Haberde.Net - Türkiye Gündemi, Dünyadan Haberler
Anasayfa Gündem
Gündem

MSB: Son Bir Haftada 26 Terörist Etkisiz Hale Getirildi!

Milli Savunma Bakanlığı kaynakları, Irak ve Suriye'nin kuzeyi dahil, son bir haftada 26 teröristin etkisiz hale getirildiğini açıkladı. TDurum bilgilendirmesine göre, teröristlerin etkisiz hale getirilmesiyle 1 Ocak'tan bu yana toplam 478 terörist etkisiz hale getirilmiş oldu.

Yayınlama: 06.03.2025 - 15:57 Kaynak: İGF Haber Ajansı Okunma: 47
Paylaş:

Milli Savunma Bakanlığı kaynakları tarafından yapılan açıklamaya göre, son bir haftada 26 terörist etkisiz hale getirildi! Irak ve Suriye'nin kuzeyinde gerçekleşen operasyonlar sonucunda terör unsurlarına karşı başarılı bir mücadele sürdürülüyor. Türk Silahlı Kuvvetleri'nin etkili operasyonları terör tehdidini bertaraf etmeye devam ediyor.

Milli Savunma Bakanlığı (MSB) kaynakları, haftalık basın bilgilendirme toplantısında açıklamalarda bulundu. Irak ve Suriye'nin kuzeyi dahil, son bir haftada 26 teröristin etkisiz hale getirildiği açıklandı. Bilgilendirmeye göre; 1 Ocak tarihinden bu yana etkisiz hale getirilen terörist sayısı 478'e yükseldi.

ANKARA(İGFA) - Millî Savunma Bakanlığı Haftalık Basın Bilgilendirme Toplantısı, Makine ve Kimya Endüstrisinin 75’inci kuruluş yıl dönümü dolayısıyla İmalât-ı Harbiye Müzesinde gerçekleştirildi. Millî Savunma Bakanlığı Haftalık Basın Bilgilendirme Toplantısı, Makine ve Kimya Endüstrisinin 75’inci kuruluş yıl dönümü dolayısıyla İmalât-ı Harbiye Müzesinde gerçekleştirildi. Millî Savunma Bakanlığı Basın ve Halkla İlişkiler Müşaviri ve Bakanlık Sözcüsü Tuğamiral Zeki Aktürk tarafından gerçekleştirildi. 

MSB kaynaklarından yapılan açıklamada "Bölgeden gelen algı yaratma maksatlı haberlere ihtiyatla yaklaşılması gerekmektedir. Bahse konu haberler doğru değildir. Bu tür haberlerin Bakanlığımız ile irtibata geçilerek teyit edilmesi önemlidir.

SON BİR HAFTADA 26 TERÖRİST ETKİSİZ HALE GETİRİLDİ 

Türk Silahlı Kuvvetlerinin, terörü kaynağında yok etme stratejisi çerçevesinde sürekli ve kapsamlı olarak operasyonlar gerçekleştirdiği belirtildi.

Irak ve Suriye'nin kuzeyi dahil, son bir haftada 26 teröristin etkisiz hale getirildiği açıklandı. Bilgilendirmeye göre; 1 Ocak tarihinden bu yana etkisiz hale getirilen terörist sayısı 478'e yükseldi.

HUDUTLARDA 99 ŞAHIS YAKALANDI 

Son bir hafta içerisinde 8’i terör örgütü mensubu olmak üzere 99 şahıs yakalandı, bin 357 şahıs ise hududu geçemeden engellendi.

Böylece, 1 Ocak’tan bugüne kadar hudutlardan yasa dışı yollarla geçmeye çalışırken yakalananların sayısı 909, hududu geçemeden engellenen kişi sayısı da 12 bin 534 oldu.

Milli Savunma Bakanlığı'nın haftalık basın bilgilendirme toplantısında yapılan açıklamalara göre, son bir haftada sadece 26 terörist değil, ayrıca 99 şahıs da yakalandı. 1 Ocak tarihinden bu yana gerçekleşen operasyonlar neticesinde toplamda 478 terörist etkisiz hale getirilirken, hudutlardan yasa dışı yollarla geçmeye çalışanların sayısı da 909 oldu. Milli Savunma Bakanlığı, terörle mücadelede kararlılıkla çalışmalarına devam ediyor ve sınırlarımızı koruma konusundaki başarılı çalışmalarıyla dikkat çekiyor.

# Milli Savunma Bakanlığı # terörist etkisiz hale getirildi # Irak ve Suriye'nin kuzeyi
Son Haberler

Erdoğan’ın Davetiyle Türkiye’ye Geliyor: Irak Başbakanı’nın Ziyaret Gündemi Geniş

27.07.2026 - 16:44

İpsala ve Pazarkule’de Kriz Bitti: Geçişler Normale Döndü

27.07.2026 - 16:25

AB Destekli Proje: Zeytin Atlası Erişime Açıldı

27.07.2026 - 16:17

Sosyal Medya ve Yapay Zekâ Reklamlarına Yeni Kurallar Geliyor

27.07.2026 - 16:11

Güreşte Zirve Yıldırım’ın: Bursa Ekibi Fırtına Gibi Esti

27.07.2026 - 15:36

Güven Endekslerinde Ayrışma: Hizmet Sektörü Yükseldi, Perakende Zayıfladı

27.07.2026 - 15:27

Kardemir Çelik halka arzı başarıyla tamamlandı

27.07.2026 - 12:57

Masfen Enerji paylarına yaklaşık 5 katı, toplamda 19,3 milyar TL tutarında talep geldi

27.07.2026 - 12:47

Mabel Matiz Harbiye’de Fırtına Gibi Esti

27.07.2026 - 11:56

Karakaya’da Turna Heyecanı: 90 Sporcu Malatya’da Buluştu

27.07.2026 - 11:00
Son Makaleler

Onların Sessiz Çığlıklarına Kulak Verelim

Değişen Dengeler ve Stratejik Zorunluluk

8 Mart'ta Kutlayacak Ne Var?

Kategoriler
Bilim Dünya Eğitim Ekonomi Gezi Gündem Kültür & Sanat Magazin Sağlık Siyaset Sponsor İçerik Spor Teknoloji Yaşam Yerel