Haberde.Net - Türkiye Gündemi, Dünyadan Haberler
Anasayfa Gündem
Gündem

Öğretmenlere Ek Ders Ücreti Düzenlemesi Yapıldı

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın imzaladığı karara göre, bilim ve sanat merkezlerinde uygulanan bireysel değerlendirme süreçlerinde görev alan yönetici ve öğretmenlere hafta sonu ek ders ücreti ödenecek.

Yayınlama: 21.03.2025 - 14:00 Kaynak: Piha Haber Ajansı Okunma: 18
Paylaş:

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan tarafından imzalanan karar doğrultusunda, öğretmenlere ek ders ücreti ödenmesi kararlaştırıldı. Öğretmenlerin bilim ve sanat merkezlerindeki bireysel değerlendirme süreçlerinde hafta sonu görev almaları durumunda uygulanacak ek ders ücreti detayları haberimizde.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın imzasını taşıyan karara göre, BİLSEM öğrenci seçimi sürecinde ön değerlendirme aşamalarının hafta sonu yapılması hâlinde, bilim ve sanat merkezi il komisyonu başkan ve üyeleri ile bina sorumlusu ve gözetmen olarak görevlendirilen yönetici ve öğretmenlere, günde 5 saati geçmemek üzere görev yaptıkları her oturum için 1 saat ek ders ücreti ödenmesi kararlaştırıldı.

Genel zihinsel, resim ve müzik yetenek alanlarına ilişkin bireysel değerlendirme aşamasında uygulamanın hafta sonu yapılması hâlinde bilim ve sanat merkezi il komisyonu, başkan ve üyeler ile bina sorumlusu ve değerlendirme komisyon üyesi, uygulayıcı veya gözetmen olarak görevlendirilen yönetici ve öğretmenler, günde 5 saati geçmemek üzere görev yaptıkları her bir oturum için 1 saat ek ders ücreti alacak.

Farklı yetenek alanlarına göre yapılacak bireysel değerlendirme uygulamalarının hafta sonu aynı gün yapılması durumunda da bilim ve sanat merkezi il komisyonu, başkan ve üyeler ile bina sorumlusu ve değerlendirme komisyon üyesi, uygulayıcı veya gözetmen olarak görevlendirilen yönetici ve öğretmenlere, görev yaptıkları sadece bir yetenek alanına ilişkin ve günde 5 saati geçmemek üzere görev aldıkları her oturum için 1 saat ek ders ücreti ödenecek.

Yönetici ve öğretmenlere, bu kapsamda aynı oturumda bilim ve sanat merkezi il komisyonu ve değerlendirme komisyon üyesi, gözetmenlik veya uygulayıcılık görevleri birlikte verilemeyecek.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın imzaladığı karar ile öğretmenlere yapılan ek ders ücreti düzenlemesi, bilim ve sanat merkezlerinde gerçekleştirilen bireysel değerlendirme süreçlerinde görev alan öğretmen ve yöneticileri kapsamaktadır. Hafta sonu yapılan değerlendirme oturumlarında görev alan öğretmenlere her bir oturum için 1 saat ek ders ücreti ödeneceği kararlaştırılmıştır. Bu düzenleme, öğretmenlerin ek ders ücretlerine yönelik adil bir uygulama olarak değerlendirilmektedir.

Son Haberler

Edirne’nin Bereketli Topraklarına 2.7 Milyar Liralık Dev Sulama Yatırımı

20.08.2026 - 23:29

Kalyon PV’de Görev Değişiklikleri: Kalyon PV Yönetim Kurulu Başkanı Murathan Kalyoncu Oldu

20.08.2026 - 23:11

Takım Tezgâhları Sektörü Sanayi Üretiminin Dönüşümünde Kritik Rol Üstleniyor

20.08.2026 - 18:02

MASKİ’den Yunusemre Yağcılar Mahallesi’ne Yeni İçme Suyu Hattı

20.08.2026 - 18:01

Niğde’nin Dijital İkizi İçin 360 Derece Lidar Tarama Çalışmaları Başladı

20.08.2026 - 17:27

OGM’den Uyarı: Önümüzdeki 10 Güne Dikkat!

20.08.2026 - 16:59

Anadolu Sigorta: Oto Sigortalarında Yeni Düzenlemeler Hasar Süreçlerini Hızlandırıyor

20.08.2026 - 16:57

BUFSAD, 40. Yılında Dünya Fotoğrafçılık Günü’nü Anıtkabir’de Kutladı

20.08.2026 - 16:40

Castrol Ford Team Türkiye’nin Genç Yetenekleri Kapadokya Rallisi’nde Start Alıyor

20.08.2026 - 16:06

Safkar, InnoTrans 2026'da Raylı Sistem İklimlendirme Teknolojilerini Dünyaya Tanıtacak

20.08.2026 - 15:32
Son Makaleler

Onların Sessiz Çığlıklarına Kulak Verelim

Değişen Dengeler ve Stratejik Zorunluluk

8 Mart'ta Kutlayacak Ne Var?

Kategoriler
Bilim Dünya Eğitim Ekonomi Gezi Gündem Kültür & Sanat Magazin Sağlık Siyaset Sponsor İçerik Spor Teknoloji Yaşam Yerel