MHP Antalya Milletvekili Abdurrahman Başkan, tarımın Türkiye için hayati öneme sahip olduğunu belirterek çarpıcı açıklamalarda bulundu. Başkan, tarımın sadece ekonomik bir faaliyet değil, aynı zamanda milli güvenlik meselesi olduğunu vurguladı. Devlet Bahçeli'nin tarım vizyonuna atıfta bulunan Başkan, tarımsal kalkınmanın milliyetçi bir yaklaşımla desteklenmesi gerektiğini ifade etti. Terörle mücadeledeki başarıların Doğu ve Güneydoğu'da tarımsal üretimi canlandıracağını söyleyen Başkan, kadın ve genç çiftçilere özel teşviklerin önemine dikkat çekti. Antalya'daki doğal afetlere karşı TARSİM'in önemini vurgulayan Başkan, çiftçilerin güvence altına alınması çağrısında bulundu.

FATİH GÜRBÜZ ANTALYA - BHA

Tarım milli bir meseledir

Abdurrahman Başkan, MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli’nin “Tarım, kaliteli üretim ve büyümeye katkı sağlayan bir yapıya kavuşmalıdır” sözünü hatırlatarak, tarımın milliyetçi kalkınma anlayışındaki stratejik konumuna dikkat çekti.

Whatsapp Image 2025 10 20 At 10.03.51 (1)

Terörsüz Türkiye ile Doğu ve Güneydoğu’ya tarımsal canlanma Çağrısı

Güvenliğin sağlandığı bölgelerde tarımsal ve hayvansal üretimin artacağını belirten Başkan, “Köyler yeniden şenlenecek, üretici tarlasına korkusuzca dönecek” ifadelerini kullandı. Terörsüz bir Türkiye’nin sağladığı huzur ortamı sayesinde, Doğu ve Güneydoğu Anadolu bölgelerinde üretim yeniden canlanıyor. Bölge halkı, yıllar sonra toprağıyla yeniden buluşurken, tarımsal kalkınmanın önü açılıyor.

Tarım kentleri ile kırsala yatırım

MHP’nin “Tarım Kentleri” projesine değinen Abdurrahman Başkan, bu model ile tarım-sanayi entegrasyonunun sağlanacağını ve kırsal bölgelerin cazibe merkezi haline geleceğini söyledi.

Kadın ve genç üreticiye teşvik vurgusu

Kadın emeğinin Türk tarımının görünmeyen gücü olduğunu belirten Başkan, kadın kooperatiflerinin yaygınlaştırılması ve genç girişimcilere özel desteklerin artırılması gerektiğini ifade etti.

“Tarım, Kimliğimizdir”

Sözlerini Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün “Ülkemiz şu iki şeyin ülkesidir: Biri çiftçi, diğeri asker” sözüyle tamamlayan Başkan, “Üreten Türkiye, güçlü Türkiye’dir. Biz bu yolda kararlılıkla yürüyoruz” dedi.

MHP’li Abdurrahman Başkan’dan TARSİM Vurgusu: “Antalyalı Çiftçimiz Güvence Altına Alınmalı”

MHP Antalya Milletvekili Abdurrahman Başkan, sempozyumda yaptığı konuşmada Antalya’da sıkça yaşanan doğal afetlere dikkat çekerek, TARSİM’in (Tarım Sigortaları Havuzu) önemine vurgu yaptı.

Dolu, hortum ve sel gibi afetlerin üreticiyi zor durumda bıraktığını belirten Başkan, tarım sigortalarının yaygınlaştırılması gerektiğini söyledi. TARSİM’den yararlanan çiftçi sayısının artırılması için bilgilendirme çalışmaları yapılmasının önemine değinen Başkan, konuyu sempozyumda bulunan bakan yardımcıları ve genel müdürlere de iletti.

“Antalyalı çiftçimizin emeği bir afette yok olmasın. TARSİM, üreticimizin güvencesi olmalı” diyen Abdurrahman Başkan, sistemin daha erişilebilir hale getirilmesini talep etti.

MHP'li Abdurrahman Başkan, tarımın milli güvenlik açısından kritik bir öneme sahip olduğunu vurgulayarak, MHP'nin tarım politikalarını detaylı bir şekilde açıkladı. Terörden arındırılmış bölgelerde tarımsal üretimin artacağını ve kırsal bölgelerin yeniden canlanacağını ifade etti. Ayrıca, kadın ve genç üreticilere yönelik teşviklerin artırılması gerektiğini belirtti. Antalya'daki çiftçilerin doğal afetlere karşı korunması için TARSİM'in önemine dikkat çekerek, sistemin daha erişilebilir hale getirilmesi gerektiğini savundu. Başkan, tarımın Türkiye'nin kimliği olduğunu ve bu alanda kararlılıkla çalışmaya devam edeceklerini sözlerine ekledi.