Haberde.Net - Türkiye Gündemi, Dünyadan Haberler
⌂
Anasayfa ›Eğitim
Eğitim

NEVÜ Turizm Fakültesi öğrencileri Kayaşehir ve Meryem Ana Kilisesi'nde unutulmaz bir turistik gezi yaptı

NEVÜ Turizm Fakültesi öğrencileri, Kayaşehir ve Meryem Ana Kilisesi'ni keşfetti. Toplumda turizm bilincini geliştirmeyi amaçlayan etkinlik kapsamında düzenlenen gezi, bölgenin tarihi ve turizm potansiyeli hakkında öğrencilere eşsiz bilgiler sundu.

Yayınlama: 24.04.2024 - 09:51 Kaynak: İGF Haber Ajansı Okunma: 39
Paylaş:

NEVÜ Turizm Fakültesi öğrencileri, turizm bilincini artırmak ve bölgenin tarihiyle tanışmak için unutulmaz bir geziye çıktı. Kayaşehir ve Meryem Ana Kilisesi'nde yapılan ziyaret, öğrencilerin gözünde büyülü bir deneyim oldu. Toplumun turizme olan ilgisini canlandırmak amacıyla düzenlenen etkinlik, öğrenciler arasında büyük heyecan yarattı.

Nevşehir Hacı Bektaş Veli Üniversitesi (NEVÜ) Turizm Fakültesi öğrencileri, Kayaşehir ve Meryem Ana Kilisesi’ni gezdi.

Mehmet UZEL / NEVŞEHİR (İGFA) - Toplumda turizm bilincini geliştirmek, iç turizmi canlandırmak, halkın turizm hareketlerine katılımını sağlamak, turizm ve kültür değerlerini tanıtmak ve turizmi geliştirmek amacıyla, her yıl 15-22 Nisan tarihleri arasında kutlanan “Turizm Haftası” etkinlikleri çerçevesinde NEVÜ Turizm Fakültesi öğrencilerine yönelik gezi düzenlendi.

İlk olarak, Nevşehir Belediye Başkanı Rasim Arı öncülüğünde turizme kazandırılan Kayaşehir’i gezen NEVÜ öğrencilerine ve beraberindeki akademisyenlere Nevşehir Belediyesi Kentsel Dönüşüm Müdürlüğü görevlilerince bölgede bugüne kadar yapılan çalışmalar, bölgenin tarihi ve bundan sonraki süreçte yapılması planlanan projeler hakkında bilgiler verildi.

Heyet daha sonra bir süre önce restorasyon çalışmaları tamamlanarak turizme açılan Meryem Ana Kilisesi’ni gezdi.

NEVÜ Turizm Fakültesi öğrencileri, Kayaşehir ve Meryem Ana Kilisesi'ni ziyaret ederek tarihin derinliklerine yolculuk etti. Turizm Haftası etkinlikleri çerçevesinde düzenlenen gezi, öğrencilere bölgenin kültürel ve tarihsel dokusunu keşfetme fırsatı verdi. Bu etkinlikle hem öğrencilerin turizm alanındaki bilgi birikimleri arttı hem de iç turizme olan ilgi ve katılım güçlendi.

# NEVÜ Turizm Fakültesi # Kayaşehir # Meryem Ana Kilisesi
Son Haberler

Trendyol’dan TEKNOFEST Güneydoğu’nda Gençlere Teknoloji Deneyimi

03.10.2026 - 12:53

Zeytinde Ortak Akıl Sahaya Taşınıyor

03.10.2026 - 12:51

Dikili’de Yatırımlar Hız Kesmiyor

03.10.2026 - 12:50

Nilüfer Belediyesi’nin Katılımcı Yönetim Modeline Avrupa’dan Ödül

03.10.2026 - 12:48

QNB Grubu İştiraki Ödüyo, Deloitte Teknoloji Fast 50 Türkiye 2026’da Türkiye’nin Hızlı Büyüyen Teknoloji Şirketleri Arasında

03.10.2026 - 12:46

Ankara Büyükşehir’in Temizlik Filosu Büyüyor

03.10.2026 - 11:28

Çocuklukta Hayvana Şiddet Göz Ardı Edilmemeli!

03.10.2026 - 11:08

TAYRAŞ, İleri Otomasyon ve Yaşam Döngüsü Hizmetleriyle Sürdürülebilir Baz Yağ Üretimine Güç Katıyor  

03.10.2026 - 11:04

Garanti BBVA Genç Konserleri Sonbaharda Müziğin Farklı Renklerini Buluşturuyor

03.10.2026 - 11:03

“Hayvan Dostu Eczane” İyilik Hareketi Büyüyor

03.10.2026 - 10:47
Son Makaleler

Onların Sessiz Çığlıklarına Kulak Verelim

Değişen Dengeler ve Stratejik Zorunluluk

8 Mart'ta Kutlayacak Ne Var?

Kategoriler
Bilim Dünya Eğitim Ekonomi Gezi Gündem Kültür & Sanat Magazin Sağlık Siyaset Sponsor İçerik Spor Teknoloji Yaşam Yerel