Haberde.Net - Türkiye Gündemi, Dünyadan Haberler
⌂
Anasayfa ›Gündem
Gündem

Melikgazi’de Çöken İstinat Duvarı ve Yol Yenileme Çalışmalarında Sona Gelindi

Kayseri Melikgazi Belediye Başkanı Doç. Dr. Mustafa Palancıoğlu, Mimarsinan Mahallesi Şehit Kemal Ergen Caddesi'nde devam eden yenileme çalışmalarını yerinde değerlendirdi. Yaz aylarında etkili olan aşırı yağışlar nedeniyle çöken istinat duvarı ve yolda yürütülen çalışmaların büyük bölümünün tamamlandığını belirten Palancıoğlu, bölgedeki düzenlemelerin kısa sürede bitirilmesinin hedeflendiğini ifade etti.

Yayınlama: 05.11.2026 - 09:45 Kaynak: Piha Haber Ajansı Okunma: 11
Paylaş:

Yolun kaldırımları ve asfaltını da yaptıktan sonra ulaşıma yeniden açılacağını hatırlatan Kayseri Melikgazi Belediye Başkanı Doç. Dr. Mustafa Palancıoğlu, "Malatya yolundan Mimarsinan Mahallesi'ne bağlantı yolu olan Şehit Kemal Ergen Caddesi'ndeyiz. Yazın burada 2 defa toprak kayması sonucunda bir afet meydan gelmişti. Aşağıya kadar duvarlar çökmüştü. Bu duvarlar yaklaşık 50 sene önce yapılan taş duvarlar. Buranın tekrar çökmemesi için bu alanda büyük bir uğraş verdik. Ekip arkadaşlarıma teşekkür ediyorum.

Olası bir afet anında bir olumsuzlukla karşılaşmayalım diye, buradaki istinat duvarlarını kademeli olarak yüksek dayanıklılığa sahip şekilde yaptık. Bu rampa yol hattının çalışması büyük ölçüde tamamlandı. Suların tahliyesi için kanallar da yapılıyor. Akabinde kaldırımlarımız yapılacak, daha sonra refüjü ve asfaltı da yapılacak. Sağlıklı, daha konforlu ve daha güzel işler yapılması için biraz sabırlı olmak lazım. Kısa zaman içerisinde buranın çalışmasını tamamlayıp vatandaşlarımızın tekrar aynı yol güzergahını kullanmasını sağlayacağız. Yeni yolumuz Melikgazi'mize ve Mimarsinan Mahallemize hayırlı ve uğurlu olsun." dedi.

 

 

Son Haberler

Tavuk Dünyası’na Üç Farklı Yarışmadan Beş Ödül!

05.11.2026 - 16:56

Emirates Grubu'ndan 1,1 Milyar Dolar Kâr

05.11.2026 - 16:53

Şirketlerde Küçülme Riski: Fon Krizi İşsizliği Tetikleyebilir

05.11.2026 - 16:50

ZEISS, Ulusal Patoloji Kongresi’nde Patolojinin Dijital Dönüşümünü Yapay Zeka İle Buluşturdu

05.11.2026 - 16:48

Nilüfer Belediyesi’ne Demokrasi Ve Turizm Alanında İki Önemli Ödül

05.11.2026 - 16:43

Türkiye Sigorta, 3. Çeyrek Finansal Sonuçlarını Açıkladı

05.11.2026 - 16:33

Spotify’da Sesli Kitaplar Artık Türkiye’de

05.11.2026 - 16:32

Sabancı Yılın İlk 9 Ayında Güçlü Performansını Sürdürdü

05.11.2026 - 16:29

Audi A3 Modellerinde Cazip Fiyat ve Finansman Fırsatı

05.11.2026 - 16:11

COP Tarihinin En Büyük İş Dünyası Zirvesi Antalya’da Gerçekleşecek

05.11.2026 - 16:09
Son Makaleler

Onların Sessiz Çığlıklarına Kulak Verelim

Değişen Dengeler ve Stratejik Zorunluluk

8 Mart'ta Kutlayacak Ne Var?

Kategoriler
Bilim Dünya Eğitim Ekonomi Gezi Gündem Kültür & Sanat Magazin Sağlık Siyaset Sponsor İçerik Spor Teknoloji Yaşam Yerel