Haberde.Net - Türkiye Gündemi, Dünyadan Haberler
Anasayfa Siyaset
Siyaset

Müjde! Kılıç'tan Ekonomide Büyüme Açıklaması: Türkiye Yükselişte!

Milletvekili Kılıç, Türkiye ekonomisinin istikrarlı büyüme yolunda ilerlediğini ve ihracatta artış, işsizlikte azalma gibi olumlu gelişmelerin yaşandığını müjdeledi.

Yayınlama: 20.06.2025 - 11:38 Kaynak: Piha Haber Ajansı Okunma: 110
Paylaş:

Türkiye ekonomisiyle ilgili sevindirici haberler gelmeye devam ediyor! Milletvekili Ahmet Kılıç'ın son açıklamaları, ülkenin ekonomik hedeflerine emin adımlarla ilerlediğini gösteriyor. Uluslararası kuruluşların büyüme tahminlerini yukarı yönlü revize etmesi ve ihracattaki artış, Türkiye'nin ekonomik potansiyelini gözler önüne seriyor. İşsizlik oranının son 20 yılın en düşük seviyesine gerilemesi ve yeni istihdam olanaklarının yaratılması, vatandaşlar için umut verici gelişmeler arasında yer alıyor. Kılıç'ın vurguladığı gibi, Türkiye ekonomisi belirlenen program dahilinde güçlü bir şekilde yoluna devam ediyor. Peki, bu olumlu gelişmelerin ardında yatan faktörler neler?

Milletvekili Kılıç, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan liderliğinde Türkiye’nin üretim, istihdam ve ihracat odaklı stratejik sektörlere tam destek vermeye devam edeceğini ifade etti.

“ULUSLARARASI RAPORLAR TÜRKİYE’NİN BÜYÜMESİNİ TEYİT EDİYOR”

Kılıç, OECD, IMF ve Dünya Bankası’nın 2025 büyüme tahminlerini dünya ekonomisi için yüzde 3,3’ten yüzde 3,1’e çekerken, Türkiye için yüzde 2,6’dan yüzde 3,1’e yükselttiğini belirtti. 2026’da ise Türkiye ekonomisinin yüzde 3,9’luk büyümeyle potansiyeline döneceğinin öngörüldüğünü aktardı. Nisan 2025 itibarıyla yıllık ihracatta yüzde 2,7 artış, dış ticaret açığında ise yüzde 6,8’lik (6,4 milyar dolar) azalma kaydedildiğini vurgulayan Kılıç, işsizlik oranının Mart 2025’te yüzde 7,9 ile son 20 yılın en düşük seviyesine gerilediğini ve son beş yılda 4 milyon 578 bin yeni istihdam yaratıldığını söyledi.

“ESNAF KEPENK KAPATMIYOR, AÇILAN İŞLETME SAYISI ARTIYOR”

Muhalefetin “Esnaf kepenk kapattı, işletmeler batıyor” iddialarını yalanlayan Kılıç, TESK verilerine göre 2025’in ilk çeyreğinde esnaf ve sanatkâr sicil sayısının yüzde 15 arttığını, kapanan esnaf sayısının ise yüzde 5,2 azaldığını belirtti. Aynı dönemde kurulan gerçek kişi ticari işletme sayısının yüzde 9,6 artarken, kapanan işletme sayısının yüzde 12,3 düştüğünü ifade etti. Adalet Bakanlığı’nın 2024 verilerine göre iflas dosyalarının yüzde 37,7 azaldığını kaydeden Kılıç, “Rakamlar, muhalefetin çizdiği olumsuz tabloyu yalanlıyor” dedi.

“TİTİZLİKLE ÇALIŞMAYA DEVAM EDİYORUZ”

Bursa Milletvekili Ahmet Kılıç, Türkiye’nin ekonomik hedeflerine kararlılıkla ilerlediğini ve tüm kurumlarla süreçlerin titizlikle takip edildiğini vurguladı.

CHP’nin önergesini samimi bir çözüm arayışından uzak bulduklarını belirten Kılıç, “Türkiye ekonomisi, belirlenen program dahilinde güçlü bir şekilde yoluna devam ediyor” diyerek konuşmasını tamamladı.

 

Milletvekili Kılıç, Türkiye ekonomisinin istikrar ve büyüme yolunda ilerlediğini belirterek, Cumhurbaşkanı Erdoğan liderliğinde stratejik sektörlere tam destek verildiğini vurguladı. OECD, IMF ve Dünya Bankası'nın Türkiye'nin büyüme tahminlerini yükseltmesi, ihracattaki artış ve işsizlik oranındaki düşüş, bu olumlu gidişatı teyit ediyor. Esnafın kepenk kapatmadığı, aksine yeni işletmelerin açıldığı ve iflas dosyalarının azaldığı belirtilirken, muhalefetin olumsuz iddiaları rakamlarla çürütülüyor. Kılıç, Türkiye'nin ekonomik hedeflerine kararlılıkla ilerlediğini ve süreçlerin titizlikle takip edildiğini ifade ederek, CHP'nin önergesini samimi bir çözüm arayışından uzak bulduklarını sözlerine ekledi.

Son Haberler

İhracat ve Lojistik Sektörleri LOGISTECH’te Buluşuyor

18.09.2026 - 18:10

İGA İstanbul Havalimanı 4. Ana Pisti Hizmete Açtı

18.09.2026 - 17:49

ABB Ve Ferrari Hypersail, Yenilenebilir Enerji Teknolojileri İçin İş Birliği Yapıyor

18.09.2026 - 17:00

Bakırcı GYO: “Gayrimenkulde yatırım dengeleri yeniden şekilleniyor”

18.09.2026 - 16:52

Üsküdar’da Üniversite Öğrencilerine Ulaşım Desteğinde Başvuru Süresi 30 Eylül’e Uzatıldı

18.09.2026 - 16:50

ASELSAN’ın ANTIDOT ve FULMAR Sistemlerinden Bayraktar TB2 ile Güç Birliği 

18.09.2026 - 15:35

KAPLAN ZPT’nin İlk Aracı Türkiye’de Üretildi

18.09.2026 - 14:34

Akıncı Hava Hedefini Sungur İle Vurdu

18.09.2026 - 14:32

Türkiye’nin Ay Yolculuğunda Geri Sayım Başladı

18.09.2026 - 14:31

TEI’den Mahmudiye’ye Kırtasiye Desteği

18.09.2026 - 14:29
Son Makaleler

Onların Sessiz Çığlıklarına Kulak Verelim

Değişen Dengeler ve Stratejik Zorunluluk

8 Mart'ta Kutlayacak Ne Var?

Kategoriler
Bilim Dünya Eğitim Ekonomi Gezi Gündem Kültür & Sanat Magazin Sağlık Siyaset Sponsor İçerik Spor Teknoloji Yaşam Yerel