Haberde.Net - Türkiye Gündemi, Dünyadan Haberler
Anasayfa Gündem
Gündem

Murovdağ Tüneli'nde Tarihi An: İlk Işık Görüldü! Karabağ'a Ulaşım Kolaylaşıyor

Cengiz İnşaat'ın Karabağ'da inşa ettiği Murovdağ Tüneli'nde ilk ışık görüldü! Bu tarihi an, bölgeye ulaşımda yeni bir dönemin başlangıcı anlamına geliyor.

Yayınlama: 23.08.2025 - 11:01 Kaynak: Kapsül Haber Ajansı Okunma: 90
Paylaş:

Karabağ'da umut ışığı! Yıllar süren hasretin ardından, bölgenin yeniden imarı hızla devam ediyor. Cengiz İnşaat'ın üstlendiği ve bölgenin kaderini değiştirecek Murovdağ Tüneli'nde ilk ışık görüldü. Cumhurbaşkanı Aliyev'in katılımıyla gerçekleşen tören, Azerbaycan için tarihi bir an oldu. Bu devasa proje, Karabağ'a ulaşımı kolaylaştıracak ve bölgenin ekonomik kalkınmasına büyük katkı sağlayacak. Tünelin tamamlanmasıyla, Karabağ'a güvenli ve hızlı bir şekilde ulaşım mümkün olacak.

Cengiz İnşaat’ın yapımını üstlendiği Karabağ ve Doğu Zengezur’da bulunan ve bölgenin önemli altyapı projelerinden Toğanalı-Kelbecer-İstisu karayolunun inşaatı %85 oranında tamamlandı. Bölgede yer alan, dünyanın en uzun karayolu tünellerinden biri olacak Murovdağ Tüneli’nin ilk ışık görme törenine Azerbaycan Cumhurbaşkanı İlham Aliyev, Azerbaycan Cumhurbaşkanı Yardımcısı Mihriban Aliyeva ve Cengiz Holding Yönetim Kurulu Başkanı Mehmet Cengiz katıldı.

Cengiz Holding’in grup şirketi Cengiz İnşaat tarafından yapımı gerçekleştirilen ve Azerbaycan Cumhurbaşkanı İlham Aliyev'in talimatı doğrultusunda Karabağ ve Doğu Zengezur ekonomik bölgelerinde hayata geçirilen Toğanalı-Kelbecer-İstisu karayolunun inşaatının %85’i bitirildi. Kazı çalışmaları tamamlanan ve dünyanın en uzun karayolu tünellerinden biri olacak Murovdağ Tüneli’nde asfalt, aydınlatma ve havalandırma çalışmalarıysa sürüyor.

Azerbaycan Cumhurbaşkanı İlham Aliyev, Azerbaycan Cumhurbaşkanı Yardımcısı Mihriban Aliyeva ve Cengiz Holding Yönetim Kurulu Başkanı Mehmet Cengiz’in katılımıyla ilk ışık görme töreni gerçekleştirilen tünelin toplam uzunluğu 23.401,8 metre olacak. İki gidiş ve iki geliş olmak üzere dört şeritli olması planlanan Murovdağ Tüneli, bölgenin birçok yerleşim yerine güvenli ulaşım bağlantısı sağlayacak.

“BAŞARILARIMIZI ARTIRMAYA DEVAM EDİYORUZ”

Hayata geçirdikleri projelerle faaliyet gösterdikleri ülkelerin ekonomik gelişimine destek olduklarını dile getiren Cengiz Holding Yönetim Kurulu Başkanı Mehmet Cengiz “Bugün sadece Avrupa’da değil, dünyanın farklı coğrafyalarında da önemli projelerimizi başarıyla sürdürüyoruz. Cengiz İnşaat olarak kardeş ülkemiz Azerbaycan’ın Karabağ bölgesindeki altyapısına destek vermeye devam ediyor, yıllarca işgal altında kalan bu toprakların yeniden ayağa kalkması ve ekonomik gelişimini hızlandırmak için tüm imkanlarımızı seferber ediyoruz. Özellikle stratejik öneme sahip Karabağ ve Doğu Zengezur’da yer almaktan dolayı son derece mutluyuz. Dünyanın en uzun karayolu tünellerinden biri olacak Murovdağ Tüneli’nin, Cengiz İnşaat ve Türkiye imzası taşıyacak olması bizleri ayrıca gururlandırıyor.” ifadelerini kullandı.

Cengiz İnşaat tarafından Karabağ ve Doğu Zengezur'da inşa edilen Toğanalı-Kelbecer-İstisu karayolu projesinin %85'i tamamlandı. Projenin en önemli parçası olan ve dünyanın en uzun karayolu tünellerinden biri olacak Murovdağ Tüneli'nde ilk ışık görme töreni gerçekleştirildi. 23.401,8 metre uzunluğundaki tünel, bölgedeki birçok yerleşim yerine güvenli ulaşım imkanı sunacak. Cengiz Holding Yönetim Kurulu Başkanı Mehmet Cengiz, projenin Azerbaycan'ın ekonomik gelişimine katkıda bulunmaktan duydukları memnuniyeti dile getirdi ve Karabağ'ın yeniden ayağa kalkması için tüm imkanlarını seferber ettiklerini vurguladı.

# Murovdağ Tüneli # Karabağ # Cengiz İnşaat
Son Haberler

Kuşadası'nda Tarihi Roma Hamamı Özenli Çalışmayla Değer Buldu

18.08.2026 - 22:48

Ülker, İlk Yarı Yıl Finansallarını Açıkladı

18.08.2026 - 21:27

Japon Deprem Uzmanı Yoshınori Moriwaki, GEBKİM’de Sanayicilerle Buluştu

18.08.2026 - 17:57

Borusan Cat 2026 Roadshow & Demo Turu ile Sahaya Çıkıyor

18.08.2026 - 16:23

Başkent'te Gran Fondo Heyecanına Geri Sayım Başladı 

18.08.2026 - 16:20

Halkbank ve TÜBİTAK KARE İş Birliğiyle Düzenlenen HackAntarktika İçin Başvurular Başladı

18.08.2026 - 15:47

10’uncu Çalı Köy Filmleri Festivali İçin Geri Sayım Başladı

18.08.2026 - 15:39

Teknopanel’de Üst Düzey Atama

18.08.2026 - 15:20

Alternatif Bank’ın Bankacılık Vizyonu 19 Global Ödülle Taçlandı

18.08.2026 - 15:17

COP31 Türkiye Buluşmaları – Gaziantep Toplantısı Düzenlendi

18.08.2026 - 14:54
Son Makaleler

Onların Sessiz Çığlıklarına Kulak Verelim

Değişen Dengeler ve Stratejik Zorunluluk

8 Mart'ta Kutlayacak Ne Var?

Kategoriler
Bilim Dünya Eğitim Ekonomi Gezi Gündem Kültür & Sanat Magazin Sağlık Siyaset Sponsor İçerik Spor Teknoloji Yaşam Yerel