Haberde.Net - Türkiye Gündemi, Dünyadan Haberler
Anasayfa Gündem
Gündem

MSB'den Yunanistan'a Sert Tepki: Füze Tehdidi Kabul Edilemez!

Milli Savunma Bakanlığı, Yunanistan'ın Ege'deki füze konuşlandırma planlarına ve Karadeniz'deki gemi saldırılarına sert tepki gösterdi. Bölgedeki gerilimi tırmandıran bu adımlara karşı Türkiye'nin kararlılığı vurgulandı.

Yayınlama: 04.12.2025 - 16:10 Kaynak: Birlik Haber Ajansı Okunma: 52
Paylaş:

Türkiye, Yunanistan'ın Ege'deki provokatif adımlarına karşı sessiz kalmayacak! Milli Savunma Bakanlığı'ndan yapılan açıklamada, Yunanistan'ın Ege'de yüzlerce adaya füze yerleştirme planlarına sert tepki gösterildi. Bakanlık, bu tür eylemlerin bölgedeki barış ve istikrarı tehdit ettiğini vurgularken, Türkiye'nin her türlü tehdidi bertaraf etme gücüne sahip olduğunu belirtti. Karadeniz'deki gemilere yönelik saldırılar da kınanırken, Türkiye'nin bölgesel güvenliği sağlama konusundaki kararlılığı bir kez daha teyit edildi. Türkiye, bölgedeki tüm gelişmeleri yakından takip ederek gerekli adımları atmaya devam edecek.

ANKARA-BHA

MSB’de düzenlenen haftalık basın bilgilendirme toplantısının ardından gazetecilerin gündeme ilişkin soruları yanıtlandı. Yunanistan Dışişleri Bakanı Nikos Dendias’ın Türkiye’yi tehdit olarak gösterip Ege’de yüzlerce adaya füze konuşlandıracaklarını söylemesi üzerine yapılan açıklamada, bölgedeki tüm gelişmelerin yakından takip edildiği belirtildi.

Bakanlık, Ege’nin barış ve istikrar bölgesi olmasının Türkiye’nin temel önceliği olduğuna dikkat çekerek, Yunanistan’ın da aynı yapıcı tutumu sergilemesi gerektiğini vurguladı.

“TSK her tehdidi bertaraf edecek güçtedir”

Açıklamada, bazı Yunan yetkililerin gerilimi tırmandıran söylemlerinin iki ülke liderleri arasında oluşan olumlu havayı zedelediği ifade edildi.
Türk Silahlı Kuvvetleri’nin kimseye tehdit oluşturmadığı ancak Türkiye’ye yönelebilecek her tehdidi bertaraf edecek kararlılığa sahip olduğu dile getirildi.
Bakanlık, Türkiye’yi hedef alan girişimlerin geçmişte sonuçsuz kaldığı gibi bugün ve gelecekte de başarıya ulaşamayacağını hatırlattı.

Karadeniz’de gemilere yönelik saldırılar

Toplantıda, Karadeniz’de ticaret gemilerine düzenlenen saldırılar da gündeme geldi. Bakanlık, savaş nedeniyle oluşan deniz tehditlerine karşı bölgesel sahiplik ilkesi doğrultusunda çeşitli tedbirlerin sürdürüldüğünü belirtti.

Kalıcı ve güvenli bir deniz ortamı için barışın şart olduğuna dikkat çekilen açıklamada, deniz yetki alanlarının ve kritik yapıların korunması için deniz ve hava unsurlarıyla keşif ve gözetleme faaliyetlerinin devam ettiği bildirildi.
Ayrıca Mayın Karşı Tedbirleri Karadeniz Görev Grubu (MCM BLACK SEA) kapsamındaki çalışmaların da sürdüğü aktarıldı.

Milli Savunma Bakanlığı, Yunanistan'ın Ege Denizi'nde füze konuşlandırma açıklamalarına ve Karadeniz'deki ticari gemilere yönelik saldırılara ilişkin önemli açıklamalarda bulundu. Bakanlık, Ege'nin barış ve istikrar bölgesi olması gerektiğinin altını çizerek, Yunanistan'ın provokatif söylemlerinin iki ülke arasındaki olumlu havayı zedelediğini vurguladı. Türk Silahlı Kuvvetleri'nin Türkiye'ye yönelik her türlü tehdidi bertaraf edecek güçte olduğu belirtilirken, Karadeniz'deki gemi saldırılarına karşı bölgesel sahiplik ilkesi doğrultusunda gerekli tedbirlerin alındığı ifade edildi. Bakanlık, deniz yetki alanlarının ve kritik yapıların korunması için keşif ve gözetleme faaliyetlerinin sürdüğünü ve Mayın Karşı Tedbirleri Karadeniz Görev Grubu'nun çalışmalarına devam ettiğini bildirdi.

# MSB # Yunanistan # Füze Tehdidi # Karadeniz # güvenlik
Son Haberler

Çocuklarda Ağız ve Diş Sağlığında Doğru Alışkanlıkların Önemi

08.08.2026 - 16:29

Denizli Büyükşehir’den Buldan’a 160 Milyon TL’lik Dev Yatırım Hamlesi

08.08.2026 - 16:28

2 Milyona Yakın Aday Bu Testi Çözdü

08.08.2026 - 16:24

Yenilenen Malatya Arkeoloji Müzesi Ziyaretçileriyle Buluştu 

08.08.2026 - 14:37

Ford Trucks’tan Yeni Nesil Kabin Yatırımı

08.08.2026 - 14:34

Hacamat Herkese Uygun Bir Tedavi Değil!

08.08.2026 - 14:32

Eczacıbaşı Peron İstanbul’un Resmi Forma Sponsoru adidas

08.08.2026 - 12:12

Didim Çandarlı'da Cumhuriyet Meydanı Coşkulu Bir Törenle Açıldı

08.08.2026 - 11:31

Gözde Demirbilek, Devran İskender Aynı Sahnede

08.08.2026 - 11:25

Onat Tüneli İzmir Trafiğine Nefes Aldıracak

08.08.2026 - 11:21
Son Makaleler

Onların Sessiz Çığlıklarına Kulak Verelim

Değişen Dengeler ve Stratejik Zorunluluk

8 Mart'ta Kutlayacak Ne Var?

Kategoriler
Bilim Dünya Eğitim Ekonomi Gezi Gündem Kültür & Sanat Magazin Sağlık Siyaset Sponsor İçerik Spor Teknoloji Yaşam Yerel