Mersin'i sular altında bırakan şiddetli yağışların ardından yaşamın normale dönmesi için dev bir seferberlik başlatıldı. Mersin Büyükşehir Belediyesi, selin bıraktığı izleri silmek adına Mezitli'den Akdeniz'e uzanan geniş bir alanda yoğun temizlik çalışmalarına imza atıyor. Ekipler, sahilleri ve parkları kaplayan ağaç, odun ve çakıl gibi 150 kamyona yakın atığı titizlikle temizleyerek, kent sakinlerine tertemiz bir çevre sunuyor. Koordineli çalışmalarla tahrip olan alanlar onarılırken, hatta atıklar arasında mahsur kalan canlılar bile kurtarılarak doğal yaşam alanlarına sevk edildi. Bu hummalı çalışma sayesinde Mersin, kısa sürede eski canlılığına kavuşuyor; vatandaşlar yenilenen park ve sahillerin tadını çıkarabilecek.

Mezitli ilçesi Tece sahili ile Akdeniz ilçesi Kazanlı sahili arasını kapsayan bölgede sel sularının sürüklediği ağaç, odun, çakıl ve süprüntü atıkları ekiplerin koordineli çalışmasıyla temizleniyor. Temizlik ve müdahale çalışmaları; Çevre Koruma ve Kontrol Dairesi Başkanlığı koordinasyonunda, Yol Yapım Bakım ve Onarım Dairesi, İklim Değişikliği ve Sıfır Atık Dairesi ile Mersin Su ve Kanalizasyon İdaresi (MESKİ) ekiplerinin iş birliğiyle sürdürülen çalışmalar hafta boyunca devam edecek.

TAŞKIN SULARIYLA DENİZE ULAŞAN 150 KAMYONA YAKIN KÜTÜK, AĞAÇ VE ÇALI TOPLANDI

Büyükşehir Belediyesi Park ve Bahçeler Dairesi Başkanlığı ise, Adnan Menderes Bulvarı Kültür Park ve çevresinde, taşkın sonrası yüzey akıntısı ile denize ulaşan atıkların temizliğini sürdürüyor.

Kayalıklardan toplanan atıklar iş makinaları aracılığıyla taşınırken, tazyikli su ile yürüyüş alanlarının temizliği de sağlanıyor. Temizlik çalışmaları sırasında atıklar arasında mahsur kalan canlılar ise kurtarılarak, doğal yaşam alanlarına sevk ediliyor.

Çalışmalar kapsamında sahillerde, taşkın sularının denize taşıdığı kütük, ağaç ve çalılardan oluşan yaklaşık 150 kamyon dolusu atık temizlendi. 8 kilometrelik sahil bandında süren çalışmaların kısa süre içinde tamamlanması hedefleniyor. Kuvvetli yağışlar nedeniyle tahrip olan parklarda ise yenileme çalışmaları devam ediyor.

DOĞAN: “KUVVETLİ YAĞIŞLARIN SEBEP OLDUĞU OLUMSUZLUKLARIN BÜYÜK BÖLÜMÜ GİDERİLDİ”

Park ve Bahçeler Dairesi Başkanı Vedat Doğan, denizde ve sahil bandında yürütülen çalışmalara dair bilgi vererek, vatandaşların refahı için yağışların ilk gününden itibaren görevde olduklarını belirtti.

Kuvvetli yağışların sebep olduğu olumsuzlukların büyük bölümünün giderildiğinin altını çizen Doğan, “Yapmış olduğumuz çalışmalarla tüm olumsuzlukları gidererek; halkımızı daha rahat, müreffeh ve temiz bir ortamla buluşturmayı hedefledik ve amacımıza ulaştık. İlk günden itibaren Kültür Park içerisindeki 8 kilometrelik mesafede toplam 350 bin metrekarelik alanı, yürüyüş ve gezinti yollarını temizleyerek vatandaşlarımızın kullanımına açtık. Şu anda herhangi bir olumsuzluk yok. Vatandaşlarımız piknik alanlarımızı, yürüyüş ve gezinti yollarını gayet rahat bir şekilde kullanabilirler. Aşırı yağışların vermiş olduğu tahribatları da bakım, tamir ve boyama işlemleriyle gidermekteyiz” dedi.

Mersin Büyükşehir Belediyesi, kentte yaşanan şiddetli sel felaketinin ardından yaraları sarmak için çok yönlü bir temizlik ve onarım operasyonu başlattı. Mezitli Tece sahili ile Akdeniz Kazanlı sahili arasındaki 8 kilometrelik sahil şeridinde, sel sularının sürüklediği ağaç, odun, çakıl ve süprüntü atıkları, Çevre Koruma ve Kontrol, Yol Yapım Bakım ve Onarım, İklim Değişikliği ve Sıfır Atık Daireleri ile MESKİ ekiplerinin koordineli çalışmasıyla titizlikle temizlendi. Özellikle Adnan Menderes Bulvarı Kültür Park ve çevresindeki çalışmalarda, denize ulaşan yaklaşık 150 kamyon dolusu kütük, ağaç ve çalı atığı toplandı. Park ve Bahçeler Dairesi Başkanı Vedat Doğan, yapılan yoğun çalışmalar sonucunda, aşırı yağışların neden olduğu olumsuzlukların büyük bir bölümünün giderildiğini ve vatandaşların parklar ile yürüyüş yollarını güvenle kullanabileceğini belirtti. Tahrip olan park alanlarında ise yenileme çalışmaları hız kesmeden devam ediyor.