Haberde.Net - Türkiye Gündemi, Dünyadan Haberler
Anasayfa Gündem
Gündem

Memurlar Ülke Genelinde İş Bıraktı! Hür-Sen ve İşçi Sendikalarından Büyük Karar

Hür-Sen Genel Başkanı Levent Kuruoğlu'nun liderliğinde yapılan 'İş Bırakma' eylemi, ülke genelinde yankı buldu. Memur ve emeklilerin yaşam koşullarının ağırlaştığını ifade eden Kuruoğlu, hükümetin artan maaş zamlarını eleştirdi.

Yayınlama: 13.01.2025 - 16:03 Kaynak: İGF Haber Ajansı Okunma: 51
Paylaş:

Memurların hükümet politikalarına karşı seslerini yükselttiği büyük eylem! Hür-Sen ve diğer sendikaların ortak kararıyla ülke genelinde 'İş Bırakma' çağrısı yapılıyor. Detaylar haberimizde!

Hür-Sen ile Birleşik Kamu İş ve Bağımsız Kamu Görevlileri Sendikaları arasında alınan karara göre 13 Ocak Pazartesi günü itibariyle ülke genelinde “İş Bırakma” eylemi yapıldı.

ANKARA (İGFA) -  Hür-Sen Genel Başkanı Levent Kuruoğlu açıklamasında hayat pahalılığına ve yapılan zamların yetersiz olmasına değinerek, “siyasi iktidar kemer sıkma politikalarını terk ederek adeta memur ve emeklilerin boğazını sıkma politikasına geçiş yapmıştır” dedi.

Hür-Sen Genel Başkanı Levent Kuruoğlu açıklamasında enflasyonun şeffaf ve tarafsız kurumlar tarafından açıklanmasını isteyerek, “memur ve emekli maaşlarına insanca yaşayabilecekleri artışlar yapılması gerektiğini” ifade etti.

GERİ ADIM ATMAYACAĞIZ, MEYDANLARDA OLACAĞIZ

Kuruoğlu açıklamasında, "Bugün, emeğimizin değersizleştirilmesine, yaşam şartlarımızın ağırlaştırılmasına, yoksullaştırılmamıza ve insanca yaşam hakkımızın hiçe sayılmasına karşı, ülkemizin her köşesinde iş bırakarak alanlardayız.  2025 yılı için çalışanlara ve emeklilere reva görülen zam oranları, gerçek enflasyon rakamlarını ve halkımızın alım gücü kaybını göz ardı eden marazlı bir yaklaşımın ürünüdür. Yüzde 30’luk asgari ücret zammının yanı sıra, kamu çalışanları ve memur emeklilerine yapılan yüzde 11,54; işçiler ve işçi emeklilerine reva görülen yüzde 15,75’lik sefalet zamları kabul edilemez. 1 Ocak 2025’ten itibaren vergi ve harçlara yüzde 44 zam yapıldı. Ödediğimiz KDV’de geçtiğimiz yıla göre yüzde 81, ÖTV’de ise yüzde 51 artış olacak. Hükümetin kendi alacaklarına yaptığı zam oranları ortadayken, kamu emekçilerine ve emeklilere reva görülen maaş artış oranının sadece yüzde 11,54 olması utanç verici bir durumdur" diye konuştu.

Hürriyetçi Sendikalar Konfederasyonu üyeleri taleplerini ise şöyle sıraladı:

Memurların ve emeklilerin talepleri artık daha net bir şekilde dile getiriliyor. Hür-Sen Genel Başkanı Levent Kuruoğlu'nun liderliğinde yapılan eylemler, hükümetin ekonomik politikalarına tepki olarak ortaya çıkıyor. Talepler arasında enflasyon farklarının maaşlara yansıtılması, vergi adaleti sağlanması ve kamu kurumlarındaki liyakat esasının ön plana çıkarılması önemli yer tutuyor.

# Hür-Sen # Levent Kuruoğlu # İş Bırakma
Son Haberler

Eren Enerji WEPs İmzacısı Olarak Kadınların Güçlenmesini Destekleyecek

08.09.2026 - 15:29

ING’den Yeni İş Kuranlara Güçlü Başlangıç Desteği

08.09.2026 - 15:25

Matlı Şirketler Grubu Keskinoğlu ve Yörsan’la Foodist İstanbul’da Sektör Profesyonelleriyle Buluştu

08.09.2026 - 13:56

TMB Başkanı M. Erdal Eren: “OVP, Sektörümüz Açısından Önemli Bir Yol Haritası Sunuyor”

08.09.2026 - 13:52

STM’den Üç Kıtada Millî Teknoloji

08.09.2026 - 13:29

İş Bankası’nın “Çiftçilerin Gücüne Güç Katan İmeceKart” Kampanyasında Traktörler Sahiplerini Buldu

08.09.2026 - 13:23

Sigortam.net, DASK’taki Değişiklikleri Yorumladı

08.09.2026 - 13:06

2026-DGS Yerleştirme Sonuçları Açıklandı

08.09.2026 - 13:02

Çorum'da Belediyeden 7,7 Milyon Liralık Kırtasiye Desteği

08.09.2026 - 12:00

Uluslararası Ayvalık Kurtuluş Yarı Maratonu Pazar Günü Koşuluyor

08.09.2026 - 11:58
Son Makaleler

Onların Sessiz Çığlıklarına Kulak Verelim

Değişen Dengeler ve Stratejik Zorunluluk

8 Mart'ta Kutlayacak Ne Var?

Kategoriler
Bilim Dünya Eğitim Ekonomi Gezi Gündem Kültür & Sanat Magazin Sağlık Siyaset Sponsor İçerik Spor Teknoloji Yaşam Yerel