Haberde.Net - Türkiye Gündemi, Dünyadan Haberler
⌂
Anasayfa ›Siyaset
Siyaset

MHP Basın Sözcüsü Ahmet Özkaya'dan UEFA'nın Merih Demiral'a Cezasıyla İlgili Tepki

Milliyetçi Hareket Partisi Keşan İlçe Teşkilatı Basın Sözcüsü Ahmet Özkaya, MHP'den yapılan açıklamada UEFA'nın A Milli Takım oyuncusu Merih Demiral'a Bozkurt işareti nedeniyle verdiği 2 maçlık cezayı manidar bulduğunu belirterek sert tepki gösterdi.

Yayınlama: 06.07.2024 - 15:56 Kaynak: İGF Haber Ajansı Okunma: 64
Paylaş:

MHP Keşan İlçe Teşkilatı Basın Sözcüsü olan Ahmet Özkaya, UEFA'nın Merih Demiral'a açtığı ceza konusunda dikkat çekici bir açıklama yaptı. Bozkurt selamına verilen cezayı Türk Milleti adına anlamlı bulan Özkaya, Avrupa'daki iki yüzlü yaklaşımı eleştirmekten geri durmadı.

Milliyetçi Hareket Partisi Keşan İlçe Teşkilatı Basın Sözcüsü Ahmet Özkaya, MHP Keşan İlçe Başkanlığı adına yaptığı açıklamada UEFA’nın A Milli Takım oyuncusu Merih Demiral’a attığı gollerin ardından yaptığı bozkurt işareti nedeniyle çeyrek final maçında Hollanda ile oynayacağımız maç öncesi kendisine 2 maç ceza verilmesi manidardır diyerek yazılı bir açıklama yayınladı.

Erdoğan DEMİR / EDİRNE (İGFA) -Milliyetçi Hareket Partisi Keşan İlçe Teşkilatı Basın Sözcüsü Ahmet Özkaya, ’nın açıklaması şöyle:

“UEFA,(Avrupanın Lümpenleri) Merih Demiral'a yaptığı 'Bozkurt' selamı nedeniyle 2 müsabakadan men cezası vermiş. Aklıselim Türk Milleti her şeyin farkında olup Merih’in verdiği Bozkurt selamından dolayı bu cezanın verilmediğinin de bilincinde, şayet verilen selamlamadan sebep bir  ceza verilecekse başta, Sırpların Balkanlarda yaptığı soykırımın sembollerinden biri olan Çetnik selamı yapan Tadic'e UEFA’nın bir ceza vermesi gerekir.

Tarih boyunca Türk Milletinin sahada kazandığını masalarda almaya alışmış, Avrupalı“zangoçlar” yine bahanelerle kazanç elde etmenin peşine düşmüşler. Her zamanki iki yüzlülüklerinle ortalardalar. Ama biz sizlerin neden rahatsız olduğunuzu, konunun sadece bir maç ya da Bozkurt selamı olmadığını, asıl konunun ve sizi rahatsız edenin son yıllarda Türk Milletinin ve devletinin özüne milli ve manevi değerlerine bağlı olarak dünyanın her köşesinde her alanda karşınıza bir güç olarak çıkması ve dünyada ki tüm Türk Devletlerinin hızlı ve kararlı bir şekilde birbiriyle bağ kurup yakınlaşmasının korku ve travması içinde olduğunuzun farkındayız. Amma velakin korkunun ecele faydası yok. Nobel alan bilim adamımız da gol atan futbolcumuz da,  Avrupa şampiyonu olan teakwandocumuz da,Avrupa ve dünya şampiyonu olan Güreşçimizde, Filistin’deki mazlum da ,Bosna’da ki Musul’daki yetimde Afrikada su kuyusunun başında Türkiye diye bağıran çocukta, Macaristan, Azerbaycan,Türkmenistan,Kırgısizdan,Özbekistan meclisindekiler de Londra sokaklarından Paris sokaklarına kadar her yerde ki Türk vatandaşlarımızda size ayyıldızlı bayrağımızı sallayıp Bozkurt selamı çakacak ve siz Türk’ün ve Türklüğün düşmanları kuduracaksınız.

Siz ve sizin gibilere Bozkurt selamı ile verdiğimiz rahatsızlıktan dolayı da ayrıca şeref duymaktayız, verdiğiniz o iki maç ceza Türk Milletinin nezdinde Merih’in göğsündeki şeref madalyası olur.”

Milliyetçi Hareket Partisi Keşan İlçe Teşkilatı Basın Sözcüsü Ahmet Özkaya, UEFA'nın Merih Demiral'a verdiği cezayı, Türk Milleti'nin manevi değerlerine saygısızlık olarak nitelendiriyor. Özkaya, Avrupa'nın çifte standartlarını gözler önüne sererken, Türk milletinin birlik ve beraberliğine vurgu yaparak tepkisini dile getiriyor. Açıklamasında, verilen cezanın sadece bir futbolcu ve bir maçla sınırlı olmadığını, Türk milletinin asaletini ve onurunu hedef aldığını belirtiyor.

# Ahmet Özkaya # MHP # Merih Demiral # UEFA # Bozkurt işareti # Cezaya Tepki
Son Haberler

Lilly Türkiye, İstanbul Maratonu'nda Sağlıklı Bir Gelecek İçin Koştu

02.11.2026 - 15:19

Kariyer.net CEO'su Fatih Uysal: “Yapay Zekâ Çağında En Büyük Risk, Yeteneğin Körleşmesi”

02.11.2026 - 15:15

Lila Kağıt’ın Erzurum Üretim Tesisine Yeni Atama

02.11.2026 - 15:13

Anadolu Sigorta Genel Müdürü Serkan Uğraş Kaygalak Oldu

02.11.2026 - 15:08

Beşiktaş 2 farklı üstünlüğü koruyamadı! Kasımpaşa’dan muhteşem geri dönüş!

02.11.2026 - 14:22

Enerji Sektörünün 20. Buluşması EIF 2026 İçin Geri Sayım Başladı

02.11.2026 - 14:20

Trabzonspor evinde kazandı! Gaziantep FK’ye 2-0’lık tarife!

02.11.2026 - 14:20

A Milli Takım’ın Fransa Deplasmanı İçin Misafir Tribün Biletleri Satışta

02.11.2026 - 14:05

12. Malatya Kitap Fuarı 300 Bin Ziyaretçiyle Tamamlandı

02.11.2026 - 13:50

COP31 Antalya için dijital uygulama hazırlandı: Etkinlikler ve ulaşım tek platformda

02.11.2026 - 13:50
Son Makaleler

Onların Sessiz Çığlıklarına Kulak Verelim

Değişen Dengeler ve Stratejik Zorunluluk

8 Mart'ta Kutlayacak Ne Var?

Kategoriler
Bilim Dünya Eğitim Ekonomi Gezi Gündem Kültür & Sanat Magazin Sağlık Siyaset Sponsor İçerik Spor Teknoloji Yaşam Yerel