Haberde.Net - Türkiye Gündemi, Dünyadan Haberler
Anasayfa Eğitim
Eğitim

Öğrencilere Afet Bilinci: MEB ve Kızılay’dan Ortak Çalıştay

Milli Eğitim Bakanlığı ile Türk Kızılay iş birliğinde düzenlenen “Oyunlarla Afet Farkındalık Eğitimi İçerik Değerlendirme ve Uygulama Kılavuzu Hazırlama Çalıştayı”, öğrencilerin afetlere karşı bilinçlenmesini ve güvenli davranış becerileri kazanmasını hedefliyor.

Yayınlama: 06.08.2026 - 12:28 Kaynak: Piha Haber Ajansı Okunma: 26
Paylaş:

Milli Eğitim Bakanlığı (MEB) ile Türk Kızılay iş birliğinde, okul öncesi ve ilköğretim öğrencilerine yönelik afet farkındalık eğitimlerinin geliştirilmesi amacıyla "Oyunlarla Afet Farkındalık Eğitimi İçerik Değerlendirme ve Uygulama Kılavuzu Hazırlama Çalıştayı" gerçekleştirildi.

MEB Yardımcısı Cihad Demirli'nin katılımıyla başlayan çalıştayda, çocukların afet yönetimi süreçlerini oyun temelli yöntemlerle öğrenmelerine yönelik içerikler ele alındı.

Çalışmayla öğrencilerin akranlarıyla iş birliği içinde afetlere hazırlık süreçlerini deneyimlemeleri, güvenli davranış refleksi geliştirmeleri ve çevrelerindeki riskleri fark edebilen bireyler olarak yetişmeleri amaçlanıyor.

Hazırlanacak kılavuz kapsamında, okul öncesi ve ilköğretim düzeyindeki öğrencilerin yaş gruplarına uygun oyunlarla afet bilincinin artırılması, okul, ev ve yakın çevrede karşılaşabilecekleri riskleri değerlendirme becerilerinin desteklenmesi hedefleniyor.

MEB ve Türk Kızılay yetkilileri, afetlere hazırlık konusunda erken yaşta farkındalık oluşturmanın, toplumun afetlere karşı dayanıklılığını artırmada önemli rol oynadığını vurguladı.

Son Haberler

Yeşilçam’ın Unutulmaz Filmleri Başkentlilerle Buluşuyor

06.08.2026 - 14:29

Nilüfer Belediyesi’nden Kırtasiye Desteği

06.08.2026 - 14:17

Kuru Meyve Sektörü 2 Milyar Dolar İhracat Hedefi İçin Ankara’dan Destek İstedi

06.08.2026 - 13:58

Erasmus Öğrencileri, Çorum'da Engelli Eğitim Merkezi’ni Ziyaret Etti

06.08.2026 - 13:55

TAB Gıda, 2026 Yılının İlk Yarısında Güçlü Operasyonel Performansıyla Büyümesini Sürdürdü

06.08.2026 - 13:28

Uygulamalar Yerini Yapay Zekaya Bırakıyor

06.08.2026 - 13:25

Çimko, Bayilerini Stratejik Pazarlama Eğitimleriyle Geleceğe Hazırlıyor

06.08.2026 - 13:10

Türkiye’nin En Uzun Yelken Haftası Kalamış’ta Start Alıyor

06.08.2026 - 13:03

Cevdet Yılmaz: Nitelikli İnsan Kaynağı İçin Milli Yetkinlik Hamlesi

06.08.2026 - 12:58

Öğrencilere Afet Bilinci: MEB ve Kızılay’dan Ortak Çalıştay

06.08.2026 - 12:28
Son Makaleler

Onların Sessiz Çığlıklarına Kulak Verelim

Değişen Dengeler ve Stratejik Zorunluluk

8 Mart'ta Kutlayacak Ne Var?

Kategoriler
Bilim Dünya Eğitim Ekonomi Gezi Gündem Kültür & Sanat Magazin Sağlık Siyaset Sponsor İçerik Spor Teknoloji Yaşam Yerel