Haberde.Net - Türkiye Gündemi, Dünyadan Haberler
⌂
Anasayfa ›Gündem
Gündem

MHP Lideri Bahçeli: Ateşkes Açıklaması Doğru Değil, Silahlar Ön Şartsız Bırakılmalı

MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, 'Terörsüz Türkiye' hedefini vurgulayarak ateşkes açıklamasının doğru ve dengeli olmadığını belirtti. Bahçeli, PKK ve iltisaklı grupların silahları ön şartsız bırakması gerektiğini söyledi.

Yayınlama: 09.03.2025 - 13:25 Kaynak: İGF Haber Ajansı Okunma: 67
Paylaş:

MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, Terörsüz Türkiye vizyonunu açıklarken silahların ön şartsız bırakılması gerektiğini belirterek ateşkes açıklamalarını eleştirdi. Bahçeli'nin vurgusuyla Türkiye'nin teröre karşı kararlı duruşu netlik kazanıyor.

MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli "Terörsüz Türkiye" kapsamında yaptığı yazılı açıklamada, ateşkes açıklamasının doğru, dengeli ve isabetli bir açıklama olmadığının altını çizerek, "PKK ve iltisaklı gruplar ön şartsız silah bırakmalı" dedi.

ANKARA (İGFA) - MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, Terörsüz Türkiye hedefinin tarih ve coğrafyanın huzurla mühürlendiği, umutla müjdelenip, barış ile kardeşlik ruhunun yerleştiği bir gelecek vizyonunu ifade ettiğini kaydetti.

Konuyla ilgili yazılı açıklama yapan MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, on yıllardır milletine başına musallat olan kanlı musibetin nihayet sonu göründüğüne dikkati çekerek, "Sosyal, siyasal, ekonomik, güvenlik, toplumsal maliyeti ile birlikte insani ve vicdani kayıp ve mağduriyetleri yüksek seviyelere tırmanan silahlı şiddet ve ihanet dönemi kapanmak üzeredir.
Kaldı ki başka bir seçenek veya ileri sürülebilecek bir mazeretten bahsedilemeyeceği gibi bölücü terörü haklı gösterebilecek hiçbir anlayış ya da amaçtan söz açılamayacaktır.
Siyaset ve demokrasi hayatına düşen terör gölgesine artık sabır ve tahammül göstermek mümkün değildir" vurgusu yaptı.

Türk milletinin harici ve dahili odakların baskı ve dayatmalarına göz yummayacak, risk ve tehditlerin daralan markajına sıkışıp kalmayacağının altını çizen Bahçeli, "Terörle demokrasi, silahla siyaset, kaosla huzur, bölünmeyle birlik ve beraberlik arasında güvenli bir liman, ara bir istasyon yoktur. Aziz milletimiz makus ve menhus talihini yenmek için kutlu irade ve inancıyla devrededir. Geride kalan 41 yıllık terör ve bölücülük enkazı el birliğiyle, ortak aklın imkânlarıyla, elbette samimi, sahici, sabırlı, hasbi ve güven veren hamlelerle kaldırılacaktır. Terörün kanlı izleri silinmekle birlikte tortu ve kalıntıları da tamamıyla kazınıp atılacaktır" ifadelerini kullandı.

Bahçeli, ateşkes açıklamasının doğru, dengeli ve isabetli bir açıklama olmadığının altını çizerek, "Çünkü ateşkes rejiminden bahsetmek için eşit ve egemen güçlerin karşılıklı münasebet ve mücadelesine sahne olan ahlaki, mantiki, meşru ve hukuki bir ortamın varlığı asla yoktur "dedi.

İmralı tarafından 27 Şubat 2025 tarihinde yapılan tarihi çağrıya PKK’yla birlikte diğer uzantı ve iltisak halindeki örgütlerin riayet ve bağlılığının mecburi olduğunu belirten Bahçeli, "Terörsüz Türkiye amacı derhal gerçekleşmeli, terör hayatımızdan sökülüp atılmalıdır. Aksi halde elinde kanunsuz silah taşıyan kim olursa olsun bedelini en ağır şekilde ödeyecektir" ifadelerini kullandı.

MHP Lideri Devlet Bahçeli'nin açıklamalarıyla Türkiye'nin terörle mücadele stratejisi yeniden gündeme geldi. Bahçeli, ateşkes çağrılarının yanlışlık olduğunu belirterek, silahların ön şartsız bırakılması gerektiğini vurguladı. Teröre karşı Türk milletinin kararlı ve güçlü duruşu, Bahçeli'nin liderlik mesajlarıyla daha da netlik kazanıyor.

# MHP Genel Başkanı # Devlet Bahçeli # Ateşkes Açıklaması
Son Haberler

Bahçeli’den Libya mutabakatı değerlendirmesi

23.10.2026 - 17:51

DMM’den sosyal medyada yaş doğrulama dolandırıcılığına karşı uyarı

23.10.2026 - 17:44

Beşiktaş’ın 4. forması satışa çıktı!

23.10.2026 - 17:41

Konut Piyasasında Yılın Son Çeyreği: Gözler Faizlerde ve Ertelenen Talepte

23.10.2026 - 17:35

Arçelik'ten 200 Milyon Euroluk Dev Yatırım

23.10.2026 - 17:18

Voleybolda heyecan yeniden yükseliyor: İşte haftanın maç programı

23.10.2026 - 16:58

MHP'nin 15. Olağan Büyük Kurultayı 7 Şubat 2027'de yapılacak

23.10.2026 - 16:44

Perakende ve Kamu, TAMPF Perakende Şurası’nda Bir Araya Geldi

23.10.2026 - 16:35

Tesla İtibar ve Görünürlükte, Togg Beğenide Zirvede

23.10.2026 - 16:26

Upcycle’ın da Artık Pasaportu Var

23.10.2026 - 16:25
Son Makaleler

Onların Sessiz Çığlıklarına Kulak Verelim

Değişen Dengeler ve Stratejik Zorunluluk

8 Mart'ta Kutlayacak Ne Var?

Kategoriler
Bilim Dünya Eğitim Ekonomi Gezi Gündem Kültür & Sanat Magazin Sağlık Siyaset Sponsor İçerik Spor Teknoloji Yaşam Yerel