Haberde.Net - Türkiye Gündemi, Dünyadan Haberler
⌂
Anasayfa ›Eğitim
Eğitim

NNYÜ’de Mehmet Akif Ersoy ve İstiklal Marşı Konferansı Heyecanı

Mehmet Akif Ersoy’u Anma Günü ve İstiklal Marşı’nın kabulünün 103. yıl dönümü sebebiyle Nuh Naci Yazgan Üniversitesi’nde (NNYÜ) düzenlenen konferansta, Erciyes Üniversitesi Edebiyat Fakültesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Turgut Koçoğlu, “Mehmet Akif Ersoy ve İstiklal Marşı’nı Yeniden Düşünmek” konulu önemli bir sunum gerçekleştirdi. İstiklal Marşı’nın sembolik önemi ve Mehmet Akif Ersoy’un ruhu konferansta vurgulanırken, Türk Milletinin özgürlük ve bağımsızlık arayışı üzerine derin bir bakış açısı sunuldu.

Yayınlama: 15.03.2024 - 11:06 Kaynak: İGF Haber Ajansı Okunma: 185
Paylaş:

Mehmet Akif Ersoy’u Anma Günü ve İstiklal Marşı’nın kabulünün 103. yıl dönümü sebebiyle Nuh Naci Yazgan Üniversitesi’nde (NNYÜ) bir konferans düzenlendi.

Mehmet UZEL / KAYSERİ (İGFA) - Erciyes Üniversitesi Edebiyat Fakültesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Turgut Koçoğlu, NNYÜ Mühendislik Fakültesi Salonu’nda düzenlenen konferansta, “Mehmet Akif Ersoy ve İstiklal Marşı’nı Yeniden Düşünmek” konulu bir sunum gerçekleştirdi. NNYÜ Rektörü Prof. Dr. Ahmet Fazıl Özsoylu, dekanlar, öğretim üyeleri ve idari personelin yanı sıra öğrenciler konferansa dinleyici olarak katıldı. Koçoğlu konferanstaki konuşmasında, İstiklal Marşı’nı daha iyi algılayabilmek için Mehmet Akif Ersoy’u bilmemiz gerektiğini belirterek, hayatı ve şiirleri hakkında bilgiler verdi.  Mehmet Akif Ersoy’un İstiklal Marşı’nı yazmaya sevk eden durumlar, nasıl ve hangi şartlarda yazdığı, İstiklal Marşı’nın TBMM’de kabulü sürecini anlatan Koçoğlu, konuşmasında şu ifadelere yer verdi: “Akif, İstiklal Marşı’nı yaşayarak yazar. İstiklal Marşı, Türk Milletinin destanıdır. İstiklal Marşı, Türk Milletine istiklalini, özgürlüğünü anlatan bir marştır. Atatürk, İstiklal Marşı’nın tüm dizelerini çok beğenir. En sevdiği dizelerden ikisi şudur: Hakkıdır, hür yaşamış bayrağımın hürriyet; Hakkıdır, Hakk’a tapan milletimin istiklal. Dikkat ederseniz tüm kelimeler hürriyet, istiklal, bağımsızlık ve özgürlüktür. Çünkü bu Türk Milletinin ruhudur.”

# Mehmet Akif Ersoy # İstiklal Marşı # Nuh Naci Yazgan Üniversitesi
Son Haberler

Beşiktaş 2 farklı üstünlüğü koruyamadı! Kasımpaşa’dan muhteşem geri dönüş!

02.11.2026 - 14:22

Enerji Sektörünün 20. Buluşması EIF 2026 İçin Geri Sayım Başladı

02.11.2026 - 14:20

Trabzonspor evinde kazandı! Gaziantep FK’ye 2-0’lık tarife!

02.11.2026 - 14:20

A Milli Takım’ın Fransa Deplasmanı İçin Misafir Tribün Biletleri Satışta

02.11.2026 - 14:05

12. Malatya Kitap Fuarı 300 Bin Ziyaretçiyle Tamamlandı

02.11.2026 - 13:50

COP31 Antalya için dijital uygulama hazırlandı: Etkinlikler ve ulaşım tek platformda

02.11.2026 - 13:50

Cevdet Yılmaz'dan enerji fiyatları uyarısı: Küresel ekonomiler baskı altında

02.11.2026 - 13:46

CİMER'e vatandaşlardan gelen teşekkürler dikkat çekti

02.11.2026 - 13:22

Türkiye-Fransa maçının deplasman biletleri satışa çıktı

02.11.2026 - 13:20

Fatsa Meydanı’nda 79 Binanın Cephesi Yenilenerek Kent Estetiği Güçlendirilecek

02.11.2026 - 13:03
Son Makaleler

Onların Sessiz Çığlıklarına Kulak Verelim

Değişen Dengeler ve Stratejik Zorunluluk

8 Mart'ta Kutlayacak Ne Var?

Kategoriler
Bilim Dünya Eğitim Ekonomi Gezi Gündem Kültür & Sanat Magazin Sağlık Siyaset Sponsor İçerik Spor Teknoloji Yaşam Yerel