Haberde.Net - Türkiye Gündemi, Dünyadan Haberler
Anasayfa Ekonomi
Ekonomi

Merkez Bankası, Uluslararası Depo Alım İşlemlerini Sonlandırarak Dış Yükümlülükleri Azaltıyor

Merkez Bankası rezerv yönetimi kapsamında dış yükümlülüklerinin azaltılması amacıyla uluslararası depo alım işlemlerini gözden geçirdi. 2023 yılında Saudi Fund for Development ile 5 milyar ABD doları tutarındaki depo alım işlemi karşılıklı mutabakat ile sonlandırıldı. Bu adımın dış yükümlülüklerde 7 milyar ABD doları karşılığı iyileşme sağlayarak ekonomiye olumlu katkı sağlayacağı belirtiliyor.

Yayınlama: 24.07.2024 - 16:56 Kaynak: İGF Haber Ajansı Okunma: 70
Paylaş:

Merkez Bankası'nın uluslararası depo alım işlemlerini sonlandırarak dış yükümlülükleri azaltma kararı ekonomi dünyasında dikkatleri üzerine çekti. Bu adım ile ekonomiye olumlu katkı sağlanması hedefleniyor. Merkez Bankası'nın rezerv yönetimi stratejilerindeki bu yeni hamle, dış yükümlülüklerin azaltılmasını öne çıkarıyor. Genel olarak, bu kararın Türkiye ekonomisine etkisi merakla bekleniyor.

Merkez Bankası, Dış Yükümlülüklerin Azaltılmasına ilişkin açıklama yaptı.

ANKARA (İGFA) - Merkez Bankası rezerv yönetimi kapsamında dış yükümlülüklerinin azaltılması amacıyla uluslararası depo alım işlemlerini gözden geçirdi.

Merkez Bankası, bu kapsamda, 2023 yılında Saudi Fund for Development ile gerçekleştirilen 5 milyar ABD doları tutarındaki depo alım işlemi karşılıklı mutabakat ile sonlandırıldığını açıkladı.

Hatırlanacağı gibi son dönemde depo bakiyelerinin azaltılması yoluyla dış yükümlülüklerimizde yaklaşık 7 milyar ABD doları karşılığı iyileşme sağlanmıştı.

Merkez Bankası'nın uluslararası depo alım işlemlerini sonlandırma kararı, dış yükümlülüklerin azaltılmasına yönelik atılan önemli bir adımı temsil ediyor. Gerçekleştirilen karşılıklı mutabakat ile 5 milyar ABD doları tutarındaki depo alım işlemi sona erdi. Bu işlem neticesinde dış yükümlülüklerde sağlanacak iyileşmenin büyük bir ekonomik önem taşıdığı belirtiliyor. Merkez Bankası'nın bu stratejik adımının ekonomiye nasıl yansıyacağı ve dış yükümlülüklerdeki değişimler yakından takip edilecek.

# Merkez Bankası # uluslararası depo alım işlemleri # dış yükümlülükler # ekonomi # mutabakat
Son Haberler

İş Bankası’nın “Çiftçilerin Gücüne Güç Katan İmeceKart” Kampanyasında Traktörler Sahiplerini Buldu

08.09.2026 - 13:23

Sigortam.net, DASK’taki Değişiklikleri Yorumladı

08.09.2026 - 13:06

Çorum'da Belediyeden 7,7 Milyon Liralık Kırtasiye Desteği

08.09.2026 - 12:00

Uluslararası Ayvalık Kurtuluş Yarı Maratonu Pazar Günü Koşuluyor

08.09.2026 - 11:58

Vegan Beslenmede Kritik Nokta: Eksileni Doğru Tamamlamak

08.09.2026 - 11:57

Çocuklar Bu Fuarı Çok Sevdi

08.09.2026 - 11:54

Sabancı Vakfı 17. Sezon Fark Yaratanı Yaz Güvendi Doğa Koruma Çalışmalarını Sanatla Buluşturuyor

08.09.2026 - 11:54

Mersin’de Sürdürülebilir Ulaşımın Yeni Gücü: Elektrikli Otobüsler

08.09.2026 - 11:46

Moxy İzmir Kapılarını Açıyor

08.09.2026 - 11:28

1,5 Milyar Dolarlık Hedefi Aşan Maden İhracatçıları Özbekistan’a Çıkarma Yapıyor

08.09.2026 - 11:00
Son Makaleler

Onların Sessiz Çığlıklarına Kulak Verelim

Değişen Dengeler ve Stratejik Zorunluluk

8 Mart'ta Kutlayacak Ne Var?

Kategoriler
Bilim Dünya Eğitim Ekonomi Gezi Gündem Kültür & Sanat Magazin Sağlık Siyaset Sponsor İçerik Spor Teknoloji Yaşam Yerel