersizliği emeklilerimizin yaşamlarını zorlaştıran en temel sorunlar arasında yer almaktadır. Mesela, Ankara'da 4 kişilik bir ailenin sadece gıda harcamaları sınırı yani açlık sınırı 19 bin liradır; buna, giyinme ve barınma gibi diğer zorunlu harcamalar da eklendiğinde rakam 60 bin liranın üzerine çıkmaktadır. Yıllarca çalışıp ülkemize hizmet etmiş emeklilerimiz şimdilerde temel ihtiyaçlarını dahi karşılayamaz duruma gelmiştir. Gerçeklikten ve maalesef, insani değerlerden uzak emekli maaşlarının enflasyon oranlarının gerisinde kalması emeklilerimizi ekonomik bir çıkmazın içine sürüklemektedir ve onların hak ettikleri yaşam kalitesini imkânsız hâle getirmektedir. Emeklilerimiz 12.500 lira maaşla âdeta açlığa terk edilmiştir" dedi.

Akalın, emeklilerin sağlık hizmetlerine erişimde yaşadığı zorluklara da dikkat çekti. Özellikle kronik hastalıklara sahip emeklilerin sağlık hizmetlerine ulaşmakta büyük zorluklar yaşadığını belirtti. Yetersiz sağlık hizmetleri, ilaç temininde yaşanan sıkıntılar ve sağlık merkezlerine erişimde karşılaşılan engellerin emekliler için ciddi bir tehdit oluşturduğunu ifade ederek"Gerek randevu sisteminde gerek hastanelerde yaşanan uzun bekleme süreleri ve yaşlı bakım hizmetlerinin yetersizlikleri emeklilerimizin sağlıklı bir yaşam sürdürmesini engellemektedir" dedi.

Barınma konusuna da değinen Akalın, emeklilerin uygun konutlarda barınma imkânı bulamamasının ciddi bir sorun olduğunu belirtti. "Konut yetersizliği yaşanan ülkemizde emeklilerimiz de bu durumdan paylarına düşeni almışlardır. Hükûmet, emeklilerimizle dalga geçer gibi öğrenciler için bile yeterli olmayan KYK yurtlarını emekliler için kullanıma açmıştır yani emeklilerimize 'Koğuş sistemi odalarda sizi ağırlamak isteriz. Gelin, tatilinizi burada yapın.” ifadelerini kullandı.

Akalın, emeklilerin sorunlarının çözümü için kapsamlı bir araştırma yapılması ve uygulanabilir politikaların oluşturulması gerektiğini vurguladı. Emekli maaşlarının en az asgari ücret seviyesinde olması gerektiğini belirterek, tüm milletvekillerini konunun çözümü için özverili ve ciddi davranmaya davet etti.

Edirne Milletvekili Prof. Dr. Mehmet Akalın, TBMM'de yaptığı konuşmada emeklilerin karşılaştığı sorunlara dikkat çekerek, emekli maaşlarının yetersizliğinden, sağlık hizmetlerine erişimdeki zorluklardan ve barınma sorunlarından bahsetti. Akalın, emeklilerin temel ihtiyaçlarını karşılamakta güçlük çektiğini vurgulayarak, emekli maaşlarının artırılması ve yaşam standartlarının yükseltilmesi gerektiğini ifade etti. Özellikle kronik hastalıklara sahip emeklilerin sağlık hizmetlerine erişiminde yaşanan problemlere değinen Akalın, kapsamlı bir araştırma yapılması ve uygulanabilir politikaların oluşturulması çağrısında bulundu.

# Mehmet Akalın # Emeklilerin Sorunları # Emekli Maaşları
Son Haberler

Şeker Tadında Sürpriz!

13.08.2026 - 23:00

Penta Teknoloji, 2026’nın İlk Yarısında  İstikrarlı Büyümesini Sürdürdü 

13.08.2026 - 22:58

Çerkezköy’den Plovdiv’e Stratejik Hamle: Trakya Ticaret ve Lojistik Merkezi Masaya Yatırıldı

13.08.2026 - 22:25

Aksa Enerji’den Rekor FAVÖK Marjı: 2026’nın İlk Yarısında Yatırımlar Hız Kazandı

13.08.2026 - 19:40

Magafi Enerji Genel Müdürü Sedat Çetin Oldu

13.08.2026 - 19:14

Enerji Bakanı Bayraktar BDF’26’da Gençlerle Buluştu

13.08.2026 - 18:34

Armada Gıda’dan 2026’nın İlk Yarısında Rekor Performans

13.08.2026 - 17:33

Marmaris’te Çevre İçin Yeni Proje

13.08.2026 - 17:26

Yalova’da Akıllı Su Yönetimi Çalışmaları Sürüyor

13.08.2026 - 17:05

Nevşehir'de Müzik Eşliğinde Büyüleyici Gece

13.08.2026 - 16:57
Son Makaleler

Onların Sessiz Çığlıklarına Kulak Verelim

Değişen Dengeler ve Stratejik Zorunluluk

8 Mart'ta Kutlayacak Ne Var?

Kategoriler
Bilim Dünya Eğitim Ekonomi Gezi Gündem Kültür & Sanat Magazin Sağlık Siyaset Sponsor İçerik Spor Teknoloji Yaşam Yerel