Haberde.Net - Türkiye Gündemi, Dünyadan Haberler
Anasayfa Ekonomi
Ekonomi

Memur Zammı Pazarlığı Kızışıyor: Gözler Yeni Teklifte!

Memur ve emekli maaşlarına yapılacak zam oranları için kritik hafta başladı. Kamu İşveren Heyeti'nin yeni teklifi bekleniyor.

Yayınlama: 18.08.2025 - 13:05 Kaynak: Birlik Haber Ajansı Okunma: 85
Paylaş:

Memur ve memur emeklilerinin merakla beklediği zam oranları için geri sayım başladı. 8. Dönem Kamu Toplu Sözleşme görüşmelerinde kritik bir haftaya girildi. Sendikalar, beklentilerini dile getirmeye devam ederken, Kamu İşveren Heyeti'nin yeni ve daha cazip bir teklif sunması bekleniyor. İlk teklifin yetersiz bulunmasının ardından, tarafların uzlaşmaya varıp varmayacağı merak konusu. Müzakerelerin sonucunda memur ve emeklilerin yüzü gülecek mi? Tüm gözler bu hafta yapılacak görüşmelerde olacak.

ANKARA-BHA

Memur ve memur emeklilerinin 2026–2027 dönemindeki maaş artışlarını belirleyecek 8. Dönem Kamu Toplu Sözleşme görüşmeleri, kritik haftasına girdi. Geçtiğimiz hafta taleplerini yineleyen sendikalar, bu hafta Kamu İşveren Heyeti’nin ikinci teklifini masada görmek istiyor.

12 Ağustos’ta Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı’nda yapılan toplantıda işveren tarafı ilk teklifini iletmiş; teklif kapsamında memur ve memur emeklisi maaşlarına 2026’nın ilk yarısı için yüzde 10, ikinci yarısı için yüzde 6; 2027’nin iki yarısı içinse yüzde 4’er zam önerilmişti.

Sendika temsilcilerinin “yetersiz” buldukları bu teklifin ardından, geçen hafta yapılan görüşmede hükümet, taban aylığa 1.000 TL ilave artış içeren yeni bir öneri sundu. Ancak genel zam oranları korununca uzlaşma sağlanamadı.

Toplu sözleşme maratonu en geç 31 Ağustos’ta sona erecek

Gözler şimdi Kamu İşveren Heyeti’nin sunacağı ikinci teklife çevrildi. Teklifin gelmesiyle birlikte tarafların yeniden pazarlık masasına oturması bekleniyor. Uzlaşma sağlanması halinde görüşmeler bu hafta içinde tamamlanacak.

Toplu sözleşme maratonu, mevzuat gereği en geç 31 Ağustos’ta sona erecek. Bu tarihe kadar anlaşma sağlanamaması durumunda süreç Kamu Görevlileri Hakem Kurulu’na taşınacak. Kurulun vereceği karar nihai olacak ve uygulanacak.

Memur ve memur emeklilerinin 2026-2027 maaş artışlarını belirleyecek toplu sözleşme görüşmelerinde kritik hafta yaşanıyor. İlk teklifin ardından taban aylığa ek 1000 TL zam önerisi de yetersiz bulundu. Şimdi gözler Kamu İşveren Heyeti'nin sunacağı ikinci teklifte. Uzlaşma sağlanamaması halinde süreç Hakem Kurulu'na taşınacak ve kurulun kararı nihai olacak. Toplu sözleşme süreci en geç 31 Ağustos'ta sona erecek.

# memur zammı # toplu sözleşme # Kamu İşveren Heyeti
Son Haberler

Bakan Bak: Ortak Değerlerin Zedelenmesine Müsaade Edemeyiz

24.07.2026 - 23:27

HuqqA & HuQQabaz Yeşil Yatırımlarına Devam Ediyor

24.07.2026 - 21:44

Anadolu Hayat Emeklilik ile Gaziantep Büyükşehir Belediyesi İş Birliğini Yeniledi

24.07.2026 - 21:43

Çocuklarda Yutulan Diş Macunu İstemsiz Gluten Maruziyetine Sebep Olabilir

24.07.2026 - 17:34

Manisa Büyükşehir Alaşehir’de Yol Konforunu Artırıyor

24.07.2026 - 17:04

Siemens ve HD Hyundai Gemi İnşasında Dijital Dönüşümü Hızlandırıyor

24.07.2026 - 17:01

TEKNOFEST Şampiyonu Liseliler Projelerini Arktik'te Test Etti

24.07.2026 - 16:43

Hyundai Motor Türkiye’den İşletmelere Özel Finansman Çözüm

24.07.2026 - 16:32

Dijital Teknolojiler İklimlendirme Sistemlerinde Yeni Dönemi Başlatıyor

24.07.2026 - 15:56

Kayseri'de Başkan Büyükkılıç, UND Yönetimiyle Kayseri'nin Lojistik Geleceğini Görüştü

24.07.2026 - 15:55
Son Makaleler

Onların Sessiz Çığlıklarına Kulak Verelim

Değişen Dengeler ve Stratejik Zorunluluk

8 Mart'ta Kutlayacak Ne Var?

Kategoriler
Bilim Dünya Eğitim Ekonomi Gezi Gündem Kültür & Sanat Magazin Sağlık Siyaset Sponsor İçerik Spor Teknoloji Yaşam Yerel