Haberde.Net - Türkiye Gündemi, Dünyadan Haberler
Anasayfa Gündem
Gündem

Mersin’de Yerel Tohumların Geleceğe Taşınması İçin Çalışmalar Sürüyor

Mersin Büyükşehir Belediyesi Tarımsal Hizmetler Dairesi Başkanlığı, yerel tohumların korunarak gelecek nesillere aktarılması ve üreticilerin desteklenmesi amacıyla yürüttüğü “Yerel Tohumların Yerinde Korunması ve Pazarlanması Projesi” çalışmalarına devam ediyor. Proje kapsamında yerel üretimin güçlendirilmesi ve tohum çeşitliliğinin korunması hedefleniyor.

Yayınlama: 12.08.2026 - 09:53 Kaynak: Piha Haber Ajansı Okunma: 3
Paylaş:

Proje kapsamında Gülnar ilçesine bağlı Bereket Mahallesi’nde üreticilere ulaştırılan atalık nohut tohumları hasada dönüşürken, hem üreticiler hem de mahalle sakinleri Büyükşehir Belediyesi’nin tarımsal desteklerinden duydukları memnuniyeti dile getirdi.

Mersin Büyükşehir Belediyesi Tarımsal Hizmetler Dairesi Başkanlığı’nda görev yapan Ziraat Teknikeri Ali Karakış, proje ile Mersin’in farklı bölgelerinde bulunan atalık tohumların korunmasını ve yeniden üretime kazandırılmasını hedeflediklerini söyledi.

Karakış, “Silifke’de buğday, Gülnar’da ise nohut ve leklek fasulyesi gibi yerel çeşitlere destek vererek, kaybolmaya yüz tutmuş tohumlarımızı yeniden gün yüzüne çıkarıyor, üretim alanlarının çoğalmasını ve üreticilerimizin daha kaliteli ürün elde etmesini amaçlıyoruz” dedi.

Üreticilerin girdi maliyetlerini azaltmak amacıyla, başta tohum olmak üzere farklı tarımsal desteklerle yanlarında olduklarını kaydeden Karakış, bu yıl Bereket Mahallesi’nde 10 üreticiye toplam 600 kilogram atalık nohut tohumu desteği sağlandığını söyledi.

Karakış, “2020 yılından bu yana yürüttüğümüz projeyle 91 üreticimize ulaştık ve 455 dekarlık alanda üretime katkı sağladık. Projemiz kapsamında bugüne kadar üreticilerimize toplam 5 bin 460 kilogram tohum desteği verdik” diye konuştu.

 

Son Haberler

Nevşehir’e Yeni Spor Yatırımları ve Gençler İçin Sürpriz Projeler Geliyor

12.08.2026 - 21:52

Türkiye’nin Astronomi Tutkunları Topuklu Yaylası’nda Buluştu

12.08.2026 - 20:28

TEKNOFEST Mavi Vatan’a Ulaşım İçin Tüm Alternatifler Hazırlandı

12.08.2026 - 19:11

Armada Gıda’dan 2026’nın İlk Yarısında Rekor Performans

12.08.2026 - 18:26

Jaguar Type 01, İç Tasarım Detaylarıyla Modern Lüksü Yeniden Yorumluyor

12.08.2026 - 18:17

Badem Pınarı’ndan Premium Segmente Yeni Hamle

12.08.2026 - 17:39

9. Uluslararası Gıda Güvenliği Kongresi’nin Programı Açıklandı

12.08.2026 - 17:28

Hareketli Salma Yarışlarında 133 Genç Yelkenci Marmara’da Mücadele Etti

12.08.2026 - 17:25

Yalova Belediyesi'nden Çevre Duyarlılığı Çağrısı

12.08.2026 - 17:08

Küresel Teknoloji Ekosistemi İstanbul’da Buluşacak

12.08.2026 - 17:06
Son Makaleler

Onların Sessiz Çığlıklarına Kulak Verelim

Değişen Dengeler ve Stratejik Zorunluluk

8 Mart'ta Kutlayacak Ne Var?

Kategoriler
Bilim Dünya Eğitim Ekonomi Gezi Gündem Kültür & Sanat Magazin Sağlık Siyaset Sponsor İçerik Spor Teknoloji Yaşam Yerel