Haberde.Net - Türkiye Gündemi, Dünyadan Haberler
⌂
Anasayfa ›Gündem
Gündem

Mersin’de Engelsiz Yaşam Parkı’nda Yaz Dolu Dolu Geçiyor

Mersin Büyükşehir Belediyesi Sağlık İşleri Dairesi Başkanlığı bünyesinde faaliyet gösteren Engelsiz Yaşam Parkı, özel gereksinimli bireyler ve ailelerini yaz aylarında çeşitli etkinliklerle buluşturuyor. Parkta düzenlenen renkli aktiviteler sayesinde katılımcılar, yaz dönemini keyifli ve verimli geçiriyor.

Yayınlama: 12.08.2026 - 10:25 Kaynak: Piha Haber Ajansı Okunma: 18
Paylaş:

Engelsiz Yaşam Parkı’nda haftanın belirli günlerinde düzenlenen yüzme seansları, zumba, beden eğitimi, müzik atölyeleri, resim, karaoke, curling, su oyunları ve dans etkinlikleriyle özel gereksinimli bireyler hem eğleniyor, hem de yeni beceriler kazanıyor.

Program boyunca gerçekleştirilen sosyal etkinlikler; çocukların arkadaşlık bağlarını güçlendiriyor, özgüvenlerini artırıyor ve kaliteli vakit geçiriyorlar. Engelsiz Yaşam Parkı’nda aileler de unutulmuyor.

Annelere yönelik düzenlenen pilates, nefes egzersizleri, geri dönüşüm atölyeleri ve anne-çocuk yüzme seansları sayesinde aileler hem kendilerine zaman ayırıyor, hem de çocuklarıyla birlikte keyifli anılar biriktiriyor.

Çocukların fiziksel gelişimini destekleyen sportif aktiviteler ile sanatsal ve sosyal etkinliklerin bir arada sunulduğu program; yaz tatilini öğrenerek, sosyalleşerek ve eğlenerek geçirmek isteyen özel gereksinimli bireyler için önemli bir fırsat oluşturuyor.

Ücretsiz olarak sunulan etkinlikler sayesinde aileler de çocuklarının güvenli ve nitelikli bir ortamda vakit geçirmesinden duydukları memnuniyeti dile getiriyor. Gerçekleştirilen yaz programı Mersin Büyükşehir’in ‘engelsiz yaşam’ anlayışını güçlendirirken, özel gereksinimli bireylerin sosyal yaşama aktif katılımını desteklemeye ve ailelerin yaşamını kolaylaştırmaya devam ediyor.

DEMİR: “TEMMUZ BAŞINDAN BU YANA, ÖZELLİKLE SU SPORLARI AĞIRLIKLI BİR PROGRAM UYGULUYORUZ”

Temmuz ayının başından bu yana özellikle su sporları ağırlıklı bir program uyguladıklarını ifade eden Engelsiz Yaşam Parkı Sorumlusu Betül Demir; havuz aktiviteleri, bocce, örgü, curling ve geri dönüşüm atölyesi gibi birçok etkinliği program dâhilinde gerçekleştirdiklerini dile getirerek, “Çocuklarımız etkinliklerde vakit geçirirken, ailelerimiz de sosyalleşiyorlar. Etkinliklerimiz sabah 08.00’da başlıyor, akşam 23.00’a kadar devam ediyor. Cumartesi günleri de akşam saatlerinde konserler, eğlenceli farklı etkinlikler düzenliyor, onların taleplerine göre değerlendirmeler yaparak, dolu dolu bir yaz geçirmelerini sağlıyoruz” dedi.

 

Son Haberler

Süper Lig’de günün sonuçları: Fenerbahçe’den galibiyet, Galatasaray deplasmanda kazandı

17.10.2026 - 23:18

Galatasaray deplasmanda kazandı: Deniz Gül 88. dakikada attı

17.10.2026 - 18:52

Ütüyü Buzdolabına Koymak Hastalığın Net Bir İşareti!

17.10.2026 - 18:41

Kristal Piksel 2026 Video Oyun Ödülleri Sahiplerini Buldu

17.10.2026 - 18:33

Türk Telekom Küresel Arenadaki Güçlü Konumunu Pekiştiriyor

17.10.2026 - 18:32

Türkiye Bisiklet Federasyonu Yönetimi Güven Tazeledi

17.10.2026 - 18:29

Sütaş, Süt ve Süt Ürünlerinde “Türkiye’nin En Güvenilir Markası”

17.10.2026 - 18:28

Potada derbi heyecanı: Beşiktaş, Galatasaray’ı ağırlayacak

17.10.2026 - 17:35

Bakan Çiftçi’den kuvvetli yağış ve fırtına uyarısı

17.10.2026 - 17:32

Ankara’nın meşhur ayazı kolonyaya dönüştürüldü

17.10.2026 - 16:47
Son Makaleler

Onların Sessiz Çığlıklarına Kulak Verelim

Değişen Dengeler ve Stratejik Zorunluluk

8 Mart'ta Kutlayacak Ne Var?

Kategoriler
Bilim Dünya Eğitim Ekonomi Gezi Gündem Kültür & Sanat Magazin Sağlık Siyaset Sponsor İçerik Spor Teknoloji Yaşam Yerel