Haberde.Net - Türkiye Gündemi, Dünyadan Haberler
Anasayfa Gündem
Gündem

Milli Teknoloji Atölyesi 81 ile yayılacak

Yayınlama: 05.09.2024 - 16:42 Kaynak: İGF Haber Ajansı Okunma: 10
Paylaş:

Türkiye'nin “Milli Teknoloji Hamlesi” hedefleri doğrultusunda öğrencilerimizin hayallerini, fikirlerini ve projelerini hayata geçirmelerine olanak sağlamak amacıyla 81 ilde Milli Teknoloji Atölyeleri kuruluyor.

ANKARA (İGFA) - Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mehmet Fatih Kacır, sosyal medya adresi hesabından “Gençlerimize Müjde: Milli Teknoloji Atölyeleri Geliyor" diyerek paylaşımda müjdeli haber verdi.

Bakan Kacır, "Üniversitelerimizde ve TÜBİTAK destekli bilim merkezlerinde kuracağımız atölyelerde gençlerimize hayallerindeki projeleri hayata geçirme, ulusal ve uluslararası bilim ve teknoloji yarışmalarına hazırlanma imkânı sunuyoruz." dedi.

Atölyelerde; milli teknolojiler geliştirecek ve üretecek gençlere destek vererek, yerli ve milli sanayi için ihtiyaç duyulan nitelikli insan kaynağını yetiştirecek ve girişimci gençlerimizin ihtiyacı olan teknik ve mesleki eğitim süreçlerinin destekleneceğini kaydetti.

Üniversitelerde ve TÜBİTAK destekli bilim merkezlerinde, Milli Teknoloji Atölyeleri kurarak, bilim ve teknoloji yarışmalarına katılım sağlayacak takımlara ihtiyaç duyduğu makine, teçhizat ve sarf malzeme desteği sağlanacak.

Bu kapsamda iki farklı destek programı sunulacağını kaydedilirken, Atölye Kurulum Projesi'nde En az 200 metrekarelik atölye alanına sahip olması planlanan Atölyenin kurulumuna yönelik destekleri kapsayan projelerin yer alacağı, "Sürdürülebilirlik ve Kapasite Artırımı Projesi'nde ise en az 200 metrekarelik atölye alanına sahip ve en az 6 ay süresince hizmet vermiş atölyenin işletme aşamalarında sürdürülebilirliklerini ve kapasitelerini arttırmaya yönelik destekleri kapsayan projelerin olduğu kaydedildi.

Başvuruların TÜBİTAK Proje Başvuru Sistemi (PBS) üzerinden çevrim içi olarak yapılacağı belirtildi.

Son Haberler

Trabzonspor’dan Dünya Çapında Transfer: Fabinho İçin KAP Açıklaması Geldi

24.08.2026 - 21:37

Plaj Voleybolu Heyecanı Bu Kez Bartın’da

24.08.2026 - 17:25

Škoda’nın Bisiklet Tutkusu İkinci Kez Gran Fondo Başkent’te Devam Etti

24.08.2026 - 17:23

985 Milyon TL’lik İlk Adım, Topraktan Proje Gayrimenkul Yatırım Fonu’nda Büyümenin Başlangıcı Oldu

24.08.2026 - 17:22

Kahramanmaraş'ta Kafkas Kültürünün Coşkusu Ağustos Fuarı’nda Yaşandı

24.08.2026 - 15:56

Okula Dönüş Hazırlıkları Başladı: Aileleri Hangi Masraflar Bekliyor?

24.08.2026 - 15:43

Bursa'da İçme Suyu Arzına Büyükşehir Güvencesi

24.08.2026 - 15:40

Üniversiteye Yerleşen Adaylar İçin Dikkat Edilmesi Gerekenler

24.08.2026 - 15:23

HONOR En Hızlı Büyüyen  Android Markası Oldu

24.08.2026 - 15:06

Akıllı Lens Sonrası Gece Görüşünde Bu Etkilere Dikkat

24.08.2026 - 15:00
Son Makaleler

Onların Sessiz Çığlıklarına Kulak Verelim

Değişen Dengeler ve Stratejik Zorunluluk

8 Mart'ta Kutlayacak Ne Var?

Kategoriler
Bilim Dünya Eğitim Ekonomi Gezi Gündem Kültür & Sanat Magazin Sağlık Siyaset Sponsor İçerik Spor Teknoloji Yaşam Yerel