Ölüdeniz'e Milyonluk Yatırım! 2. ve 4. Etap Çalışmaları Başlıyor
Muğla'nın incisi Ölüdeniz, beklenen yatırımla adeta yeniden doğuyor! Büyükşehir Belediyesi'nin 328 milyon TL'lik dev projesinde yeni bir aşamaya geçiliyor. Turizm sezonunun sona ermesiyle birlikte 2. ve 4. etap çalışmaları hızla başlayacak. Bölge sakinleri ve ziyaretçiler için ulaşım artık daha konforlu ve güvenli olacak. Bu yatırım, sadece Ölüdeniz'i değil, tüm bölgeyi turizmde bir adım öne taşıyacak. Peki, bu dev yatırımın detayları neler? İşte merak edilen tüm ayrıntılar...
Muğla Büyükşehir Belediyesi, Fethiye Ölüdeniz yolunda gerçekleştirdiği 328 milyon TL’lik yol ve altyapı yatırımı kapsamında çalışmalarını etaplar halinde sürdürüyor.
Projenin 3. etabında sıcak asfalt çalışmaları Kurban Bayramı öncesinde tamamlanarak yol trafiğe açılırken, turizm sezonunun sona ermesiyle birlikte 2. ve 4. etap çalışmaları da yakında başlayacak.
Muğla’nın 13 ilçesinde sorumluluk alanındaki yollarda yatırımlarını sürdüren Büyükşehir Belediyesi, Fethiye’nin en önemli turizm bölgelerinden Ölüdeniz Mahallesi Ovacık Mevkii Atatürk Caddesi ile Kayaköy Mahallesi Hisarönü–Kayaköy yollarında gerçekleştirdiği çalışmalarla bölge trafiğini rahatlatarak ulaşım güvenliğini artırdı.
1. ve 3. Etap Tamamlandı
Tamamlanan 1. etap Patlangıç–Ovacık çalışmaları kapsamında 2 bin 400 metre PMT serimi, bitümlü temel serimi, binder serimi, 2 bin 100 metre otokorkuluk ve 300 metre bordür imalatı yapıldı. Ortalama yol genişliği 15 metre oldu.
Projenin 3. etabında ise 2 bin 650 metre BSK ve PMT serimi, bin 173 metre otokorkuluk, 2 bin 200 metre içme suyu hattı, 300 metre motorcu dostu bariyer, 2 bin 730 metre bordür, bin 865 metrekare parke ve 2 bin 550 metre hendek beton kaplama çalışmaları tamamlandı.
Genel proje kapsamında 11 bin metre sıcak asfalt serimi, 2 bin 200 metre içme suyu hattı, bin 600 metre yağmur suyu hattı ve 6 bin 500 metre çelik otokorkuluk yapımı yer alıyor.
2. ve 4. Etap Çalışmaları Yakında Başlayacak
Turizm sezonu nedeniyle ara verilen çalışmaların ardından, Büyükşehir Belediyesi Fethiye İlçesi Ovacık Şehir İçi ve Ölüdeniz–Kayaköy yollarında 2. ve 4. etap yol yapım ve altyapı çalışmalarına Jandarma kontrol noktasından kısa süre içinde yeniden başlayacak. 2.etap kapsamında, Ovacık şehir içi güzergâhında 2
Bin 650 metre uzunluğunda yağmur suyu hattı, kaldırım düzenlemeleri, sıcak asfalt serimi, istinat duvarı yapımı ve dönel kavşak düzenlemeleri gerçekleştirilecek. Çalışmalar, bölgenin ulaşım altyapısını güçlendirmek ve vatandaşlara daha konforlu ulaşım imkânı sunmak amacıyla hayata geçiriliyor. 4.etapta ise Ölüdeniz–Kayaköy yolunda yaklaşık 2 bin 500 metre sıcak asfalt çalışması yapılacak. Ayrıca, kaldırım, yağmur suyu hattı, içme suyu hattı ile Türk Telekom ve Superonline hatlarının altyapı imalatları da projenin kapsamında yer almaktadır.
328 milyon TL yatırım bedeline sahip projenin, 2. ve 4. etapları için 165 milyon 236 bin 590 TL harcanması planlanıyor
Başkan Aras: “Turizm Sezonu Sonrası Çalışmalarımızı Hızla Sürdüreceğiz”
Kıyı Ege Belediyeler Birliği ve Muğla Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Aras, Fethiye ve çevresinde yürütülen yatırımların bölge turizmine ve yaşam kalitesine katkı sağlayacağını belirtti. Başkan Aras, “Fethiye, sadece Muğla’nın değil Türkiye’nin de en önemli turizm merkezlerinden biri. Biz de bu bilinçle, hem turizm sezonunda vatandaşlarımızı mağdur etmemek hem de sezon sonrasında yatırımlarımızı hızla tamamlamak için planlı bir şekilde çalışıyoruz. Ölüdeniz ve Kayaköy yolunu modern, güvenli ve konforlu bir hale getirerek hem yerel halkın hem de misafirlerimizin yaşamını kolaylaştırmayı hedefliyoruz” dedi.
Kaynak: (KAHA) Kapsül Haber Ajansı
Muğla Büyükşehir Belediyesi'nin Fethiye Ölüdeniz'deki yol ve altyapı yatırımı tüm hızıyla devam ediyor. 1. ve 3. etapların tamamlanmasının ardından, 2. ve 4. etap çalışmaları da turizm sezonu sonrası başlıyor. Proje kapsamında sıcak asfalt serimi, yağmur suyu hattı, kaldırım düzenlemeleri ve daha birçok iyileştirme yapılacak. Toplamda 328 milyon TL'lik bir yatırım olan bu proje, bölgenin ulaşım altyapısını güçlendirmeyi ve vatandaşlara daha iyi bir yaşam standardı sunmayı amaçlıyor. Başkan Aras, çalışmaların planlı bir şekilde yürütüldüğünü ve bölge turizmine büyük katkı sağlayacağını vurguladı.